Ρετούς Προσώπου στο Adobe Photoshop

Το Ρετους προσώπου στο Adobe Photoshop, είναι μια διαδικασία η οποία εφόσον είστε φωτογράφος, σίγουρα θα σας χρειαστεί τουλάχιστον 1.000.000 φορές μέχρι να πάρετε σύνταξη! Έτσι θα πρέπει να μάθετε όλους τους πιθανούς τρόπους και σωστές ρυθμίσεις μέσα στο Adobe Photoshop, για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε κατάλληλα σε κάθε πρόβλημα. Απο ένα σπυράκι και μια ρυτίδα, μέχρι ένα δύσκολο θέμα όπως το σημερινό!

Ψηφιακό Ρετους

Σε προηγούμενο μάθημα είχαμε δεί πως μπορούμε να ρετουσάρουμε ένα πρόσωπο ομοίως με μεγάλο πρόβλημα όπως το σημερινό (κάντε κλικ εδώ για να το δείτε). Σε εκείνο το μάθημα, παρουσιάσαμε την τεχνική του ψηφιακού Ρετους και ουσιαστικά του digital painting αφού τελικά "βάψαμε" το προβληματικό δέρμα του μοντέλου.

Στο σημερινό μάθημα θα ασχοληθούμε με το "Ρετους προσώπου" και όχι με το βάψιμο καθώς αποτελεί μια άλλη τεχνική, για άλλους καλύτερη απο το digital painting και πιο κοντά στο αρχικό δέρμα.

Επιπλέον κόλπα και τεχνικές

Και επειδή δεν θα μείνουμε μόνο στο δέρμα, θα σας σας δείξω επιπλέον τεχνικές για επεξεργασία σε φρύδια, χείλη, μάτια και γενικό χρωματισμό προσώπου, για να έχουμε ένα πιο σωστό αποτέλεσμα.

Μια Κρυφή Τεχνική Θα Αποκαλυφθεί Μπροστά σας!

Επίσης σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια τεχνική που την Χρησιμοποιούν οι Φωτογράφοι και οι Γραφίστες στα πολύ μεγάλα περιοδικά μόδας, για να ομαλοποιήσουν τον φωτισμό, να κρύψουν σκιερά σημεία και γενικότερα να "μαλακώσουν" τα προβληματικά σημεία του μοντέλου.

Καλό μάθημα :Ρ

[message_box type="info" icon="yes" close=""]Το μάθημα είναι διαθέσιμο για άμεση αγορά μέσα από το 2ο Πακέτο Ψηφιακού Ρετούς το οποίο θα βρείτε στο eshop του teachme.gr. Κάντε κλικ εδώ για προβολή του πακέτου.[/message_box]