Φέρνοντας πίσω το πραγματικό χρώμα

Διορθωση white balance στο photoshop

Στην εποχή των ψηφιακών μηχανών, ο φωτογράφος αναλαμβάνει συνήθως όλο και λιγότερες επιλογές στην μηχανή του. Έτσι η φωτογραφική μηχανή αποτελεί ένα ψυχρό υπολογιστικό μηχάνημα το οποίο δεν έχει συναίσθημα και κυρίως δεν αντιλαμβάνεται την θερμοκρασία και τα αληθινά χρώματα μία στιγμής.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, η φωτογραφική μηχανή μετράει με αποχρώσεις το γκρι και έτσι φέρνει ή όχι το σωστό χρώμα στην φωτογραφία μας. Το White Balance ή αλλιώς "WB" στην μηχανή μας, προσπαθεί και κατά 80% φέρνει σωστά αποτελέσματα ως προς τον χρωματικό τόνο. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές και κυρίως δύσκολες συνθήκες στις οποίες το WB "τρώει ήττα" και εμείς παίρνουμε διαφορετικές φωτογραφίες από αυτές που θα επιθυμούσαμε.

Διόρθωση του White Balance στο Photoshop

Την Διόρθωση του White Balance στο Photoshop θα δούμε σήμερα, μία διόρθωση την οποία μπορούμε άμεσα να πάρουμε με χρήση του Camera Raw ή Lightroom, ωστόσο δεν υπάρχει το αντιστοιχο "μαγικό" κουμπάκι στο Photoshop, ενδεχομένως γιατί μέσα από το Photoshop δεν θέλουμε να μείνουμε στο δόγμα "πατάω ένα κουμπί και τέλος".

Διορθωση white balance στο photoshop

Θα σας δείξω πόσο έυκολα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία γνωστή στους επαγγελματικούς κύκλους τεχνική η οποία θα μας δώσει μία φόρμουλα η οποία δεν μπορεί να χάσει! Έτσι σε ελάχιστο χρόνο θα επαναφέρουμε την σωστή θερμοκρασία και θα πετύχουμε ένα άρτιο White Balance μέσα από το Photoshop!

Καλό μάθημα :Ρ