Όταν πρέπει να κάνουμε πολλά με λίγες κινήσεις

Τόσα χρόνια στο teachme.gr ακούω και διαβάζω πως οι περισσότεροι γνωρίζουν τέλεια το Photoshop και δεν χρειάζονται εκμάθηση για κάτι που χρησιμοποιούν καθημερινά. Και ποιός σου είπε ότι επειδή έμαθες κουτσά στραβά να "περπατάς" στο Adobe Photoshop δεν μπορείς και να "πετάξεις";

Το Adobe Photoshop εκτός από ένα φανταστικό εργαλείο επεξεργασία φωτογραφίας, αποτελεί ένα κέντρο δημιουργίας αλλά και μαζικής επεξεργασίας. Αυτό το κομμάτι, του αυτοματισμού στο αγαπημένο μας πρόγραμμα, είναι που αφήνουν οι περισσότεροι σε "δεύτερη μοίρα" ή ακόμη καλύτερα, δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Γιατί πραγματικά με λίγες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε πολλά και να γλιτώσουμε ώρες χρήσης του προγράμματος.

Ο Αυτοματισμός σε βασικές χρήσεις

Το να μπορεί κάποιος να κάνει το Adobe Photoshop να δουλεύει γι'αυτόν χωρίς να πρέπει να είναι απαραίτητο εκείνος μπροστά στον υπολογιστή αποτελεί την βασική αρχή του "Αυτοματισμού". Σκεφτείτε απλώς πόσες ώρες χάνετε καθημερινά κάνοντας τις ίδιες δουλειές στο Photoshop και πόσες ώρες χάνετε για να κάνετε δημιουργικά πράγματα στο πρόγραμμα;

Επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι 9 στις 10 περιπτώσεις θα ανοίξουμε το Photoshop και θα κάνουμε κυρίως "χαμαλοδουλειές" θα πρέπει επιτέλους να είμαστε σε θέση να αφήνουμε το πρόγραμμα να κάνει αυτή τη δουλειά για εμάς. Ναι μπορεί να γίνει και μάλιστα πολύ εύκολα.

Μαζική μετατροπή εικόνων από RGB σε CMYK

Ένα τέτοιο ερώτημα έλαβα τις τελευταίες ημέρες από μία ακόλουθο του teachme.gr σχετικά με μία εργασία που είχε αναλάβει, να μετατρέψει πολλές εικόνες από χρωματικό προφίλ RGB σε CMYK για να τις χρησιμοποιήσει στην συνέχεια στο Adobe inDesign.

Θα μου πει κάποιος τώρα "σιγά ρε Βαγγέλη, μπαίνεις στο Photosho και κάνεις την μετατροπή σε 1 λεπτό"! Ναι φίλε μου, φαντάσου να το κάνεις αυτό για 100 φωτογραφίες. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση να ξοδέψεις 100 λεπτά για να κάνεις την ίδια δουλειά. Νομίζω έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε από αυτή την διαδικασία που δεν την κάνουν ούτε στην φυλακή και στα καταναγκαστικά έργα.

Action, Image Processor & στο βάθος Droplet

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στο Adobe Photoshop μπορούμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα μέσω πολλαπλών οδών, έτσι και στον αυτοματισμό μπορούμε να φτάσουμε σε διαφορετικά επίπεδα αυτόματης χρήσης του προγράμματος. Όλα ξεκινούν από τα αγαπημένα "Actions" περνούν από το Javascript μίνι πρόγραμμα "Image Processor" και καταλήγουν στα "εξωγήινα" για τους μή μυημένους "Droplets".

Μέσα από την χρήση των παραπάνω μπορούμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικά εργαλεία τα οποία θα επιταχύνουν σε απίστευτο βαθμό την εργασία μας και θα μας δώσουν χρόνο για δημιουργία και το καλύτερο, θα μας επιτρέψουν να μην χάνουμε χρόνο κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Μάθετε άμεσα και 100% τον Αυτοματισμό στο Photoshop

Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να κάνεις χαμαλοδουλείες και επειδή πάντα προσπαθώ να κερδίζω και το τελευταίο δευτερόλεπτο από τον "πεταμένο χρόνο" της ζωής μας που χωρίς σκέψη χαρίζουμε στους υπολογιστές, έχω δημιουργήσει έναν προχωρημένο κύκλο εκμάθησης στο Adobe Photoshop με θέμα τον "Αυτοματισμό".

Ένα σεμινάριο επεξεργασίας φωτογραφίας το οποίο θα σας συναρπάσει και θα σας δώσει εκπληκτικά εφόδια τα οποία γνωρίζουν ελάχιστοι εκεί έξω. Αποκτήστε το άμεσα μέσα από το e-shop και δείτε πως πρέπει να λειτουργείτε πραγματικά το Adobe Photoshop!

Το βίντεο μάθημα της μετατροπής

Δείτε το βίντεο μάθημα της μαζικής μετατροπής, αν θέλετε να κατεβάσετε τα αρχεία του μαθήματος μπορείτε να το κάνετε πολύ απλά και εύκολα.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το βασικό Action & το Droplet

Μην ξεχάσετε να κάνετε "Subscribe" στο κανάλι μας στο youtube για να βλέπετε όλα τα νέα μας βίντεο.