Το "μωσαϊκό" του σωστού Φώτο Κολάζ

Η εβδομάδα που διανύουμε θα κορυφωθεί με το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Flash Masterclass #3 το οποίο έχει στόχο να βάλει για τα καλά σε εντυπωσιακές φωτογραφίσεις (διαβάστε περισσότερα για το Flash Masterclass #3 εδώ).

Σε αυτό το μάθημα θα σας δείξω πως μπορούμε να συνδυάσουμε τις μαγικές δυνατότητές του Maxon Cinema 4D και του Adobe Photoshop για να πετύχουμε καλύτερα "Φώτο Κολάζ" με την τεχνική του μωσαϊκού.

Ο όρος "μωσαϊκό" είναι κάτι που έχω δημιουργήσει εγώ για να μπορέσω να εξηγήσω την λογική της χρήσης πολλαπλών στοιχείων και επιπέδων σε ένα "Photo Manipulation" για την βέλτιστη απόδοση και ρεαλισμό στα "δεσίματα" των σκηνών.

Δημιουργία θραυσμάτων στο Maxon Cinema 4D

Καθώς δουλεύω τα σενάρια του "Flash Masterclass #3" και κυρίως της σωστής απόδοσης της θεματικής φωτογράφισης στο ύφος της ταινίας "Mad Max" έψαξα να βρω ελεύθερες στο διαδίκτυο εικόνες με θραύσματα τα οποία θα μπορούσαν να μπούν στο φώτο κολάζ με στόχο την απόδοση της σκόνης της ερήμου ή των θραυσμάτων από πέτρες, χαλίκια κλπ.

Ήταν πρακτικά πολύ δύσκολο να βρω έτοιμες εικόνες που να με βολεύουν στο 100%, γι'αυτό είπα να κάνω το σωστό, να τις δημιουργήσω εγώ από το μηδέν! Με την βοήθεια του αγαπημένου μου "Maxon Cinema 4D" κατάφερα μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσω τα "θραύσματα" που έψαχνα και να τα εξάγω χωρίς φόντο σε τεράστιο μέγεθος εικόνας. Έτσι θα είχα άμεσα αυτό που έψαχνα!

Cinema 4D & Adobe Photoshop

Υπάρχουν λίγοι συνδυασμοί προγραμμάτων που με ξετρελαίνουν, ο συνδυασμός του C4D και του Ps πραγματικά μου δίνει νέες δυνατότητες τις οποίες δεν είχα ιδέα πως μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Μην αφήνετε το 3D πρόγραμμά σας μόνο για video animation ή την δημιουργία 3D λογοτύπων.

Εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και στα Φώτο Κολάζ και μου δίνουν λύσεις σε στιγμές που είχα μόνο αδιέξοδα.

Oλοκληρώνοντας το Mad Max Photo Manipulation

Όποιος ενδιαφέρεται να δει την ολοκλήρωση του "Mad Max" Photo Manipulation, μπορεί απλώς να κάνει εγγραφή και κλείσιμο θέσης στο επερχόμενο "Flash Masterclass #3" που θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:00. Το συγκεκριμένο Φώτο Κολάζ θα το λάβουν οι συμμετέχοντες ως δώρο για την επεξεργασία φωτογραφίας της κεντρικής εικόνας που θα βγει από το θεματικό κομμάτι του Mad Max!

Κλείστε την θέση σας στο Flash Masterclass #3

Κατεβάστε από εδώ τα αρχεία του μαθήματος

Κατεβάστε από εδώ το "Thrausi C4D Plug-In"