Επιτέλους λύση σε ένα θέμα πολλών "ετών"

Καλή εβδομάδα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Επανέρχομαι μετά από μερικές ημέρες απουσίας και εργασίας στην πίσω πλευράς της σελίδας με ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα στο photoshop το οποίο θα σώσει κόσμο και κοσμάκι!

Η έκδοση CC 2015 του Adobe Photoshop ήρθε με νέα "καλούδια" όπως κάθε νέα έκδοση, όμως ένα από αυτά τα "καλούδια" ήρθε για να δώσει την λύση μία και καλή σε ένα θέμα που είχαμε χρόνια στο Adobe Photoshop

Η αμαρτώλη εξαγωγή στοιχείων

Όποιος δουλεύει το photoshop για γραφιστικές ή web εργασίες, γνωρίζει πολύ καλά πως για να μπορέσεις να βγάλεις ένα στοιχείο από το project, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα καινούριο document, να το ρίξεις εκεί και στην συνέχεια, μόνο του και "καθαρό" να το εξάγεις είτε με φόντο είτε χωρίς φόντο.

Η συγκεκριμένη διαδικασία "ξεψαχνίσματος" ενός project για να βγάλουμε ένα στοιχείο ενός project, ήταν πολύ κουραστική και συνήθως επίπονη σε περίπτωση λάθους. Προφανώς είχε φάει πολλά "καντίλια" η Adobe όλα αυτά τα χρόνια για αυτή την διαδικασία και πλέον στην έκδοση CC 2015 όλα άλλαξαν!!!

Γρήγορη εξαγωγή στοιχείων με ένα κλικ!

Πλέον η διαδικασία εξαγωγής ενός στοιχείου (λογότυπου, εικονιδίου, κουμπιού κλπ) γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού! Χαράς Ευαγγέλια για όλους όσους είχαν "σιχαθεί" την παλιά διαδικασία και έψαχναν ένα γρήγορο τρόπο και άκρως αποδοτικό για να εξάγουν συγκεκριμένα στοιχεία από το project που δουλεύουν.

Μαζική εξαγωγή ή ακόμη και αλλαγή format

Και η Adobe δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό το γρήγορο κουμπάκι, αλλά μας έδωσε την δυνατότητα πολλαπλής εξαγωγής στοιχείων (ανά επιλογή layer) και επίσης δυνατότητα εξαγωγής είτε σε PNG, είτε σε JPG, GIF, ακόμη και SVG!

Μιλάμε δηλαδή για όχι μόνο την εκπλήρωση ενός παραπόνου χρόνων, αλλά για κάτι ακόμη περισσότερο! Μπράβο Adobe!

Δείτε το αντίστοιχο μάθημα