Όταν ο Υπολογιστής "κλατάρει"

Όλα αυτά τα χρόνια χρήσης του Adobe Photoshop έχω γίνει μάρτυρας πολλών περιπτώσεων στις οποίες ο Η/Υ μου απλά δεν μπορούσε άλλο! Είχε "σκάσει" που λέμε και χρειάζοταν επειγόντως restart είτε το photoshop, είτε το σύστημα ολόκληρο. Εαν η παραπάνω ιστορία σας ακούγεται οικεία, τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Καθαρισμός Μνήμης στο Photoshop

Τα τελευταία χρόνια έχω σταματήσει να κλείνω τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή, το μόνο που κάνω ειναι ένα απλό "sleep" και τον "ξυπνάω" όταν έρθει η ώρα και πάλι για δουλειά. Αυτό φυσικά έχει σαν φυσικό επακόλουθο να μην καθαρίζει ο Η/Υ από "σκουπίδια" τα οποία ξεζουμίζουν την μνήμη του. Τα προγράμματα για όση ώρα είναι "ανοιχτά", καταναλώνουν πόρους του συστήματος και ιδιαίτερα τα απαιτητικά προγράμματα όπως το photoshop "πίνουν στην υγειά μας" πολλή από την μνήμα RAM του υπολογιστή μας.

Πριν τρέξετε να βάλετε 32GB RAM στο σύστημα σας, θα σας δείξω πως θα μπορέσετε να "καθαρίσετε" το Photoshop από τα περιττά "σκουπίδια" τα οποία υπάρχουν και τις περισσότερες φορές "βαραίνουν" το σύστημα μας. Με αυτήν την άμεση λύση θα έχετε ένα γρηγορότερο υπολογιστή χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον μνήμη (αν και πρέπει να έχετε τουλάχιστον την προτεινόμενη μνήμη).

Μαθαίνονται το Purge στο Photoshop

Το "Purge" ή σε ελέυθερη μετάφραση "Καθαρτικό" της μνήμης, θα μας επιτρέψει να επαναφέρουμε το σύστημα μας σε καλή κατάσταση μνήμης, όσον αφορά φυσικά τους πόρους που καταναλώνει το Photoshop. Με χρήση αυτής της ρύθμισης θα μπορέσετε να καθαρίσετε την μνήμη του υπολογιστή σας από photoshop στοιχεία τα οποία "κρατάει" φυλαγμένα για εμάς το πρόγραμμα, τα οποία όμως ενδεχομένως να μην χρειαστούμε ποτέ!

Εάν δεν σας πειράζει αφήστε το όπως είναι

Ο κάθε υπολογιστής διαφέρει, εάν ο δικός σας κρίνεται απαραίτητο πως ένα "κλύσμα" θα του κάνει καλό, τότε κάντε το αλλά υπολογίστε τις "συνέπειες" πριν το κάνετε αυτό. Η κυριότερη είναι το "καθάρισμα" του History Panel με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν υπάρχει επιστροφή προς τα πίσω). Εάν το σύστημα σας είναι "τούμπανο" και δεν καταλαβαίνει τίποτα, τότε αφήστε το όπως είναι και αν χρειαστεί ποτέ καθαρισμό, τότε χρησιμοποιήστε το "καζανάκι" του Purge στο Adobe Photoshop για γρήγορα αποτελέσματα!

Δείτε το βίντεο