Μία νέα εποχή στην “online” εκπαίδευση!

Το περασμένο Σάββατο το teachme.gr έκλεισε 5 χρόνια premium ζωής και συνολικά 6,5 χρόνια δίπλα σας με τα περισσότερα και πιο ποιοτικά video μαθήματα στα Ελληνικά!

Με την υποστήριξή σας καταφέραμε μέσα στα 5 χρόνια της “Premium” εποχής ν’αναδείξουμε το teachme.gr ως την Νο1 σελίδα Ελληνικών video μαθημάτων. Για τον λόγο αυτό και για πολλούς άλλους ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα Premium μέλη από τα βάθη της καρδιάς μου για την όλη τους υποστήριξη. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε το teachme.gr!

Ωστόσο, μία νέα εποχή ξεκινά η οποία έχει ως στόχο την δημιουργική ένωση όλου του ελληνόφωνου κοινού παγκοσμίως, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας, πολιτικών πεποιθήσεων (είχαμε και εκλογές χθες…) και φυσικά οικονομικής κατάστασης. Μία νέα εποχή, στην οποία η δημιουργική εκμάθηση θα είναι ελέυθερη για να μπορεί ο καθένας να εκπαιδευτεί και ν’αναδείξει τις μοναδικές δεξιότητές του!

Το teachme.gr “ανοίγει” τις πόρτες του

Έχοντας στόχο το κοινό καλό και την κοινή προσπάθεια που πρέπει όλοι μας να κάνουμε για να “γυρίσει ο Ήλιος” στην πατρίδα μας, αποφάσισα να προσφέρω κι εγώ, βάζοντας το δικό μου “λιθαράκι” με σκοπό την “δια βίου εκπαίδευση” και κατ’επέκταση την ανάδειξη των προσωπικών δυνατοτήτων του καθενός.

Έτσι λοιπόν από σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2015, θα ανοίξει η πρόσβαση σε εκατοντάδες μαθήματα, τα οποία μέχρι πρότινος ήταν premium και στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο συγκεκριμένα μέλη (τα premium μέλη) στο teachme.gr.

“Εξαργύρωση” των Premium μελών

Θέλοντας όμως να είμαι δίκαιος απέναντι στα Premium μέλη, τα οποία είναι ο κύριος λόγος της ανάδειξης αυτής της σελίδας, αποφάσισα να μην αφήσω έτσι όλους όσους πραγματικά αγάπησαν το teachme.gr, επένδυσαν σε εκείνη και την υποστήριζαν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια!

Συνεπώς, όσοι συνδρομητές ήταν ενεργά premium μέλη μέχρι και την 20η Σεπτεμβρίου 2015 με Τρίμηνη, Εξάμηνη ή Ετήσια συνδρομή, η οποία δεν είχε ξεπεράσει τα 2/3 της διάρκειάς της*, θα λάβουν εντελώς δωρεάν ένα πακέτο ιδιαιτέρων μαθημάτων και -ανάλογα με την συνδρομή τους- μία ακόμη προσφορά μέσα από το eshop του teachme.gr!

Παρακάτω θα δείτε τί μπορέιτε να αποκτήσετε ως “εξαργύρωση” του υπολοίπου της συνδρομή σας:

Φώτο Ρετούς με το Adobe Photoshop 1, 2, 3, 4 (ένα από τα τέσσερα)

Φώτο Κολάζ 1, 2 με το Adobe Photoshop (ένα από τα δύο)

Βασική Εκπαίδευση στο Apple iMovie

Βασική Εκπαίδευση στο Maxon Cinema 4D

Βασική Εκπαίδευση στο Photoshop Elements 11

Δημιουργία Eshop με το Open Cart

*Τα 2/3 του υπολοίπου της συνδρομής που αναφέρω μεταφράζονται ως εξής: για την Τρίμηνη Συνδρομή είναι 1 μήνας υπόλοιπο, για την Εξάμηνη 2 μήνες υπόλοιπο και για την Ετήσια 4 μήνες υπόλοιπο.

Τι αλλάζει στο teachme.gr

Μαζί με την νέα εποχή του teachme.gr θα έρθουν και μερικές αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν για την “καλή λειτουργία” της σελίδας αλλά και για την διασφάλιση της “δωρεάν” παροχής των video μαθημάτων.

Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι παρακάτω:

  1. Το “κατέβασμα” των μαθημάτων σταματά, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται στα video και στις σελίδες που θα επισκέπτεστε.
  2. Θα παύσουν, έστω προσωρινά, οι εγγραφές στην σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα θα τα βλέπετε αμέσως μόλις κάνετε κλικ στην σελίδα του μαθήματος που σας ενδιαφέρει χωρίς να κάνετε log-in.
  3. Θα αναβαθμιστεί ο τρόπος εγγραφής μηνυμάτων & σχολίων στο κάτω μέρος του κάθε μαθήματος ή άρθρου, μέσω της νέας υπηρεσίας “Disqus” για μεγαλύτερη ευκολία.

Μέσα από τις παραπάνω αλλαγές θα υπάρξουν ελαφρύνσεις ως προς το πάγιο κόστος της σελίδας, αλλά και το κόστος συγκεκριμένων ακριβων plug-in. Παράλληλα θα ε/ιναι και εμφανής η ελάφρυνση του συστήματος.

Με τον τρόπο αυτό θα παρακολουθείτε τα μαθήματα δωρεάν, το λειτουργικό κόστος θα μειωθεί και η σελίδα θα λειτουργεί καλύτερα!

Ρίσκο ή όχι, είναι η απόφασή μου

Γνωρίζω πως η απόφαση να “κόψω” ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του βασικού μου εισοδήματος και να το απελευθερώσω χωρίς κανένα κόστος, ενδεχομένως να είναι ένα πολύ μεγάλο ρίσκο για μένα. Ωστόσο μερικές φορές πρέπει να “κοιτάμε” προς το κοινό καλό, ακόμη κι αν πρέπει να ρισκάρουμε το δικό μας.

Η χαρά που παίρνω μέσα από την δική σας αγάπη είναι όμως αρκετή για να συνεχίζω καθημερινά να είμαι δημιουργικά δίπλα σας! Κι όπως λέει μια διαφήμιση: “μερικά πράγματα είναι ανεκτίμητα”, έτσι και η δική σας αγάπη και υποστήριξη, είναι υπεράνω κάθε αξίας!

Να είστε καλά, να είστε δυνατοί και πάντα δημιουργικοί! Πάμε όλοι μαζι για κάτι καλύτερο!

Βαγγέλης Βλασόπουλος