Το δικό σας παγκόσμιο Avatar!

Η δημιουργία και η διατήρηση ενός avatar στο προφίλ του κάθε χρήστη, ήταν πάντοτε ένα θέμα που ταλαιπωρούσε. Ο χρήστης έπρεπε να κρατάει την φωτογραφία του (avatar) κάπου φυλαγμένη και σε περίπτωση που έγραφε σε ένα site ή forum τότε έπρεπε να κάνει upload την φωτογραφία του (avatar) στο αντίστοιχο προφίλ του. Φυσικά όλα αυτά είχαν μια φυσική αποδοχή απο τους χρήστες του Διαδικτύου και αφού δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς έπρεπε να το αποδεχτούν.

Η ευκολία του Gravatar!

Aυτό όμως άλλαξε την ημέρα που πολλά sites έπαψαν να δέχονται avatars μέσω upload... Ξαφνικά δεν μπορούσες να ανεβάσεις το avatar σου με την παλιά μέθοδο, δεν υπήρχε πουθενά πεδίο upload και όμως μερικοί είχαν avatar στο προφιλ τους... Αυτό το μέγα μυστήριο θα σας λύσω σήμερα με ένα όχι και τόσο δημιουργικό μάθημα, αλλά σίγουρα πολύ πρακτικό, πως να έχετε ένα παγκόσμιο avatar, να το χρησιμοποιείτε σε όλα τα site χωρίς να ανεβάσετε όυτε kbit απο φωτογραφία, γράφοντας απλά το email σας.

Φίλοι και φίλες, σας παρουσιάζω το Gravatar. Το παρόν και μέλλον των avatars στο internet.
Το συγκεκριμένο μάθημα το κάνω μετά απο το αίτημα αρκετών παιδιών για το πως να βάλουν το avatar τους στο profil τους στο teachme.gr, μιας και το site μας, υποστηρίζει avatars μέσω του Gravatar!

Καλό μάθημα :Ρ

[wpdm_package id=229]

https://www.youtube.com/watch?v=S3ZKeXL8G64