Ένα πανίσχυρο & απλό Φωτογραφικό site!

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Σάββατο σήμερα και σας έχω το δεύτερο μάθημα για το Koken CMS το οποίο έχει έρθει για να δώσει την ευκαιρία σε κάθε φωτογράφο να δημιουργήσει το δικό του πανίσχυρο φωτογραφικό site χωρίς κόπο και ιδιαίτερες γνώσεις! 

Koken CMS

Το Koken CMS αποτελεί ένα από τα βασικά δημιουργικά εργαλεία κάθε Web Designer όταν ο πελάτης είναι κάποιος φωτογράφος, μέσα από 2-3 κινήσεις το CMS είναι "στον αέρα" και στην συνέχεια έρχεται η διαδικασία της οργάνωσης των Φωτογραφιών του πελάτη. Όπως είδαμε στο πρώτο μάθημα για το Koken CMS (κάντε κλικ εδώ για να το δείτε), η διαδικασία εγκατάστασης & ρύθμισης ενός site είναι πλέον μία διαδικασία 5 λεπτών. Στην συνέχεια ανακαλύψαμε πόσο εύκολα μπορούμε να "συγχρονίσουμε" το site μας με το Adobe Photoshop Lightroom και με αυτό τον τρόπο να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας άμεσα και χωρίς να μπλέξουμε τον πελάτη μας με διάφορα πολύπλοκα ftp ή διαδικασίες browser uploading.

Οργάνωση & Τάξη

Στο σημερινό μας μάθημα θα ασχοληθούμε με την οργάνωση των φωτογραφιών που έχουμε ήδη ανεβάσει στο site μας. Θα δούμε απλές και καθημερινές χρήσεις όπως είναι η περιστροφή μίας φωτογραφίας ή μία αλλαγή ονόματος, αλλά και πολυπλοκότερες διαδικασίες όπως η απόδοση Copyright στις φωτογραφίες του πελάτη, η διαφύλαξη των υψηλής ανάλυσης αρχείων, η χρήση συγκεκριμένης φωτογραφίας στην σελίδα εισόδου και πολλά ακόμη!

Και επειδή ένα site πρέπει πρώτα απ'ολα να ταιριάζει στο ύφος μας, θα σας δείξω πόσο απλή είναι η αλλαγή του "theme" μέσα στο Koken CMS!

Άλμπουμ & Σετ

Θα κλείσουμε το σημερινό μάθημα με την δημιουργία των Άλμπουμ & των Set των εικόνων μας. Είναι πολύ σημαντικό όταν έχουμε πολλές φωτογραφίες, να μπορέσουμε να τις οργανώσουμε ανάλογα με την "θεματολογία" τους, έτσι θα δούμε πως θα δημιουργήσετε πρώτα μεμονωμένα άλμπουμ τα οποία θα περιέχουν φωτογραφίσεις του ιδίου θέματος αλλά και set τα οποία θα περιέχουν πολλαπλά άλμπουμ της ίδιας θεματολογίας. Όλα φυσικά θα γίνουν με απλά "drag & drop" των αρχείων μέσα στο CMS.

Καμία δικαιολογία

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για κανένα φωτογράφο, μέσα απο το Koken CMS αλλά και φυσικά μέσα απο τα μαθήματα του teachme.gr, θα είστε σε θέση πλέον όχι απλώς να δημιουργήσετε ένα site κόσμημα για την δουλειά σας, αλλά θα μπορέσετε να το κάνετε με ελάχιστο κόστος (μόνο για τον server) καθώς η υπηρεσία του Koken CMS όπως έχουμε πει παρέχεται δωρεάν για όλους! Αυτά και χιλιάδες ακόμη μοναδικά πράγματα θα μάθετε μέσα απο το teachme.gr! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία Premium Συνδρομή και ξαφνικά θα ανοίξουν μπροστά σας λεωφόροι δημιουργίας, έμπνευσης και ποιοτικής επαγγελματικής αναβάθμισης! Κάντε κλικ εδώ και δείτε πως θα γίνετε και εσείς Premium Μέλος στο teachme.gr.

Καλό μάθημα :Ρ