Δωρεάν Φιλοξενία, Όνομα και Ιστοσελίδα

Γειά σας φίλες και φίλοι της αγαπημένης σας ιστοσελίδας Δημιουργικών Μαθημάτων! Σήμερα στο teachme.gr θα σας δείξω έναν ακόμη τρόπο για το πως θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το δικό σας site χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κόστος! Μιλάμε για ένα τέλειο κόλπο το οποίο μπορεί να το κάνει ο καθένας και άμεσα να δημιουργήσει το δικό του site μέσα σε 10 λεπτά και το καλύτερο; Να το έχει δωρεάν για ΠΑΝΤΑ!!!

Μετατροπή του URL

Και επειδή κανένας μας δεν θέλει να έχει μια διεύθυνση σελίδας σε στυλ "σιδηρόδρομου", θα σας δείξω μια υπηρεσία η οποία θα μικρύνει το URL σε κάτι κατά πολύ μικρότερο!

Τα πάντα εύκολα και μέσα απο τον Η/Υ σας!

Εννοείται πως και με τον σημερινό 2ο τρόπο θα μπορείτε να χειρίζεστε το online site σας απο τον υπολογιστή σας! Ναι καλά διαβάσατε, το site σας θα είναι online αλλά θα χειρίζεται απο έναν τοπικό φάκελο στον υπολογιστή σας με άμεσο και πανεύκολο τρόπο!

Η Μαγεία του σημερινού ίντερνετ προς οφελός σας!

Για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιήσουμε τις δωρεάν cloud υπηρεσίες που μας παρέχονται απλόχερα απο τις μεγάλες εταιρίες για αποθήκευση αλλά όπως θα δείτε και σήμερα, για μια δωρεάν φιλοξενέια της σελίδας μας! Έτσι εξοικονομείτε τουλάχιστον 50 ευρώ τον χρόνο για το hosting και έτσι μπορείτε να αγοράσετε μια Premium Συνδρομή στο teachme.gr για να μαθαίνετε τα πάντα σε απόλυτο βαθμό!

Μετατρέποντας το Google Drive σε Hosting Περιβάλλον!

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε πως με το Dropbox και με την χρήση μια εφαρμογής, μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε 1 εως 5 site χωρίς κανενα κόστος στον Δωρεάν Dropbox λογαριασμό μας! Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά (προς το καλύτερο), αφού 1ον μέσα απο το Google Drive θα έχουμε 5 GB δωρεάν χώρο και 2ον θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε όσα web site θέλουμε εμείς!

Η μετατροπή χωρίς Application

Όπως είχαμε δει και πάλι στο προηγούμενο μάθημα, για να μετατρέψουμε το Dropbox απο υπηρεσία αποθήκευσης, σε υπηρεσία φιλοξενείας ιστοσελίδων, μας ήταν απαραίτητη μια συγκεκριμένη εφαρμογή μετατροπής. Στο Google Drive δεν χρειάζεται κάν να βάλουμε αυτή την εφαρμογή και αυτό γιατί θα επέμβουμε εμείς με το χέρι στο url και ουσιαστικά θα αντικαταστήσουμε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας έναν ειδικό "κώδικα" για να μπορέσουμε να δούμε το site online!

Δωρεάν HTML Template

Και τέλος με μια απλή αναζήτηση ενός πολύ όμορφου HTML Template, θα ανεβάσουμε το site μας σε ελάχιστο χρόνο live στο internet!

Τέρμα τα λόγια, δείτα το video και δείτε πως και εσείς θα δημιουργήσετε την σελίδα σας!

Απαραίτητη η εγγραφή σας στο Google

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του Google Drive παρέχεται μόνο σε χρήστες του Google, οπότε εφόσον έχετε gmail ή κάποιο λογαριασμό στο youtube θα μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε. Σε περίπτωση που δεν έχετε, η εγγραφή στο Google είναι δωρεάν!

Σύντομα και νέοι τρόποι για Δωρεάν Hosting Υπηρεσίες & όχι μόνο!

Στα επόμενα μαθήματα θα βρώ και άλλους τρόπους Δωρεάν χρήσης των Cloud Υπηρεσιών για Hosting και όχι μόνο. Μείνετε συντονισμένοι καθώς καθημερινά λαμβάνετε μοναδικές πληροφορίες!

Καλό μάθημα :Ρ

Μεταβείτε στην κεντρική σελίδα του Google Drive

Κατεβάστε δωρεάν απο εδώ το HTML Template για άμεση επεξεργασία και δημοσίευση!

Μικρύνετε το URL της σελίδας σας απο εδώ

Δείτε εδώ το προηγούμενο μάθημα με χρήση της υπηρεσίας του Dropbox για δωρεάν Hosting!