Το Εφέ της Λήψης Παρασκηνίου #1

Πριν μερικές εβδομάδες, έλαβα ένα μήνυμα απο μια φίλη του teachme.gr, η οποία μου ζήτησε αν μπορώ να δημιουργήσω ένα μάθημα στο Adobe After Effects στο οποίο θα δείξω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε το ύφος των backstage λήψεων ακόμη και αν δεν έχουμε backstage λήψεις!Έτσι σήμερα θα ξεκινήσω έναν μίνι κύκλο 2-3 μαθημάτων, μέσα απο τα οποία θα σας δείξω το παραπάνω αίτημα της φίλης του teachme.gr αλλά και πολλά παραπάνω!

Τι είναι backstage ύφος

Με τον όρο "backstage ύφος", εννοούμε ουσιαστικά τις "αμοντάριστες" λήψεις οι οποίες όταν προβάλλονται στην τηλεόραση ή σε κάποια ταινία, έχουν το χαρακτηριστικό viewfinder της κάμερας, το σύμβολο "REC" και γενικά την αίσθηση ότι βλέπουμε την λήψη μέσα απο τα μάτια του οπερατερ! Ένα πολύ όμορφο εφέ που σίγουρα το έχετε δεί και σίγουρα θα χρειαστεί κάποια στιγμή να το κάνετε πράξη!

Εμείς θα το πάμε παρακάτω (όπως πάντα)

Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω πάντα το ίδιο backstage εφέ, με ένα κουμπι rec και ένα χρονόμετρο να "τρέχει", είπα να σχεδιάσω το δικό μου, μέσα απο την δική μου video camera. Έτσι θα μπορέσετε και εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας Backstage Effect, πολύ εύκολα με χρήση του Adobe Photoshop! Έτσι όμορφα και ωραία, θα σχεδιάσουμε το κάθε εικονίδιο και θα δημιουργήσουμε ένα φρέσκο Backstage Viewfinder το οποίο θα ταιριάζει στην δική μας video camera και θα είναι έτοιμο για χρήση στο Adobe After Effects ή στο Adobe Premiere.

Δεν θα μείνουμε μόνο στον σχεδιασμό

Μέσα απο τα επόμενα μαθήματα θα σας δείξω την δύναμη της συνεργασίας του Adobe Photoshop, με το Premiere και το After Effects, και έτσι θα αποδώσουμε το δυγκεκριμένο backstage ύφος σε μια και μοναδική λήψη, με στόχο να της δώσουμε την αίσθηση του πολυκάμερου και του πολύ ψαρωτικού μονταζ! Σε αυτό το video θα σας δείξω πως θα σχεδιάσουμε τα γραφικά τα οποία θα πλαισιώσουν το βίντεο μας στην οθόνη της κάμερας.

Το τελικό αποτέλεσμα:

Το Εφέ της Λήψης Παρασκηνίου #1

Το Εφέ της Λήψης Παρασκηνίου #1

Μείνετε συντονισμένοι

Εδώ στο teachme.gr αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε να εξαπλώνουμε τις γνώσεις μας σε όλο τον κόσμο! Γίνετε και εσείς σήμερα Premium Μέλος και κάντε επάγγελμα αυτό που αγαπάτε!

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος