Ένα πανέμορφο εφέ, πανεύκολα!

Το timelapse είναι μια πανέμορφη δημιουργία ενός βίντεο με πολλαπλές λήψεις το οποίο δίνει ουσιαστικά αυτό που λείπει απο τις φωτογραφίες, δηλαδή την κίνηση! Ωστόσο το "Timelapse" φαντάζει για πολλούς μια αρκετά δύσκολη διαδικασία, η οποία όμως όπως θα ανακαλύψουμε είναι μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία μέσω από το Adobe Photoshop Lightroom! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι πολλές φωτογραφίες για να μπορέσουμε να αποδώσουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά την κίνηση μέσα στο video. Σας συνιστώ να φωτογραφίζεται κάθε 5 ή 10 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να έχετε αρκετές εικόνες για να "ενοποιήσετε" στην συνέχεια στο Timelapse.

Δημιουργία Timelapse, ένα παρεξηγημένο πράγμα!

Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόπο δημιουργίας timelapse με χρήση των γνωστών μας προγραμμάτων (Photoshop, After Effects & Premiere) και ενός σωρό άλλων προγραμμάτων, οι περισσότεροι απο εμάς δεν γνωρίζουν πως το Lightroom μπορεί να ανταποκριθεί και σε αυτή την αποστολή. Έτσι θεωρούμε ότι το Timelapse όσο τέλειο και αν φαίνεται, άλλο τόσο πρέπει να κοπιάσει ένας δημιουργός, έτσι το αποφεύγουμε ή αφήνουμε την μηχανή μας να το κάνει απο μόνη της.

Φυσικά πρέπει να σταματήσει αυτή η... παρεξήγηση γιατί μέσω του Lightroom θα καταφέρουμε να επεξεργαστούμε μαζικά και δυναμικά (εαν το επιθυμούμε) τις φωτογραφίες μας, θα τις κάνουμε ανώτερες απ'ότι πιστεύει η μηχανή μας και στο τέλος θα δημιουργήσουμε ένα timelapse με 1-2 κινήσεις!

Χρήση του Slideshow Module με ένα κολπάκι

Στο Lightroom θα βρείτε την "καρτέλα" "Slideshow" μέσα από την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε video slideshow με τις φωτογραφίες μας να εναλλάσονται και να περνάμε υπέροχα βλεποντάς τες! Ωστόσο το slideshow είναι βαρετό, ειδικά αν γνωρίζουμε ότι μέσω του συγκεκριμένου Module μπορούμε να κάνουμε το Lightroom μια μηχανή ταχείας δημιουργίας Timelapse!

Το μόνο που θα χρειαστεί φυσικά είναι να δείτε το παρακάτω βίντεο, και να κατεβάσετε το ειδικό "Template" εντελώς δωρεάν από το site Lightroom Blog. Αφού εγκαταστήσετε το ειδικό template μέσα στο Lightroom, μετά είστε έτοιμοι για μαγικά πράγματα χωρίς καμία κούραση! Μέσα σε 1-2 κινήσεις θα έχετε έτοιμα timelapse τα οποία θα θαυμάζετε και οι φίλοι/συνεργάτες/πελάτες σας θα νομίζουν ότι έχετε ρίξει πολλή δουλειά! ;)

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε από εδώ το δωρεάν template για να να κάνετε timelapse στο Photoshop Lightroom!