Ρυθμίσεις που πρέπει να γνωρίζουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!

Σε αυτό το βίντεο θα σας δείξω την σωστή χρήση και διαχείρηση των φωτογραφικών μας αρχείων μέσα στον κατάλογο του Lightroom. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε και αυτό γιατί ο κατάλογος του Lightroom έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, τις οποίες αν δεν γνωρίζουμε, θέτουμε σε κίνδυνο όλες μας τις φωτογραφίες! Οπότε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων (δυσάρεστων συνήθως), καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι!

Η απόλυτη γνώση & διαχείρηση του καταλόγου

Γνωρίζω πως αυτό που μας αρέσει είναι να φωτογραφίζουμε, άντε και να επεξεργαζόμαστε. Ωστόσο η οργάνωση των αρχείων μας μέσα στο Lightroom και κυρίως η διασφάλιση τους είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο και από την ίδια μας την φωτογραφική μηχανή. Θέματα όπως η μεταφορά εικόνων από φάκελο σε φάκελο, από αρχείο σε κάποιο άλλο αρχείο μέσω συγχρονισμού φακέλων, η εξαγωγή ολόκληρου του καταλόγου ή μέρος του καταλόγου (πχ εξαγωγή ενός φακέλου ή κάποιων εικόνων σε αυτόνομο κατάλογο) και η δημιουργία backup.

Οργάνωση ίσον με σίγουρο μέλλον

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε κάποιον επαγγελματία, από την σωστή οργάνωση! Ακόμη και φωτογραφικό εξοπλισμό να μην έχετε στο 100%, αν έχετε οργανωθεί σωστά και κυρίως έχετε εκπαιδευτεί απόλυτα στα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν και είναι τα εργαλεία της δουλειάς σας, τότε είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση και στην εξασφάλιση λιγότερων προβλημάτων στο μέλλον. Ρίξτε το μεγαλύτερο βάρος στην οργάνωση της δουλειάς σας και πιστέψτε με, θα σας δώσει τεράστια οφέλη στο μέλλον!

Δείτε το βίντεο σχετικά με την διαχείριση του Lightroom καταλόγου

Το Adobe Photoshop Lightroom είναι το κορυφαίο πρ΄όγραμμα της Adobe σχετικά με την μαζική οργάνωση και επεξεργασία των φωτογραφιών μας. Ο κατάλογος του Lightroom μας δίνει πολλαπλά οφέλη αλλά κρύβει και πολλά προβλήματα, τα οποία κυρίως λόγω άγνοιας παραβλέπουμε και κατά λάθος δημιουργούμε. Μέσα από το teachme.gr θα προσπαθώ πάντα να σας δίνω τις απαραίτητες πληροφορίες και λύσεις για να κάνετε τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη! Δείτε παρακάτω στο βίντεο μάθημα πως θα μπορέσετε να διαχειριστείτε σωστά τον κατάλογο σας.

Μην ξεχάσετε να κάνετε "Like" "Share" και "Εγγραφή (κλικ εδώ για μεταφορά)" στο επίσημο κανάλι μας στο youtube!

Καλό μάθημα :Ρ