25η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα οι σκιές σε μια φωτογραφία!

Η τελευταία κριτική φωτογραφίας πριν την διακοπή του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Έχοντας σιγά σιγά μπει ολοένα και περισσότερο σε δυσκολότερα θέματα σε σχέση με το παρελθόν, αρχίζουμε και “κοπιάζουμε” περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε κάτι πολύ πιο οργανωμένο στο μυαλό μας, με φωτογραφική λογική και με βάση σε όλα αυτά που έχουμε δει στις προηγούμενες 24 κριτικ΄ές φωτογραφίας! Η ”live streaming” κριτική πραγματοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook αλλά και του επίσημου καναλιού μας στο youtube και ήταν πολύ όμορφα να διαβάζουμε τις γνώμες σας κατά την διάρκεια της κριτικής!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε!

Είκοσι μία συμμετοχές

Σε ένα δύσκολο θέμα όμως η χρήση των σκιών στην φωτογραφία, αναμέναμε λιγότερες συμμετοχές. Για πρώτη φορά κάναμε πρ΄άξη τον νέο τρόπο “ποινών” των φωτογραφιών που δεν είχαν συμμορφωθεί στους κανονισμούς που έχουμε θέσει. Έτσι όσες συμμετοχές είχαν λάθος διαστάσεις, λάθος όνομα και στάλθηκαν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των συμμετοχών, έχασαν από 1 βαθμό για κάθε “παράπτωμα” στην τελική βαθμολογία. Αυτό το αποφασίσαμε γιατί θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με όσους έχουν πράξει σωστά όλα όσα ζητάμε, χωρίς όμως να αποκλείουμε φωτογραφίες, οι οποίες από απροσεξία μπήκαν στην λίστα των “κομμένων”.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα 1 ώρα πριν την κριτική σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της εικοστής πέμπτης κριτικής φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 21 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και θα εμφανίζονται σε ομάδες μέχρι να φτάσουμε στην νικήτρια. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 7.

Η συμμετοχή στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 4η θέση και με συνολική βαθμολογία το 8.

Η συμμετοχή στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 3η θέση και με συνολική βαθμολογία το 9.

Οι συμμετοχές στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 2η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Ο νικητής της 24ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Για δεύτερη σερί κριτική φωτογραφίας, η φωτογραφία που ξεχώρισε καθαρά από τις υπόλοιπες ήταν η συμμετοχή του Παναγιώτη Μαρκόπουλου! Με σύνολο βαθμολογίας το 14 (Πάνος 6 βαθμοί, Βαγγέλης 8 βαθμοί) η εξαιρετική αυτή συμμετρική φωτογραφία σκιών, ενός αντικειμένου που όλοι μας έχουμε σπίτι, μας δίνει να καταλάβουμε για ακόμη μια φορά, ότι το παν δεν είναι ο εξοπλισμός, αλλά η έμπνευση!

Ο Νικητής της 25ης Κριτικής Φωτογραφίας: Παναγιώτης Μαρκόπουλος

Ο Παναγιώτης μοιράστηκε μαζί μας και μια φωτογραφία “Backstage” για να μπορέσουμε να κάταλάβουμε καλύτερα το στήσιμο αυτής της πολύ ξεχωριστής εικόνας!

Επιστρέφουμε τον Σεπτέμβριο με νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Μετά από την απαραίτητη παύση για το καλοκαίρι, έρχεται τον Σεπτέμβριο η 26η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.

Δείτε σε βίντεο την 25η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 25η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!