Αφαίρεση Φόντου στο Photoshop
Επαγγελματική Αφαίρεση Φόντου Photoshop. Στο σημερινό μας μάθημα και επετειακό καθώς σήμερα το www.teachme.gr έχει γενέθλια, θα σας δείξω πως να βγάζετε το φόντο απο τις φωτογραφίες σας με την πιο επαγγελματική τεχνική στο Adobe Photoshop.
Χωρίς την βοήθεια έξτρα plug-in και με λίγες πραγματικά κινήσεις χωρίς κόπο και χάσιμο χρόνου θα αλλάζουμε background στις φωτογραφίες μας ή θα βγάζουμε ένα πρόσωπο απο μια φωτογραφία. Το μάθημα αυτό ίσως ήταν το πιο δημοφιλές στα αιτήματα των χρηστών του teachme.gr. Ελπίζω να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα.
Τεχνική Αφαίρεση Φόντου στο Photoshop
Τεχνικές για αφαίρεση φόντου έχουμε δει και θα δούμε περισσότερες στο μέλλον. Σε αυτό το μάθημα θα ανακαλύψουμε την Επαγγελματική Αφαίρεση Φόντου στο Photoshop με χρήση των καναλιών και πως τα κανάλια RGB θα μας επιτρέψουν να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη σε αυτόν τον τομέα. Χρησιμοποιήστε την τεχνική και ανεβάστε την αποδοτικότητα σας χωρίς να “στραβωθείτε” στην αφαίρεση φόντου!
Το μάθημα πραγματοποιήθηκε μετά απο αίτημα στο forum του teachme.gr στην κατηγρία “Πες το & Έγινε”.
Καλό μάθημα :Ρ
ΥΓ: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την στήριξη στο www.teachme.gr και να ξέρετε πως τα επόμενα χρόνια θα είναι πιο δημιουργικά και φυσικά πιο εντυπωσιακά!! Να’στε καλά!!
Protos protos :D oraio ma8hma einai apo tis agaphmees mou ergasies sto ps :)))
KAI XRONIA POLLA STO SITE :))))
Να’σαι καλά John! :)
Τα ευγε και απο εμενα φυσικα :)
Θα ηθελα να σε ρωτησω γιατι χρησιμοποιησες στο συγκεριμενο μαθημα την επιλογη “create clipping mask” στο τελος που αλλαζες τις αποχρωσεις, και δεν ανοιξες απλως τη μασκα των curves εχοντας κανει κλικ πανω στο layer με τα προσωπα.
Σε τι διαφερει αυτη η επιλογή?
ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!
Δάσκαλε Χρόνια μας πολλά!
Φανταστικά απλό και πολύ καλό αποτέλεσμα!!!
Ομορφιές! Και χρόνια πολλά στο elislasop!!!
eisai opws panta apaixtos.mprabo baggelh!!!
mprabo daskale:))))
se eyxaristoume gia olon auto to xrono pou mas “dineis ta fwta sou” :))
xronia polla sto site.
@Γιώργος
η επιλογή Clipping Mask έγινε για να επιλέξει το curves μόνο τα πρόσωπα και να αφήσει όπως ήταν το lazer απο κάτω. Θα κάνω ένα μάθημα όπου θα εξηγώ τα clipping Masks και που χρησιμεύουν.
Μπράβο Βαγγέλη, φοβερό μάθημα!
Χρόνια Πολλά στο site.
Υ.Σ. σε παρακαλώ δες το Pm που σου έστειλα.
Φίλε ξενέρωσα είσαι τρομερός επίσεις Χρόνια Πολλά στο teachme.gr
y.Σ = Σκέφτομαι να ασχολιθώ επαγγελμάτικα με το photoshop.Που μπορώ να μάθω???
Teleio mathima baggeli synexise .
Xronia polla sto site
XRONIA POLLA STO ELISLSOP KAI ME POLA AKOMA MATHIMATA
Apla Teleio to mathima euxaristoume
Xronia polla kai pali….e3eretiko kai xrisimo mathima!!!
Χρόνια πολλά!!!! ωραίο μάθημα….
XRONIA POLLA KAI KALLA!!
Xρόνια πολλά στο elislasop.
Με δημιουργικότητα, έμπνευση καιένα τεράστιο fan club!
Φανταστικό το μάθημα!!!!
Χρόνια πολλά και από εμένα για το elislasop.. Εύχομαι να συχεχίσει την δημιουργική επιτυχία και να πολλαπλασιάσει τα μέλη του!!
poli kalo to mathima kai akros xrhsimo…..perimenoume ki alla… :)
a kai xronia polla st site mas ;)
Χρόνια πολλά στο site και σε ‘σένα προσωπικά Βαγγέλη ευχαριστούμε από την καρδιά μας φιλος για τον χρονο που διαθέτεις για όλους εμάς.
Xronia polla sto site mas!!ekseretiko mathima Vaggeli Ta kaneis toso katanoita ta mathimata pou kaneis photoshop na miazei paixnidaki!!!Efxaristoume gia ali mia fora!!
poli wraios tropos Baggelh bravo me boithise poli
Kalimera pano apo ola….poli oraia ta mathimata sou kai sigxaritiria gia itn prosaptheia sou ennoeitai…alla auto me ta channels(curves kai levels) petixainei se oles tis photo? Giati na sou po tin alitheia mou ..ean den einai entelos kathari i photografia me sosta kai entona xromata emena den mou bgainei!!! Vevaia mporei na kano kai ego kati lathos (logiko) apla eipa na po tin aporia mou …!!!
Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ για τον εντυπωσιακό τρόπο που μας παρουσίασες και επίσης αν και λίγο καθυστερημένα θα θελα να πώ και εγώ χρόνια πολλά σ αυτό το μοναδικό στο είδος του site, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ELISLASOP
Για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασες και σ’eυχαριστούμε πολύ για τα ωραία μαθήματα.
Χρόνια πολλά και δημιουργικά για το site!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ!!
epitelous skefthke kapoios oti k oi ellhnes xrisimopoioun photoshop!!bravo vaggeli..tromerh douleia!!
Baggelakh sygxarithria prwta apola g t fobero auto site p skefthkes n ftia3eis k sygxarithria k g thn eksairetikh douleia pou kaneis. mia erwthsh 8 h8ela na kanw..blepoume edw kai stis dyo fwtografies pws einai travhgmenes s e3wteriko xwro k epilegontas sta channels to blue menei ka8ara mono h eikona sto kentro. se periptwsh p einai eswterikos xwros kai kanena apo ta tria xrwmata dn kanei TOSO ka8arh diafora ti kanoume..? kai se periptwsh pou ta rouxa pou foraei o an8rwpos einai aspra as poume(xasaphs 3erw gw):-P pou yparxei periptwsh na xa8oun ekei me ta curves kai ta levels..euxaristw ek twn proterwn kai pali sygxarithria..synexise etc..:-)
Πολύ καλό το μάθημα!!!!! Συγχαρητήρια!
polu kalo, ta katafera sxedon mexri to telos,mono pou enw sto mikro eikonidio twn layers apomononetai to proswpo sto kainourio layer, sthn photo den exei alla3ei tipota….
ti mporei na kanw la8os???
Αν το background είναι πιο πολύπλοκο και πιο πολύχρωμο, η τεχνική αυτή είναι η κατάλληλη;
Καλημέρα,
δουλεύω σε μιά εφημερίδα τοπική του Νομού μου και κάνω σελιδοποίηση. Μήπως μπορείτε να μου πείτε πως κάνω ξάκρισμα απο το Photoshop σε φωτογραφίες ώστε να βγαίνει ο φώντος και να μπορώ βάζοντάς τες στο InDesign CS3 που δουλεύω την εφημερίδα να πηγαίνει το κείμενο γύρω γύρω απο το αντικείμενο; Η΄μήπως γίνεται κατευθείαν απο το IN DESIGN; Προς το παρόν παίρνω το πενάκι απο το IN DESIGN και κάθομαι και το καθαρίζω γύρω γύρω αλλά και πάλι δεν μου αρέσει τόσο … Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλό μάθημα και τεχνική αλλά δυστυχώς είναι για φωτογραφίες με συγκεκριμένο φόντο μόνο.Πχ. αν προσπαθούσες να κάνεις αφαίρεση φόντου από την φωτογραφία με το πανεπιστήμιο που έχεις στο τέλος νομίζω ότι δεν θα γινόταν με την συγκεκριμένη τεχνική σε εμένα πάντως δεν έπιανε σε κάποιες φώτο που δοκίμαζα.