Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations!

Σήμερα επανέρχομαι στο αγαπημένο μας Adobe Photoshop με ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα, κομμάτι ενός πολύ σημαντικού κύκλου για κάθε "φωτοσοπά" εκεί έξω που θέλει επιτέλους να δημιουργεί σωστά πράγματα! Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις χρήσεις του φανταστικού Vanishing Point Filter. Ενός φίλτρου που κάνει πολλά περισσότερα από τα κοινά φίλτρα!

Μαθαίνοντας το Vanishing Point

Η προοπτική, όπως είδαμε και στο πρώτο μάθημα του κύκλου "Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations" αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία ενός Photo Manipulation. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον μηχανισμό αποτύπωσης της προοπτικής σε μία Φωτογραφία. Φυσικά μιλάω για το Vanishing Point φίλτρο, το οποίο υπάρχει, ζει και αναπνέει για να δίνει βάθος στις φωτογραφίες μας και από "επίπεδες" να τις κάνει 3d!

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations- Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Αρχική Φωτογραφία

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations - Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Αρχική Φωτογραφία

Το Vanishing Point  μπορεί να αναφέρεται ως φίλτρο στο Photoshop, πρακτικά όμως είναι ένα εσωτερικό πρόγραμμα στο Adobe Photoshop το οποίο με τα δικό του ξεχωριστό παράθυρο και τα δικά του εργαλεία προοπτικής, θα μπορέσει να μας επιτρέψει να μαγέψουμε με τις φωτογραφίες μας και το πιό κύριο απ'όλα, να τις επεξεργαστούμε υπό προοπτική!

Επεξεργασία υπό προοπτική!

Σε πάρα πολλά project που έχω δουλέψει στο Adobe Photoshop, έχει χρειαστεί να επεξεργαστώ στοιχεία σε προοπτική. Μία προοπτική όμως η οποία στις φωτογραφίες απλά φαίνεται και δεν υπάρχει. Οι φωτογραφίες είναι "flat", επίπεδες και αυτό στερεί από εμάς, την σε βάθος επεξεργασία πρώτου επιπέδου.

Μοιάζει επιστημονική φαντασία, αλλά τι ωραία θα ήταν να είχαν βάθος οι φωτογραφίες μας και να μπορούσαμε να επέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία και μάλιστα υπο προοπτική.

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations- Μαθαίνοντας το Vanishing Point

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations- Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 1

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations - Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 1

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations- Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 2

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations - Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 2

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations- Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 2

Πετυχαίνοντας Σωστά Photo Manipulations - Μαθαίνοντας το Vanishing Point - Δείγμα 2

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, είναι εδώ το Adobe Photoshop και ιδιαίτερα το Vanishing Point το οποίο θα μας δώσει την ευκολία δημιουργίας προοπτικής και βάθους στις φωτογραφίες μας, για μπορέσουμε να πετύχουμε φανταστικές επεξεργασίες χωρίς να μας σπάσουν τα νεύρα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο διάρκειας 43 λεπτών, μέσα από το Vanishing Point "ανοίγουν" νέοι ορίζοντες επεξεργασίας!

Καλό μάθημα :Ρ

Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος