Διόρθωση του White Balance, Ευθυγράμμιση & σωστό Κόψιμο!

Καλημέρα φίλες και φίλοι, συνεχίζω την εκάθηση του Nikon Capture NX-D beta, έναν κύκλο μαθημάτων που παρέχω απλόχερα σε όλα τα μέλη του teachme.gr (δωρεάν & premium). Σήμερα στο τρίτο μάθημα για το κορυφαίο “διαμαντάκι” της Nikon,  θα ασχοληθούμε με πιό χειροπιαστά πράγματα καθώς η θεωρία και η ανάλυση έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα δούμε λοιπόν 3 πολύ σημαντικά διορθωτικά σημεία στην επεξεργασία φωτογραφίας, τα οποία είναι και τα πιό σημαντικά για ένα σωστό ξεκίνημα!

Μέσα απο τον κύκλο βασικής εκμάθησης του Nikon Capture NX-D beta, θα ανακαλύψουμε όλα τα όπλα του προγράμματος με στόχο πάντα την πανίσχυρη επεξεργασία φωτογραφίας!

Μάθημα Nikon Capture NX-D

Ένα κοινό πρόβλημα στην ψηφιακή φωτογραφία είναι το “White Balance”, δηλαδή η ισορροπία του λευκού στις φωτογραφίες μας. Η φωτογραφική μας μηχανή είναι ικανή 9 στις 10 περιπτώσεις να βγάλει αρκετά σωστά αποτελέσματα όσον αφορά την ισορροπία του λευκού, τι συμβαίνει όμως όταν τα κάνει “θάλασσα” και πρέπει να επέμβουμε εμείς και να επαναφέρουμε την “ομαλότητα” στην “θερμοκρασία” της φωτογραφίας μας;

Θα δούμε μέσα απο το Nikon Capture NX-D το “Gray Point Sample Tool“, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο θα σας δώσει άμεσα και σωστά αποτελέσματα όταν υπάρχει “θέμα” με το WB (White Balance). Μέσα απο ένα κλικ θα μπορέσετε να επαναφέρετε την ισορροπία ή ακόμη και να δώσετε “τρελά” καλλιτεχνικά αποτελέσματα στις φωτογραφίες σας!

Εκτός απο την διόρθωση του WB θα ασχοληθούμε με ακόμη ένα θέμα που “ταλανίζει” τους φωτογράφους και φυσικά αναφέρομαι στο θέμα της “ευθείας” ενός κάδρου. Σίγουρα έχετε βγάλει πολλές φωτογραφίες οι οποίες είναι λίγο (ή πολύ) στραβές. Δηλαδή έχουν μία κλίση και ο ορίζοντας δεν είναι στην “ευθεία”. Αυτό το πρόβλημα σίγουρα “αδικεί” τις φωτογραφίες σας και μέσα απο το “Straighten Tool” θα καταφέρουμε πολύ δυνατά πράγματα πανεύκολα!

Τέλος θα ανακαλύψουμε το εργαλείο “κοπής” (Crop Tool), το οποίο θα μας βοηθήσει να “κόψουμε” σωστά και να διορθώσουμε το “κάδρο” μίας φωτογραφίας μέσα απο προεγκατεστημένες επιλογές ή μέσα απο την δύναμη της “Ελεύθερης Κοπής” που μας δίνει το Nikon Capture NX-D beta!

Δείγματα μέσα απο το μάθημα Nikon Capture NX-D

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr

Τα μαθήματα στο teachme.gr συνεχώς πολλαπλασιάζονται και νέες ενότητες δημιουργούνται με στόχο πάντα την δική σας απόλυτη γνώση! Όποιος και αν είναι ο τομέας που σας ενδιαφέρει, μέσα απο το teachme.gr θα καταφέρετε να “απογειώσετε” τις γνώσεις σας, να ανεβείτε επαγγελματικά επίπεδα ή ακόμη να κάνετε επάγγελμα αυτό που αγαπάτε! Μην χάνετε άλλο χρόνο, μπείτε σήμερα και εσείς στην Premium παρέα του teachme.gr και μέσα απο χιλιάδες μαθήματα, κερδίστε το μέλλον που σας αξίζει! Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Καλό μάθημα :Ρ

Δαβάστε εδώ πως θα κατεβάσετε δωρεάν το Nikon Capture NX-D beta