Στο 2ο επεισόδιο του Mac Pro Project θα περάσουμε στα πιο "ζουμερά" θέματα αυτής της σειράς με πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις! Έτσι, πρώτη μου κίνηση ήταν να κάνω την περίφημη αναβάθμιση σε 5.1 και να "μεταμορφώσω" τον MacPro από έκδοση 4.1 (2009) σε μοντέλο 5.1 (2010-2012). Κάτι το οποίο θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε τον Mac σε νεότερα λειτουργικά, να βάλουμε πιο σύγχρονους Xeon επεξεργαστές και πολλά ακόμη. Στην συνέχεια θα αναβαθμίσουμε το λειτουργικό σε Mac OSX High Sierra και μέσα από ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον θα κάνουμε νέα Benchmarks για να δούμε τις νέες δυνατότητες του Mac Pro!

Αναβάθμιση Firmware και μεταμόρφωση του Mac

Μοιάζει απίθανο αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό που χωρίζει τον Mac Pro 4.1 και τον 5.1 είναι μόνο ένα Firmware Upgrade. Όταν πραγματοποιήθηκε αυτό το Firmware πρακτικά η Apple "κλείδωσε" την γενιά 4.1 στο παρελθόν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τις εκδόσεις 1.1,2.1 & 3.1. Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια, βρέθει τρόπος να χρησιμοποιηθεί το Firmware που "κλείδωνε" τους 4.1 προς όφελος τους. Μέσα από τη διαδικασία που θα σας δείξω θα αναβαθμίσετε-αναπτερώσετε τους Mac Pro 4.1.

Η εγκληματική συμπεριφορά της Apple

Τα έχουμε πει, αγαπάμε την Apple όπως αγαπάμε και τη Nikon, αλλά μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα κρύβουμε, κάθε άλλο θα έλεγα, πρέπει να τα ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ. Η Apple όσο καινοτόμα εταιρεία και αν είναι, οι άγαρμπες και στα όρια του εγκλήματος πράξεις της σχετικά με την υποστήριξη των πελατών και των προϊόντων της, μετατρέπουν πολλούς από τους ευχαριστημένους της πελάτες, σε ορκισμένους εχθρους. Το έγκλημα που έγινε με τους MacPro 3.1, στους οποίους δεν έβγαλε ούτε ένα Firmware Upgrade αλλά προτίμησε να βγάλει την έκδοση 4.1 και στην συνέχεια αντί να συνεχίσει και να υποστηρίξει τη νέα γενιά, μετά απο 1 χρόνο (!) να βγάζει την έκδοση 5.1 αποτελούν κινήσεις χωρίς σεβασμό για επαγγελματίες που έχουν επενδύσει σε αυτά τα μηχανήματα.

Μια συμπεριφορά που αναγέννησε τους MacPro 4.1-5.1

Αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά δεν μπορώ να μην την αναφέρω και αυτή η συμπεριφορά πείσμωσε τους ανά τον κόσμο χρήστες Mac Pro 4.1 & 5.1 και μέσα από την τεράστια κοινότητα των MacPro (βρείτε την μεγαλύτερη στο Facebook) δημιουργούνται συνεχώς τρόποι εκμετάλλευσης και αναβάθμισης αυτών των υπολογιστών. Διαφορετικά μετά την έκδοση 6.1, θα ΄έπρεπε οι προηγούμενες γενιές να αρχίζουν και να "στιβάζονται" σε χωματερές. Τόνοι πανέμορφου αλουμινίου, οι οποίοι εκτός από πραγματικό κρίμα, θα συνιστούσαν και οικολογικό στίγμα στο περιβάλλον.

Όχι όμως, εξ'αιτίας της συμπεριφοράς της Apple, έχουμε φτάσει σήμερα, να έχουμε ακόμα αυτούς τους Η/Υ, να τους αναβαθμίζουμε με υλικά του σήμερα και να μην παίρνει η Apple φράγκο! Γιατί αγαπητή Apple, κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις. Όχι ότι θα αλλάξει μυαλά η εταιρεία, ετσι κι' αλλιώς η όλη "μπίζνα" είναι πλέον στα κινητά τηλέφωνα και την ίδια φιλοσοφία (αλλάζω κάθε χρόνο υπολογιστή όπως κινητό) θέλει να περάσει στη νέα εποχή.

Ο καλύτερος Η/Υ που είχατε ποτέ

Μοιάζει αστείο να μιλάμε για έναν Η/Υ του 2009 στα μέσα του 2022 και να λέμε πως είναι αξιόπιστος. Εγώ θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα, θα έλεγα πως είναι ο καλύτερος Η/Υ που θα μπορούσατε να έχετε ποτέ! Φυσικά μετά τις αναβαθμίσεις που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια, μέσα από τις οποίες θα σας αποδείξω πως οι MacPro 4.1 - 5.1 έχουν ακόμη πολλή ζωή μέσα τους! Μείνετε μαζί μου γιατί στα επόμενα video θα γίνεται μάρτυρες κοσμογονικών γεγονότων!