Γνωρίζεις το Adobe Bridge;

Καλημέρα φίλες και φίλοι του teachme.gr ! Σήμερα στο μάθημα φωτογραφίας θα δούμε την συνέχεια αυτού του πολύ μικρού αλλά άκρως πρακτικού κύκλου μαθημάτων για το Adobe Bridge CS6! Όπως είδαμε στο προηγούμενο μάθημα που μπορείτε να δείτε αν κάνετε κλικ εδώ, μέσα απο το Adobe Bridge CS6 όχι μόνο πετυχαίνουμε μια πιο σωστή οργάνωση των αρχείων μας, αλλά έτσι επιτυγχάνουμε όλες αυτές τις "βαρετές" διαδικασίες εύρεσης και προβολής των αρχείων μας. Διαδικασίες που πολλές φορές διαρκούν πολύ ώρα και άλλες φορές δεν τις καταφέρνουμε πολύ απλά γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τα αρχεία μας.

Τι είναι ο φωτογράφος χωρίς τις φωτογραφίες του;

Γενικά το θέμα της τακτοποίησης και της οργάνωσης σε έναν "ψηφιακό" φωτογράφο πραγματικά είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρότατα υπ'όψην, ίσως περισσότερο ακόμη και απο την αγορά του εξοπλισμού καθώς το να μπορείς άμεσα και χωρίς να χάνεις χρόνο, να βρίσκεις τις φωτογραφίες σου, είναι ένα τεράστιο θέμα που θα σας απαλλάξει απο οποιόδηποτε άγχος και το πιο σημαντικό, θα σας δώσει πολύ περισσότερο χρόνο για δημιουργία!

Τι είναι ο φωτογράφος χωρίς το προσωπικό του στίγμα;

Πραγματικά υπάρχουν φωτογράφοι ακόμη και σήμερα οι οποίοι δεν βάζουν στα ψηφιακά τους αρχεία τα λεγόμενα metadata, τα απαραίτητα στοιχεία που πρώτον προστατεύουν με πνευματικά δικαιώματα τις φωτογραφίες τους και δεύτερον τους κάνουν συνεχή διαφήμιση. Θα δούμε στο Adobe Bridge πως μέσα απο τα metadata templates δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε παραπάνω απο μια φορά με το θέμα εισαγωγής σημαντικών πληροφοριών στις φωτογραφίες μας!

Λέξεις κλειδιά στις φωτογραφίες

Δεν υπάρχει αναζήτηση χωρίς λέξεις κλειδιά, το γνωρίζουμε όλοι αυτό μέσα απο το google. Έτσι λοιπόν και με λέξεις κλειδιά, θα οργανώσουμε τις φωτογραφίες μας, έτσι να υπάρχει άμεση και απόλυτη αναζήτηση των φωτογραφιών μας!

Έξυπνες Συλλογές

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στην οργάνωση των φωτογραφιών είναι να μπορούμε να δημιουργούμε ψηφιακές συλλογές των αρχείων μας, χωρίς να κάνουμε συνεχώς copy/paste των φωτογραφιών μας μέσα σε νέους φακέλους. Θα δούμε μέσα απο τα Smart Collections πως μπορούμε να ρυθμίσουμε δυναμικές συλλογές οι οποίες ανανεώνονται αυτόματα απο μόνες τους!

Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να απελευθερωθεί απο χιλιάδες "χαμένες" ώρες

Εμπιστευείτε το Adobe Bridge και δημιουργήστε την απόλυτη φωτογραφική βιβλιοθήκη χωρίς άγχος και χαμένες ώρες. Επικεντρωθείτε στην δημιουργία και την φωτογραφία και αφήστε όλα τα άλλα στον πιστό σας φίλο, που υπάρχει χρόνια μαζί σας αλλά ίσως να μην του είχατε δώσει σημασία ποτέ!

Καλό μάθημα :Ρ