Γιατί το Slider "απογειώνει" τα βίντεο μας

Σχεδόν οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκεφτόμαστε τον μελλοντικό μας video-εξοπλισμό αφήνουμε ως τελευταία επιλογή την αγορά ενός slider. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε καθώς χωρίς slider δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δώσουμε στα video μας την "ώθηση" που τους αξίζει. Οπότε, όσα χιλιάρικα και αν "σκάσουμε", χωρίς slider δεν θα απογειώσουμε την ποιότητα της δουλειάς μας.

Γιατί αγαπάμε την αίσθηση του slider

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την χρήση slider σε ένα βίντεο. Αυτή η ομαλή κίνηση στην ροή της λήψης μας μαγεύει και αυτομάτως μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι πίσω από αυτό που παρακολουθούμε κρύβεται μία πολύ ακριβή παραγωγή. Φυσικά σε όλες τις ταινίες (εκτός τις reality α' προσώπου) η χρήση ραγών/sliders είναι το απόλυτο "must" για να μπορέσει να αποδωθεί σωστά και χωρίς "κουνήματα" μια σκηνή. Η τακτοποίηση που δίνει σε μία λήψη η χρήση της ράγας, είναι αυτό που πραγματικά αγαπάμε και περιμένουμε από μία "σοβαρή" παραγωγή.

RatRig V-Slider 60 - Review Εξοπλισμού

Λόγω της ανάγκης για σωστή ενημέρωση γύρω από την κατάλληλη επιλογή slider, επικοινώνησε με το teachme.gr η αγαπημένη μας εταιρεία, η outletvideo.gr, με σκοπό να μας δώσει την δυνατότητα δοκιμής και review ενός πολύ πετυχημένου slider το οποίο ταυτόχρονα είναι και πολύ προσιτό λόγω της τιμής του ακόμη και από ενθουσιώδεις ερασιτέχνες. Έτσι έφτασε η στιγμή που θα ανακαλύψουμε στο παρακάτω review του RatRig V-Slider 60, το οποίο αποτελεί μέλος της οικογένειας των V-Slider της εταιρείας RatRig. Η outletvideo.gr είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της RatRig στην Ευρώπη και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την χορηγία με στόχο την πραγματοποίηση αυτού του Review.

RatRig V-Slider 60

Ένα Slider, έτοιμο για όλα

Έχοντας μία εμπειρία γύρω από τα sliders αλλά και τα steadycams μπορώ να πω ότι δύσκολα κάποιος μπορεί να βρει ένα ποιτικό "σταθεροποιητή" εικόνας (slider/steadycam), γι'αυτό το λόγο ήμουν αρκετά επιφυλακτικός όταν είδα το RatRig V-Slider 60, ένα πολύ οικονομικό slider κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με τρομερά ομαλή κίνηση της βάσης του και την δυνατότητα να "σηκώνει" 13 κιλά εξοπλισμού χωρίς πρόβλημα... Ωστόσο μετά από αναμονή έως ότου έρθει στην Αυστρία, από το πρώτο unboxing (θα το δείτε στο παρακάτω video review) συνδειδητοποίησα πως μερικές φορές, η ποιότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της τιμής. Το RatRig V-Slider 60 πραγματικά "τα σπάει" και από την μιά στιγμή στην άλλη μπορεί να μας επιτρέψει να ανεβάσουμε... ορόφους την ποιότητα των video μας. Το μήκος της ράγας είναι 60 εκατοστά, αλλά μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερες ή μικρότερες εκδόσεις του στο outletvideo.gr.

Το RatRig V-Slider 60 είναι αρκετά ελαφρύ, αυτό το κάνει εύκολο στην μεταφορά του, η βάση στην οποία μπορούμε να βιδώσουμε την μηχανή ή κάποια κεφαλή τριπόδου έχει απίστευα ομαλή κίνηση λόγω των τροχών αλλά και των διπλών ρουλεμάν σε κάθε τροχό. Μπορεί να βιδώσει σε τρίποδο για να το έχετε σταθερό σε ύψος χωρίς να χρειαστεί να βρίσκεστε διαρκώς στο έδαφος. Βασικά το βίδωμα σε κάποιο τρίποδο αποτελεί μονόδρομο σε περίπτωση που δεν αγοράσετε τα πόδια σταθεροποίησης καθώς πωλούνται ξεχωριστά. Εγώ το δοκίμασα και με το τρίποδο αλλά και με τα πόδια και μπορώ να πω ότι και με τους 2 τρόπους μπορείτε να κάνετε πολύ καλή δουλειά, ωστόσο θα φρόντιζα να αγοράσω και τα πόδια για να είμαι πιο ευέλικτος κυρίως σε εξωτερικές & "δύσβατες" συνθήκες λήψεων.

Χαρακτηριστικά του RatRig V-Slider 60

  •  Μήκος ράγας 60εκ (υπάρχουν και άλλες επιλογές)
  •  Σχεδιάσμένο από αλουμίνιο
  •  2 ειδικά ρουλεμάν σε κάθε τροχό της βάσης για απίστευτα ομαλή κίνηση
  •  Πανίσχυρο φρένο σε περίπτωση που θέλουμε σταθερότητα
  •  Εύκολη τοποθέτηση σταθεροποιητή (πόδια) & μηχανισμού αυτόματης κίνησης

Ετυμηγορία του teachme.gr

Το RatRig V-Slider 60 με ενθουσίασε, προσωπικά δεν περίμενα κάτι τόσο ποιοτικό στα χρήματα που πωλείται από το outletvideo.gr. Αν εξαιρέσω το ότι πρέπει να αγοράσω έξτρα τα πόδια σταθεροποίησης θα πω με ευκολία οτι αυτό το slider είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε σε αυτά τα χρήματα ή και ακόμη περισσότερα.

Το RatRig V-Slider 60 μαζί με τα πόδια σταθεροποίησης

Εύκολο, ελαφρύ, απίστευα ομαλό στην κίνηση, με κλείδωμα της βάσης για σταθερές λήψεις και πολύ οικονομικό. Πριν σκεφτείτε να το αγοράσετε, δείτε ποιό μήκος κάνει για την δική σας δουλειά. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video review οι λήψεις που έκανα στο γραφείο μου έγιναν άνετα με το συγκεκριμένο μήκος. Μέσα από το outletvideo.gr μπορείτε να βρείτε και άλλες διαθέσιμες επιλογές (κάντε κλικ εδώ).

Συστήνω ανεπιφύλακτα το RatRig V-Slider 60 για άμεση "απογείωση" των βιντεοσκοπήσεων σας!

Δείτε το Video Review για το RatRig V-Slider 60