12η Κριτική Φωτογραφιας. Θέμα το Πορτραίτο!

Το Πορτραίτο ήταν το θέμα της 12ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Το live streaming πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας και σε αυτή την κριτική! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (12 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά ακόμη μία φορά χιλιάδες άτομα και αυτό βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις 53 συνολικά συμμετοχές που λάβαμε!

Πενήντα Τρείς Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από πολλές κριτικές φωτογραφίας, έχουμε αποκτήσει εμπειρία και σιγά σιγά γινόμαστε καλύτεροι, αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Αυτή τη φορά τα πράγματα, λόγω ότι το "Πορτραίτο" το έχουμε δεί ήδη άλλες 2 φορές ως θέμα, ήταν ακόμη πιο απαιτητικά. Πλέον δίνουμε βάση σε στοιχεία τα οποία δεν είχαμε ιδέα ότι έπρεπε να δώσουμε και εκεί έπεσε κυρίως η κριτική μας. Φανταστείτε τι θα γίνει στην 4η κριτική με θέμα το πορτραίτο!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους "φωτογράφους". Επειδή είχαμε λίγες "άκυρες" φωτογραφίες, αποφασίσαμε να τις δείξουμε όλες και να τις κρίνουμε έστω και λίγο.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον (δείτε εδώ τον τρόπο ψηφοφορίας που ισχύει πλέον).

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 12η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιό "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζαμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας).

Οι συμμετοχές της Δωδέκατης Κριτικής Φωτογραφιας

Μέσα από 53 συμμετοχές, είχαμε μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο οσες έλαβαν συνολικό βαθμό το 10,5 και πάνω. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 10,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 10,5.

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 11

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 11.

Θανάσης Τζίμας

 Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 11,5

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 11,5.

Χρήστος Σωτηριάδης

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 12

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 12.

Πέτρος Τσιρκινίδης

Παναγιώτης Τσίκος

Συμμετοχές με σύνολο Βαθμολογίας το 13

Οι παρακάτω συμμετοχές στην 11η Κριτική Φωτογραφίας έλαβαν συνολικό βαθμό το 13.

Νικητής είναι ο Γιάννης Σωτηριάδης!

Στην πρώτη θέση της 12ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr βρέθηκε ο Γιάννης Σωτηριάδης! Η φωτογραφία του Γιάννη Σωτηριάδη βαθμολογήθηκε με 13,5 και δικαίως έφτασε στην πρώτη θέση για τον μήνα Φεβρουάριο!

Ο νικητής της 12ης Κριτικής Φωτογραφίας με θέμα το Πορτραίτο: Γιάννης Σωτηριάδης

Instagram: s_x.photography

Τρία Βραβεία πλέον σε κάθε κριτική!

Από την 12η Κριτική Φωτογραφίας υπάρχει χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια μας και φυσικά επιβραβεύει τις συμμετοχές σας! Η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, η iconNet, θα βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας για να δίνει βραβεία στους 3 πρώτους! Έτσι, γι'αυτή την κριτική φωτογραφίας, οι τρείς πρώτοι (παρακάτω φωτογραφίες) θα τυπώσουν εντελώς δωρεάν τις συμμετοχές τους σε "KapaFix" διαστάσεων 50x75! Συγχαρητήρια και πάλι στους 3 πρώτους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην iconNet που μας δίνει την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την συμμετοχή και όχι αποκλειστικά τον νικητή!

Έρχεται η Δέκατη Τρίτη Κριτική Φωτογραφίας

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Οπότε τον Μάρτιο έρχεται η 13η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".