Μαθαίνοντας το Επαγγελματικό “Tracking”
Η δημιουργία μέσα στο κορυφαίο Adobe After Effects μας έχει ανεβάσει αρκετά επίπεδα όσον αφορά τις γνώσεις μας αλλά και τους τρόπους επεξεργασίας των video & των animation μας! Μέσα απο κάθε μάθημα Adobe After Effects έχετε μάθει μοναδικές και ιδιαίτερες τεχνικές αποκλειστικά στα Ελληνικά! Έτσι και σήμερα θα ανέβουμε ένα ακόμη επίπεδο στην επεξεργασία video γνωρίζοντας την Τεχνική Tracking με χρήση του πανίσχυρου Mocha!
Εισαγωγή στο Mocha – Μάθημα After Effects
Το Mocha αποτελεί απο μόνο του μια κορυφαίο (και πανάκριβη) εφαρμογή, μέσα απο την οποία ο κάθε “βιντεογράφος” μπορεί να πάρει αμέτρητα και πολύτιμα πράγματα. Απο την έκδοση CS4 του Adobe After Effects, η adobe έχει έρθει σε συμφωνία με την imagineer systems για την δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του Mocha, αποκλειστικά για το Adobe After Effects και με τον τρόπο αυτό το After Effects έγινε ακόμη πιο πανίσχυρο!
Τι είναι το Mocha
Με το Mocha μπορούμε να κάνουμε με αρκετή ευκολία πολύ δύσκολα trackings. Δηλαδή να καταγράψουμε την κίνηση αντικειμένων μέσα στο video με ελάχιστο κόπο και όχι με χρήση εκατονάδων keyframes που θα χρειαζόμασταν στο Adobe After Effects για να πετύχουμε κάτι αντίστοιχο!
Που χρησιμεύσει το Mocha
Με το Mocha μπορούμε να αποτυπώσουμε με μεγάλη ευκολία την κίνηση αντικειμένων, και έτσι να εισάγουμε στα video μας επιπλέον video και γραφικά. Έτσι μπορούμε να κάνουμε αμέτρητα πράγματα, απο το να εισάγουμε ένα video σε μια οθόνη κινητού, μέχρι να αποτυπώσουμε μια πληγή πάνω στο πρόσωπο ενός χαρακτήρα.
Εισαγωγή video μέσα σε κινητό τηλέφωνο
Στο σημερινό μας εισαγωγικό μάθημα, θα σας δείξω πόσο πανεύκολη και πανίσχυρη εφαρμογή είναι το Mocha. Θα αποτυπώσουμε επάνω σε ένα video κινητού τηλεφώνου, ένα επιπλέον video, και έτσι θα δώσουμε την αίσθηση ότι το δεύτερο video “παίζει” μέσα απο το κινητό τηλέφωνο. Μια τεχνική την οποία την βλέπετε παντού στις διαφημίσεις και στην τηλεόραση, έφτασε η στιγμή να την ανακαλύψετε μέσα απο τις σελίδες του teachme.gr!
Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα ήρθαν!
Δεν σταματάμε την μάθηση εδώ στο teachme.gr! Ακόμη και το καλοκαίρι θα είμαι εδώ για να σας “δροσίζω” με καθημερινά μαθήματα! Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε τα πάντα στην πιο χαμηλή τιμή της αγοράς!
Καλό μάθημα :Ρ
Κατεβάστε τα αρχεία του μαθήματος
Παρα πολυ ωραιο μαθημα δασκαλε!! Keep walking..
daskale aristoyrgima ..epitelous mporoyme me ton tropo poy prosferis to mathima na katalavoume pos doulevi ayto to yperoxo programa ..kai pistevo na exoyme kai ales ekplixis ..se yper eyxaristo…
endiaferon to plugin ayto.. tha mporouses vevai na eixes kleisto to kinhto wste na eixe mavrh othonh.. den tha fenotan to aspro gyro gyro.
Η οθόνη επίτηδες ήταν έτσι φωτεινή για να “παίρνει” τα μέτρα αυτόματα. Βοηθάει ο φωτισμός της οθόνης σε αντίθεση με μια μαύρη οθόνη εντελώς.
καταπληκτικό!πως μπορούμε με το Mocha να θολώσουμε επι τούτου ενα κεφάλι για παράδειγμα απο ενα βίντεο που κουνιέται; Μηπως θ αηταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε το καινούργιο tracking του CS6?