Η δυσκολία στην εκμάθηση ξένων γλωσσών

Όσοι με ακολουθείτε στο teachme.gr, γνωρίζετε πως εδώ και 4 χρόνια βρίσκομαι στην Αυστρία και συνεχίζω τα μαθήματα που τόσο αγαπάτε. Ο λόγος που αναγκάστηκα να φύγω από την Ελλάδα (όπως και οι εννιά στους δέκα συμπατριώτες μας από το 2010 και μετά) ήταν λόγω της οικονομικής κρίσης. Δεν είχα σχεδιάσει ποτέ να μεταναστεύσω στο εξωτερικό, όμως αυτό συνέβη απότομα και ουσιαστικά δεν πρόλαβα να προετοιμαστώ καθόλου όσον αφορά την γλώσσα που θα συναντούσα στην νέα χώρα παραμονής μου.

Η λογική του "θα πάω πρώτα στην χώρα που επιθυμώ και μετά θα μάθω την γλώσσα" είναι μία λογική την οποία αναγκαστικά υιοθέτησα και εγώ. Πίστεύα τότε ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω ίντερνετ θα ήταν κάτι απλό και εύκολο, τα πράγματα όμως ήταν εντελώς διαφορέτικά... Επίσης επιβεβαιώνω ότι είναι μύθος η αντίληψη, πως όταν ζεις στην χώρα, όπου μιλάνε την γλώσσα, μπορείς να την μάθεις εύκολα. Δυστυχώς δεν!

Ένα φαινόμενο της εποχής για πολλούς

Το κακό μίας τέτοιας άμεσης και αναγκαστικής μετανάστευσης είναι ότι αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις έστω σε βασικό επίπεδο με τους "ντόπιους" δεν μπορείς να εξελιχθείς. Εγώ μπορώ να μιλήσω αρκετά καλά τα αγγλικά αλλά ήρθα σε μία χώρα η οποία έχει την γερμανική ως επίσημη γλώσσα, οπότε όλη η δυνατότητα της επικοινωνίας στο νέο περιβάλλον μου ήταν σχεδόν αδύνατη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια έψαχνα να βρω έναν τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών, δοκίμασα τουλάχιστον 5 τεχνικές εκμάθησης (Offline & Online) χωρίς ουσιαστικά όμως αποτελέσματα και αυτό γιατί:

  • Ως ενήλικας δεν έχω τον χρόνο να πειραματίζομαι

  • Απογοητεύομαι & κουράζομαι εύκολα

  • Χρειάζομαι ελληνόφωνο δάσκαλο ο οποίος θα καταλάβει τους προβληματισμούς μου και θα μου εξηγεί τα γραμματικοσυντακτικά φαινόμενα στην μητρική μου γλώσσα.

  • Δεν έχω την δυνατότητα να πηγαίνω σε φροντιστήριο

  • Δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα

  • Θέλω άμεσα αποτελέσματα και όχι σε βάθος χρόνου

Αυτά τα 6 σημαντικά κριτήρια δεν με κάλυψαν ούτε στα ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών στο σπίτι, ούτε μέσα από βιβλία που διάβαζα μόνος μου αλλά ούτε και μέσα από Online ιδιαιτέρα μαθήματα γερμανικών τα οποία τα είχαν σχεδιάσει άγγλοι ή αμερικάνοι για αγγλόφωνο κοινό. Ήταν τόσο δύσκολο να βρω κάτι εύκολο, άμεσο, ποιοτικό & στα ελληνικά.

Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών Μέσω Ίντερνετ

Για χρόνια τώρα, πίστευα ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έχει ασχοληθεί με την Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών Μέσω Ίντερνετ. Το είχα απλά παρατήσει και προσπαθούσα "σκόρπια" να βρω στο youtube μερικά μαθήματα τα οποία όμως δεν είχαν αρχή, μέση & τέλος. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό, για χρόνια έκανα 2 βήματα εμπρός και 1,5 πίσω.

Εδώ και μερικούς μήνες όμως ανακάλυψα μία ελληνική ιστοσελίδα η οποία παρέχει ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών τα οποία για πρώτη φορά με ενθουσίασαν τόσο πολύ έτσι ώστε να γράψω αυτό το άρθρο! Αναφέρομαι στην προσπάθεια του κυρίου Μανόλη Μιχαλάκη και της σελίδας www.babellanguages.tv.

Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών Μέσω Ίντερνετ

Επιτέλους Βρήκα την Σωστή Εκμάθηση Γερμανικών Μέσω Ίντερνετ

Διαδικτυακά Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Τον κύριο Μιχαλάκη τον παρακολούθησα πρώτη φορά στο youtube να παραδίδει γερμανικά με έναν τρόπο που πραγματικά μπορούσα να τον καταλάβω εντελώς φυσικά! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που ξαφνικά άρχισα να προσπαθώ μόνος μου και τα γερμανικά δεν ήταν πιά μια "αναγκαστική αγγαρεία" ενός "νεομετανάστη" αλλά κάτι άκρως συναρπαστικό και πολύ κατανοητό.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών - BabelLanguages.tv

Ιδιαίτερα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών - BabelLanguages.tv

Η μεθοδολογίαστην εκμάθηση ξένων γλωσσών που έχει ανακαλύψει και έχει τελειοποιήσει εδώ και 20 χρόνια ο κύριος Μιχαλάκης είναι μοναδική στο είδος της, θα πρέπει να αναφέρω ότι είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα σε εμάς τους ενήλικες (που είμαστε "δυσκολότεροι" μαθητές) δίνει τρομερή ώθηση και αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή.

Έχει καταφέρει να αποκωδικοποιήσει τις γλώσσες ως προς την σύνταξή τους και έτσι γνωρίζει ο μαθητής, πώς να σχηματίζει προτάσεις, ώστε να μιλήσει. Με τον κλασικό τρόπο διδασκαλίας μάθαινε κάποιες λέξεις, αλλά δεν του εξηγούσαν, πως πρέπει να τις συντάσσει, για να δημιουργεί σωστές προτάσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μιλήσει σωστά!

Παραδείγματος χάρη για να πεις στα γερμανικά « Δεν μπορώ να έρθω σήμερα στο κέντρο.» πρέπει να βάλει κάποιος τις λέξεις με την ακόλουθη σειρά: « Εγώ μπορώ σήμερα δεν στο κέντρο έρθω. » στα αγγλικά: « Εγώ μπορώδεν έρθω στο κέντρο σήμερα. » κτλ. Άντε να το καταλάβεις μόνος σου ή με κάποιον δάσκαλο, που δεν ξέρει την μητρική σου γλώσσα.

Στην babellanguages εξηγούν την ξένη γλώσσα συγκρίνοντάς την με την μητρική μας γλώσσα. Πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να μάθουν μια ξένη γλώσσα, επειδή δεν έχουν καταλάβει ούτε καν την μητρική τους. Εδώ εξηγούνται και τα ελληνικά!!

Έτσι, μετά από χρόνια αναζήτησης μπορώ να πω ότι βρήκα επιτέλους τον σωστό τρόπο εκμάθησης γερμανικών μέσω ίντερνετ και παράλληλα θα μάθω καλύτερα ακόμη και τα ελληνικά!

Εκμάθηση μέσω του site ή μέσω online τάξης!

Μέσα στο babellanguages.tv θα βρείτε 3 τρόπους εκμάθησης 11 ξένων γλωσσών, η ποικιλία στην εκμάθηση θα βοηθήσει ανάλογα με τις ανάγκες και τον χρόνο που έχετε να μάθετε σωστά την γλώσσα που επιθυμείτε. Έχω δοκιμάσει και τους τρείς τρόπους και μπορώ να πω ότι όλα μπορούν να σας βοηθήσουν!

Τρόποι εκμάθησης ξένων γλωσσών που παρέχει το babellanguages:

  • Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω της ιστοσελίδας (αυτοδιδασκαλία από 0,70 Ευρώ την ώρα)

  • Εκμάθηση ξένων γλωσσών μόνοι σας με βιβλία

  • Εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω "online" τάξης (ζωντανά διαδικτυακά μαθήματα – βιβλία - ιστοσελίδα)

Αν επιλέξετε την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω βιβλίων, θα μπορέσετε να κάνετε μόνος σας μάθημα μέσω των βιβλίων τα οποία τα αγοράζετε και κάνετε μόνος σας εξάσκηση (μαζί με CD, όπου έχετε τις λύσεις, τις εξηγήσεις και τους ήχους των λέξεων και προτάσεων)..

Αν επιλέξετε την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω της ιστοσελίδας σαν αυτοδιδασκαλία, θα δημιουργήσετε έναν λογαριασμού στο site και άμεσα θα παρακολουθήσετε video μαθήματα, θα διαβάσετε την ύλη και θα κάνετε και ασκήσεις με την δυνατότητα διόρθωσης και επεξήγησης ακούγοντας κάθε λέξη και πρόταση.

Αν επιλέξετε την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω “online” τάξης, θα συνδεθείτε μαζί με άλλους μαθητές σε περιβάλλον τμήματος και θα παρακολουθήσετε το μάθημα ζωντανά με δάσκαλο, ο οποίος θα σας βοηθήσει σίγουρα πιο άμεσα να καλύψετε τις όποιες απορίες σας και σας παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν χρήσης της ιστοσελίδας για επαναλήψεις, εξάσκηση ή και προετοιμασία του μαθήματος.

Παρουσίαση της μεδόθου εκμάθησης

Παρακολουθήστε στο παρακάτω video την μέθοδο εκμάθησης ξένων γλωσσών που χρησιμοποιείται από το babellanguages.tv και δείτε μόνοι σας πόσο εύκολα θα μάθετε αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά, ρώσικα, τούρκικα και ακόμη ελληνικά (αρχαία ή νέα) από το πρώτο μάθημα!

Μην "πετάξετε" όπως εγώ 4 χρόνια

Στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι να "παινέψω" τον κύριο Μιχαλάκη και το babellanguages.tv, ξέρετε τόσα χρόνια ότι ψάχνω το καλύτερο για εσάς οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να το έκανα εαν δεν το είχα πιστέψει ό,τι λειτουργεί. Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο είναι για να βοηθήσω όσους θέλουν γρήγορα να μάθουν μία γλώσσα που έχουν ανάγκη για να επικοινωνήσουν ή να εργαστούν άμεσα σε ένα ξένο περιβάλλον.

Μανόλης Μιχαλάκης - BabelLanguages.tv

Ο Μανόλης Μιχαλάκης - BabelLanguages.tv

Εδώ και δύο μήνες έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι ενεργά με την ιστοσελίδα του κυρίου Μιχαλάκη και έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους εκμάθησης που παρέχει (για να έχω προσωπική εμπειρία). Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι και 3 τρόποι εκμάθησης λειτουργούν αλλά προσωπικά επέλεξα τελικώς την εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω της "online τάξης".

Χωρίς ίχνος υπερβολής, στον σχεδόν 1 μήνα που ξεκίνησα τα μαθήματα της "online" τάξης έχω φτάσει σε επίπεδο του πρώτου πτυχίου γερμανικών (Α1). Μέσα στα 4 χρόνια που προσπάθησα να μάθω μόνος μου τα γερμανικά δεν είχα φτάσει ολοκληρωμένα στο ίδιο επίπεδο, οπότε με ενθουσιάζει η προοπτική ότι σε λίγους μήνες από τώρα θα μπορώ να επικοινωνώ στα γερμανικά σε επίπεδο "lower" (B2)!

Εαν είστε σαν εμένα ή αν θέλετε γενικότερα να μάθετε μία εκ των 11 γλωσσών που παρέχει το babellanguages.tv τότε μην χάσετε πολύτιμο χρόνο, κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες, κλικ εδώ για να συνδεθείτε στην επίσημη ομάδα του babellanguages.tv στο facebook και κάντε κλικ εδώ για να βρείτε τον κύριο Μιχαλάκη.