Κριτική Φωτογραφιας με θέμα το Καλοκαίρι

Κριτική Φωτογραφίας #2

Πριν 10 ημέρες περίπου έκλεισαν οι συμμετοχές για την δεύτερη κριτική φωτογραφίας στο teachme.gr! Ο συγκεκριμένος τομέας της Κριτικής  Φωτογραφίας παρουσιάζεται από το teachme.gr & το photo-gfx.gr. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους 80 συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν το θάρρος να μας στείλουν τις φωτογραφίες τους!

Ογδόντα Φωτογραφικές Συμμετοχές

Η πρώτη κριτική φωτογραφίας με θέμα “το Πορτραίτο” ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε σχετικά χαμηλή συμμετοχή λόγω του δύσκολου θέματος. Η δεύτερη κριτική φωτογραφίας είχε θέμα το καλοκαίρι, ένα θέμα το οποίο λατρεύουμε όλοι και ίσως λατρεύουμε ακόμη περισσότερο να φωτογραφίζουμε!

Κριτική Φωτογραφίας #2

Έτσι, στην δεύτερη κριτική λάβαμε 80 καταγγεγραμμένες συμμετοχές! Ανάμεσα τους βρήκαμε και σχετικές αλλά και άσχετες φωτογραφίες με το θέμα που ζητήσαμε. Αυτό μας έκανε να σκεφτούμε λίγο καλύτερα τον τρόπο των μελλονικών προς κριτική θεμάτων καθώς ένα τόσο γενικό θέμα ενδεχομένως να μπέρδεψε μερικούς.

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της λήψης του video (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Παναγιώτης δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους “φωτογράφους”.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το καταφέραμε.

Η βαθμολογία μας στηρίζεται με βάση το 1 εως το 5. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 5+5=10. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι συμμετοχές της δεύτερης Κριτικής Φωτογραφιας

Δείτε τις συμμετοχές στην δεύτερη κριτική φωτογραφίας με θέμα το καλοκαίρι και παρακάτω δείτε τον νικητή-τρια.

Ο Νικητής είναι…

Μέσα από τον μεγάλο αριθμό φωτογραφίών που μας στείλατε, ξεχωρίσαμε 3 οι οποίες ήταν σχεδόν ισοδύναμες, αυτές ήταν οι φωτογραφίες του Θανάση Τζίμα (7 βαθμοί), της Χρυσάνθης Κωστίδη (7 βαθμοί) και της Μαρίας Δακανάλη (8 βαθμοί).

Ωστόσο, με βάση την βαθμολογία μας, οι 2 πρώτες έλαβαν συνολική βαθμολογία το 7 και η τελευταία το 8.

Οπότε, νικήτρια της δεύτερης κριτικής φωτογραφίας είναι η Μαρία Δακανάλη με την παρακάτω φωτογραφία:

2η Κριτική Φωτογραφίας - Καλοκαίρι

Μαρία Δακανάλη – Νικήτρια της 2ης Κριτικής Φωτογραφίας

Μπορείτε να βρείτε την Μαρία Δακανάλη στο instagram και το facebook

Σκέψεις μετά την 2η κριτική φωτογραφίας

Παρατηρήσαμε ο Παναγιώτης και εγώ ότι πολλές συμμετοχές ήταν εκτός θέματος και πρόχειρες. Θα θέλαμε την επόμενη φορά πριν στείλετε την φωτογραφία σας, να σκεφτείτε καλά το θέμα, αν η φωτογραφία σας μπορεί να το υποστηρίξει και αν είναι σωστά στα τεχνικά της θέματα (όπως συνεχώς αναφέρουμε στο video). Μέσα από την κριτική φωτογραφίας δεν θέλουμε να κατακρίνουμε ή να αποθεώσουμε, αλλά να μάθουμε ακόμη καλύτερα μέσα από το πάθος μας.

Στην επόμενη κριτική φωτογραφίας, όσες φωτογραφίες θεωρούνται “εκτός θέματος” δεν θα σχολιάζονται για να μην αδικήσουμε τις σωστές συμμετοχές.

Έρχεται η Τρίτη Κριτική Φωτογραφίας

Κριτική Φωτογραφίας #2

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση σας στον συγκεκριμένο τομέα, δεν θα μπορούσαμε να μην συνεχίσουμε τις κριτικές φωτογραφίας! Έτσι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε με την Τρίτη Κριτική Φωτογραφίας! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο “We Love Photography – Greece“.