Το υποβρύχιο review της Nikon Z9

Υποβρύχια κριτική Nikon Z9 στην Αυστραλία από τον Nicolas Remy από το The Underwater Club (δείτε την πλήρη κριτική εδώ ) .

Εισαγωγή

Το υποβρύχιο review της Nikon Z9

Ως μακροπρόθεσμος χρήστης Nikon DSLR, ήμουν περίεργος να δω πώς συγκρίνεται η Nikon Z9 με την υποβρύχια φωτογραφία, στα νερά χαμηλού φωτισμού και χαμηλής ορατότητας όπου βουτάω περισσότερο.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Nikon Australia και τη Nauticam για την ευκαιρία να δοκιμάσω μόνος μου, δανείζοντάς μου την κάμερα, τους φακούς, τα περιβλήματα και τις θύρες για αρκετές εβδομάδες δοκιμών, στα εύκρατα νερά του Σίδνεϊ και σε μερικά άλλα σημεία στη Νέα Νότια Ουαλία (Αυστραλία).

Αυτή η ανασκόπηση εστιάζει στους 3 τομείς όπου οι DSLR έχουν παραδοσιακά καλύτερες επιδόσεις από τις κάμερες χωρίς καθρέφτη στην υποβρύχια φωτογραφία: αυτόματη εστίαση, εμπειρία σκοπεύτρου και διάρκεια μπαταρίας.

Θα αγγίξω επίσης τη ριπή λήψης και, τέλος, θα εξετάσω το περίβλημα Nauticam NA-Z9.

Πριν ξεκινήσω, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη του The Underwater Club που μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις ερωτήσεις τους σχετικά με το Z9, οι οποίες έχουν εμπνεύσει μερικές από τις δοκιμές που αναφέρω σε αυτήν την κριτική. Μια πιο εμπεριστατωμένη έκδοση αυτής της κριτικής είναι διαθέσιμη στο ιστολόγιο του The Underwater Club .

Απόδοση αυτόματης εστίασης

Επισκόπηση της αυτόματης εστίασης Z9

Στα χαρτιά, η αυτόματη εστίαση της Nikon Z9 είναι πολύ πάνω από τις αξιόπιστες DSLR D500 και D850. Τα 493 σημεία ανίχνευσης καλύπτουν το 90% του πλαισίου, σε σύγκριση με 50% για την D500 και μόνο 21% για την D850. Επιπλέον, αυτά τα σημεία εστίασης προορίζονται να λειτουργούν σε πολύ χαμηλό φωτισμό, έως και -7 EV, σε σύγκριση με -4 EV, για το κεντρικό σημείο εστίασης της D500/D850.

Τέλος, το Z9 διαθέτει λειτουργία ανίχνευσης ζώων, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί “on-top” των παραδοσιακών λειτουργιών αυτόματης εστίασης που βρίσκονται στη D500/D850 (AF-S, AF-C 3D, AF-C Auto-Area, κ.λπ. .).

Αυτόματη εστίαση μακροεντολών και κοντινών πλάνων 

Για δοκιμές macro και κοντινές λήψεις, συνδύασα το Z9 με τον νέο φακό μάκρο 105 mm Z-mount, ο οποίος έχει καλύτερη οπτική ποιότητα και επίσης αισθάνθηκε πιο αντιδραστικός από τον προκάτοχό του με βάση F, χάρη στον κινητήρα διπλής AF του φακού Z .

Το ζευγάρι Z9/Z105 ήταν πολύ καλό στο να παρακολουθεί κινούμενα ψάρια σε χαμηλή ορατότητα και χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος, χωρίς να χρειάζεται φως εστίασης.

Υποβρύχιο review της Nikon Z9

Το μάτι του goatfish διατηρήθηκε στο επίκεντρο, παρά το γεγονός ότι το ζώο ανακατεύει λάσπη καθώς έψαχνε για τροφή, σε ορατότητα 4 μέτρων, σε ένα συννεφιασμένο τέλος της ημέρας. Είχα πάνω από 80% επιτυχία στην κριτική εστίαση, υπό αυτές τις συνθήκες. Nikon Z9 με Z 105mm, 1/200 th , F/11, ISO 400, 2x Retra Flash Pro

Εντυπωσιάστηκα πόσο «κολλώδες»: ήταν η αυτόματη εστίαση (AF-C 3D), που σπάνια έχανε το θέμα παρά τις λιγότερο από ιδανικές συνθήκες.

Υποβρύχιο review της Nikon Z9

Το μάτι εξακολουθούσε να παρακολουθείται καθώς τα ψάρια γύριζαν μακριά (μέχρι γωνία 120 μοιρών), έτσι είναι η αυτόματη εστίαση! Nikon Z9 με Z 105mm, 1/200 th , F/11, ISO 400, 2x Retra Flash Pro. 

Υποβρύχιο review της Nikon Z9

Καθώς ο ιππόκαμπος του White κινούνταν πίσω από κομμάτια φυκιών, το Z9 κράτησε την εστίαση κλειδωμένη στο μάτι του. Είχα βάλει τη ρύθμιση του a3 “block shot AF response” στο 3 (ενδιάμεση). Nikon Z9 με Z 105mm, 1/200 th , F/8, ISO 64, 2x Retra Flash Pro.

Έπρεπε να ανάψω το φως εστίασης μόνο όταν έγινε τόσο σκοτάδι που τα μάτια μου δεν μπορούσαν να διακρίνουν τα ψάρια, εκτός κι αν κινούνταν.

Με το φως εστίασης ακόμα αναμμένο, δοκίμασα την ασταθή παρακολούθηση θέματος με το μικροσκοπικό δερμάτινο μπουφάν από νότιους πυγμαίους, ένα είδος που φαινομενικά δεν μπορεί να σταματήσει να βουίζει… Περισσότερα για το άρθρο στο Nikonrumors


Μεταφρασμένο άρθρο απο το nikonrumors