Πολλαπλές παροχές στο Yongnuo YN-360!

Το τελευταίο διάστημα έχω ξεκινήσει την ανάλυση ενός φωτιστικού το οποίο με έχει ενθουσιάσει και δεν είναι άλλο από το Yongnuo YN-360! Ένα φωτιστικό χειρός το οποίο μπορεί μεν να είναι οικονομικό (σχετικά πάντα...) αλλά δίνει "τρελές" παροχές τις οποίες κάποιος θα θεωρούσε δεδομένες (αλλά δεν τις βρίσκει...) από τον "μεγάλο αδερφό", το Wescott IceLight.

Για εκείνους οι οποίοι μόνο στο άκουσμα μιάς σύγκρισης ενός φωτιστικού (που πιθανόν αγόρασαν) 700 σχεδόν ευρώ με ένα που κοστίζει 100 ευρώ "βγάζουν σπυράκια" και τους "ανεβαίνει η πίεση", έχω απλά να πω ότι εδώ στο teachme.gr βρίσκομαι όχι για να "αποθεώνω τα μεγάλα αφεντικά" αλλά για να σας λέω την αλήθεια και τι ακριβώς "παίζει".

Αυτό ακριβώς που "παίζει" και πάντα εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, είναι ότι το Yongnuo YN-360 μετά την τοποθέτηση της πατέντας (δείτε την εδώ) και με όλες τις παροχές που προσφέρει σε τέτοια τιμή, πρακτικά δεν έχει αντίπαλο!

Έλεγχος του ΥΝ-360 μέσω Κινητού Τηλεφώνου

Μία ακόμη παροχή του θα δούμε σε αυτό το βίντεο και αυτή είναι η εξ αποστάσεως λειτουργία του μέσω του κινητού μας τηλεφώνου ή ενός tablet.

Θα μου πουν μερικοί "ποιός ο λόγος ρε Βαγγέλη ένα φωτιστικό χειρός να μπορεί να ελεχθεί απο μακριά, γιατί ένα φωτιστικό το οποίο βρίσκεται διαρκώς στο χέρι μας και ελέγχεται από εκείνο, να χρειαστεί να χειριστεί από το κινητό τηλέφωνο;" Η απάντηση είναι απλή, για όταν χρειαστεί να μην το έχουμε στο χέρι μας!

Όπως τα flash έχουν την ασύρματη τους επικοινωνία για να μπορούμε να κάνουμε λήψεις με εκείνα εκτός μηχανής έτσι και τα φωτιστικά της Yongnuo μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω μίας εφαρμογής την οποία κατεβάζετε δωρεάν (κάντε κλικ εδώ για να την κατεβάσετε) και άμεσα μπορείτε να ελέγξετε την ένταση τους αλλά και την απόχρωση τους (αν θέλετε χρωματικούς RGB χρωματισμούς).

Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βιδώσετε το YN-360 σε ένα "light stand", να το τοποθετήσετε εκεί που επιθυμείτε και στην συνέχεια να πάτε μακριά και να ορίζετε την ένταση μέσω του "application"! Επίσης θα μπορούσε να είναι άκρως χρήσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία εαν έχετε τα φωτιστικά σας τοποθετημένα ψηλά ή σε δύσκολα σημεία τα οποία δεν επιτρέπουν μία εύκολη πρόσβαση.

"Κατεβάστε" το Application τώρα!

Η εφαρμογή της Yongnuo για το YN-360 είναι πολύ απλή στη χρήση της, θεωρητικά μπορεί να υποστηρίξει εως 8 φώτα (θα το κάνετε γήπεδο όπως πάει με τόσα φώτα!), επιτρέπει στο κινητό σας τηλέφωνο ή tablet να συνδεθούν μέσω "Bluetooth" στα φώτα σας και να ελέγξουν την ένταση του φωτός (μόνο για την ένταση 5500k) αλλά και να σας δώσουν RGB χρωματικούς συνδυασμούς.

Μοναδική "παραφωνία" την οποία δεν κατάφερα να λύσω είναι ότι ενώ η εφαρμογή έχει 8 κανάλια διαθέσιμα για 8 φώτα, εγώ κατάφερα να συνδέσω μόνο 1 φως και όχι και τα 2 που έχω αγοράσει. Ίσως αυτό να λυθεί με κάποιο "update" στην εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή στον σχεδιασμό της, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να την μάθετε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις θα σας επιτρέψει πρώτον να ενεργοποιήσετε τα φώτα (δεν χρειάζεται να τα ανοίξετε εσείς με το χέρι) και να φωτίσετε ακριβώς όπως θέλετε το μοντέλο σας!

Κατεβάστε την εφαρμογή χειρισμού του Yongnuo YN-360 από το επίσημο site της Yongnuo.

Δείτε το video

Στο παρακάτω video θα σας δείξω πως θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή και πως θα την θέσετε σε λειτουργία άμεσα χωρίς καμία δυσκολία! Το Yongnuo YN-360 είναι ένα "πολυ-εργαλείο" το οποίο θα λατρέψετε, σε επόμενο video θα δούμε μία νέα σύγκριση του wescott icelight και της "πατενταρισμένης" εκδοχής του YN-360 έτσι ώστε να βάλουμε τα πράγματα μια και καλή στην σωστή τους θέση!