Η Λατρεμένη Macro Φωτογραφία

Η φωτογράφιση Macro θεμάτων είναι απ'όλους μας μία πολύ διασκεδαστική ασχολία.Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία φωτογραφική μηχανή, έναν Macro φακό (ή κανονικό φακό σε αντιστροφή) και όρεξη για φωτογράφιση, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους στην συνέχεια!

Η δυνατότητα που μας δίνουν σήμερα οι μοντέρνες φωτογραφικές μηχανές και φακοί (ακόμη και με έναν σχετικά οικονομικό εξοπλισμό) να ξεκινήσουμε και να κάνουμε τεράστια βήματα στην φωτογράφιση μικρών στοιχείων, επιτρέπει πρακτικά στον καθένα να ξεχωρίσει σε έναν τομέα τον οποίον όσο γρήγορα τον αγαπάμε, τόσο γρήγορα μπορεί να τον μισήσουμε.

Κάνοντας το μυγάκι ένα "macro κτήνος"!

Πρώτη μας αποστολή λίγο-πολύ στην macro φωτογραφία είναι η φωτογράφιση εντόμων, τα οποία όταν πλησιάζονται από τον φακό μας δεν έχουν καμία σχέση με το πως τα βλέπουμε κανονικά. Εννιά στις δέκα περιπτώσεις, το πάθος κάθε νέου "macro" φωτογράφου είναι η φωτογράφιση εντόμων και σχετικά γρήγορα θα καταφέρει να δώσει σε αυτό το ασήμαντο μυγάκι του δωματίου του την πραγματική του υπόσταση, η οποία άλλους θα τους τρομάξει και άλλους θα τους ξετρελάνει!

Γνωρίστε τον Levon Biss & "Macro-Εμπνευστείτε"!!!

Ένας νέος κόσμος ανοίγει μέσα από την Macro-Micro Φωτογραφία

Με την γλύκα έρχεται και ο πονοκέφαλος!

Μόλις καταφέρουμε να δούμε τα μάτια μίας μύγας σε κανονική κλίμακα και "γλυκαθούμε" τότε ξεκινούν οι επόμενες απαιτήσεις μας: να πλησιάσουμε πιο κοντά, να σταθεροποιηθούμε, να φωτίσουμε σωστά, να μεγαλώσουμε το πολύ στενό βάθος πεδίου, να επεξεργαστούμε κατάλληλα την φωτογραφια και ένα σωρό ακόμη άλλα πράγματα!

Έτσι, καταλαβαίνουμε ότι η Macro Φωτογραφία και ιδιαίτερα η Micro Φωτογραφία (όταν μιλάμε για κλίμακα μεγαλύτερη του 1:1) είναι μία τρελά απαιτητική φωτογραφική Τεχνική την οποία (κακά τα ψέματα) οι περισσότεροι δεν μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Γνωρίζοντας τους πονοκεφάλους οι οποίοι υπάρχουν στην Macro & Micro Φωτογραφία μπορούμε να τους αναλύσουμε και γιατί όχι να τους ξεπεράσουμε!

Έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι έχετε τις δυνατότητες να το πράξετε και αν νομίζετε πως οι διάσημοι Macro & Micro Φωτογράφοι παγκοσμίως δεν τραβούν το ίδιο ζόρι με εσάς κάνετε λάθος!

Γνωρίστε τον Levon Biss & "Macro-Εμπνευστείτε"!!!

O Levon Biss στο Studio

Ακόμη και αν είσαι ένας εκ των κορυφαίων φωτογράφων στα Macro & Micro θέματα, όπως ο Levon Biss, όταν πλησιάζεις σε υπερβολικό βαθμό ένα θέμα, μερικά πολύ άσχημα πράγματα θα συμβούν. Ξαφνικά, κάποια αδιάφορα πράγματα στην ζωή όπως τα σωματίδια σκόνης θα είναι άκρως ενοχλητικά, το βάθος πεδίου θα γίνει απίθανα στενό και η πιο μικρή μας κίνηση (σε κλίμακα χιλιοστού) θα είναι αρκετή για να τινάξει το project μας στον αέρα.

Ωστόσο η μαγεία του τελικού αποτελέσματος κάνει την "Macro & Micro" διαδικασία να αξίζει! 

Από 10 χιλιοστά σε 3 μέτρα!

Όπως αναλύει ο Levon Biss, η συλλογή του με το όνομα Μικρογλυπτική (ή αλλιώς η MicroΦωτογραφία όπως την γνωρίζουμε εμείς) είναι μία συλλογή στην οποία κατάφερε να συνδυάσει τις γνώσεις φωτισμού που έχει ως επαγγελματίας φωτογράφος πορτραίτων σε έναν φωτογραφικό τομέα ο οποιός απαιτεί από τον κάθε φωτογράφο να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή, να ξεπεράσει τις δυσκολίες μίας micro φωτογράφισης (γνώση του εξοπλισμού του, αντιμετώπιση του στενού βάθους πεδίου, ρετους κλπ) για να μπορέσει τελικώς μετά από μερικές εβδομάδες να θαυμάσει μία (και μόνο) ολοκληρωμένη φωτογραφία!

Μοιάζει λίγο τρομακτικό σε τέτοια κλίμακα!

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει λίγο τρομακτικό σε τέτοια κλίμακα!

Ο συγκεκριμένος φωτογράφος, όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω video, έχει καταφέρει σε έναν πολύ μικρό χώρο να στήσει ένα εξαιρετικής ακρίβειας studio και με χρήση ακόμη και μικροσκόπιου να φωτογραφίζει σταθερά θέματα (νεκρά έντομα) σε τρομακτική ανάλυση. Αξίζει να αναφερθεί ό,τι στο video θα φωτογραφίσει ένα έντομο μήκους 10 χιλιοστών και θα το τυπώσει σε έναν καμβά 3 μέτρων!

Για όσους θέλουν να "ταλαιπωρηθούν" αλλά να "αμειφθούν" με μερικά φανταστικά φωτογραφικά αποτελέσματα, προτείνουμε να δείτε το παρακάτω video και να ανακαλύψετε τον τρόπο αυτής της φανταστικής τεχνικής η οποία μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά για μερικά πράγματα που αγαπάμε (όπως η Φωτογραφία) αξίζει να κουραστούμε για να δημιουργήσουμε!

Περισσότερα για τον Levon Biss μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του κάνοντας κλικ εδώ.