Ένας φακός “κανόνι” πραγματικό!

SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports

Είχαμε την χαρά και την τιμή μέσα από τους PhotoBros.GR να χρησιμοποιήσουμε τον τηλεφακό SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports μέσα στο “φυσικό του περιβάλλον”! Στο γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης που κατοικώ, βάλαμε τα αθλητικά μας και τις εμπειρίες από τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και βγήκαμε στη σέντρα! Το αποτέλεσμα μπορεί να ήρθε ισόπαλο αλλά η ετυμηγορία για τον φακό ήταν απόλυτη! Ο SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports είναι ένα πραγματικό κανόνι και μας εντυπωσίασε!

Review του SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports

Ο τηλεφακός της Sigma αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για επαγγελματίες φωτογράφους στον αθλητισμό αλλά και όχι μόνο. Ένας κατασκευασμένος φακός για να αντέχει σε κάθε πρόκληση (αφού προηγουμένως έχει καλιμπραριστεί). Πολύ γρήγορος, οξύς και από υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής. Αυτό ο φακός “φωνάζει Premium” απο μακριά και τολμώ να πω ότι κοντράρει στα ίσα τα τελευταία μοντέλα τηλεφακών της Nikon & Canon.

Ο φακός είναι σχεδιασμένος για κάθε φωτογραφικό σενάριο, αλλά εμείς θέλαμε να τον προκαλέσουμε στα αθλητικά! Γι’αυτό μαζί με τον Πάνο Βλασόπουλο από τους PhotoBros.GR, ο οποίος απάντησε θετικά στην πρόκληση και μπήκε μαζί μου στο γήπεδο κάναμε τον αγώνα της ζωής μας! Το αποτέλεσμα ήταν ένα ξεκαρδιστικό πρωϊνό, το οποίο μας έκανε να νιώσουμε απόλυτα ασφαλείς φωτογραφίζοντας με τον SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports.

Χρήση της θρυλικής Nikon D700

Δεν θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε σώμα μηχανής σε αυτή την φωτογράφιση, θέλαμε ένα θρυλικό σώμα, το οποίο να μπορεί να αποδώσει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Η Nikon D700 δεν μπορούσε να μην αποτελέσει λοιπόν, βάσει αυτών των απαιτήσεων, την ιδανικότερη μηχανή για αθλητικά! Φυσικά οποιαδήποτε άλλη “ναυαρχίδα” της Nikon (βλέπε Nikon D3, D3s, D4, D4s, D5, D6, Z9) θα μπορούσε να κάνει την ίδια ή και καλύτερη δουλειά, αλλά με το χαμηλό κόστος της D700 και την απόδοση που μπορεί να προσφέρει, αποτελεί πρακτικά μονόδρομο για κάθε νέο φωτογράφο αθλητικών events, από την στιγμή που δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα.

O SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports παρέα με την θρυλική DSLR Nikon D700

Η Nikon D700 τα πήγε περίφημα ως ζευγάρι με τον SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports. Εντυπωσιάστηκα από την απόδοση που είχε η μηχανή στην εστίαση κινούμενων αντικειμένων και την εν γένει συνεργασία της με τον φακό! Μας αρέσει να δοκιμάζουμε “Old School” εξοπλισμό με νέα διαμάντια και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν… φανταστικό!

Ένας σχεδόν… άριστος φακός!

Ο φακός SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports είναι ένας καταπληκτικός φακός και αξίζει να τον έχει κάθε φωτογράφος στην συλλογή του, ωστόσο με ένα μικρό “αλλά”. Σας προτείνουμε να αγοράσετε μαζί με τον φακό και το σύστημα καλιμπραρίσματος της Sigma, το γνωστό μας “Sigma Dock“. Ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αναβαθμίζει το Firmware του φακού και φυσικά να κάνει καλιμπράρισμα στην πολύ ευαίσθητη εστίαση που παρέχει.

Λόγω του πολύ στενού βάθους πεδίου στα @200mm αλλά και του ανοιχτού διαφράγματος στο f/2.8, είναι πολύ εύκολο να παρεκλίνει η εστίαση λίγο εμπρός ή λίγο πίσω. Ίσως για μένα ο μοναδικός πραματικός “πονοκέφαλος” των DSLR μηχανών είναι η ρύθμιση του AF να συμβαδίζει με τον αισθητήρα, κάτι που λόγω των μηχανών με πολλά Megapixels εντείνεται και χρίζει άμεσης διόρθωσης.

Παρατηρήσαμε σε πολλές από τις λήψεις μας θέμα στην εστίαση, στις οποίες ο φακός εστίαζε λίγο πιο μπροστά από το σημείο που είχαμε εστιάσει πριν την λήψη. Αυτό μπορεί να μην παίζει ρόλο σε γενικές φωτογραφίσεις ή landscape, αλλά όταν μιλάμε για τηλεφακο΄ύς, αποτελεί “θανάσιμο αμάρτημα” να αγοράσεις φακό και να μην τον καλιμπράρεις από την πρώτη μέρα.

Δείτε σε αυτό το video που θα καλιμπράρετε τους Nikkor αλλά και τους Sigma φακούς.

Εντυπωσιακά καρέ, απίθανη απόδοση χρωμάτων

Δεν είμαστε αθλητές ούτε ντυθήκαμε επαγγελματικά, πρακτικά βάλαμε ότι βρήκαμε μπροστά μας και “πήγαμε για μπάλα”. Η μηχανή και ο φακός όμως συνεργάστηκαν απόλυτα και μας εντυπωσίασαν. Πολύ όμορφα καρε με ελάχιστες μη εστιασμένες εικόνες στην συνεχή εστίαση της D700 (Contiuous Servo Mode), κινηματογραφική απομόνωση του αντικειμένου, ειδικά σε λήψεις στα @200mm και απίθανη απόδοση χρωμάτων. Σε γενικές αλλά και ειδικές γραμμές, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον SIGMA 70-200mm F2.8 DG OS HSM | Sports.

Δείτε το βίντεο του review, με τα στιγμιότυπα του αγώνα και άλλα!

Στο παρακάτω βίντεο θα μπορέσετε να δείτε τα πάντα γύρω από αυτή τη μέρα. Μέσα από ένα χορταστικό βίντεο σχεδόν μιας ώρας, θα παρακολουθήσετε τα στιγμιότυπα του αγώνα, την φωτογράφιση, την επεξεργασία φωτογραφίας αλλά και την εκτέλεση των πέναλτι με έναν ιδιαίτερο τρόπο!