Επαγγελματικές δημιουργίες πανεύκολα

Σήμερα ολοκλήρωσα και δημοσίευσα στο eshop του teachme.gr το πρώτο πακέτο δημιουργίας Ψηφιακού Άλμπουμ με χρήση του Adobe Photoshop! Πρόκειται για μία προσπάθεια μου η οποία έχει στόχο την δική σας άμεση, εύκολη και επαγγελματική δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ!

Άλλο φωτογράφος, άλλο γραφίστας

Γνωρίζω πολλούς φωτογράφους οι οποίοι αν και πολύ καλοί στην δουλειά τους (να φωτογραφίζουν), δεν τα πάνε και τόσο καλά στον σχεδιασμό ενός άλμπουμ. Έτσι έχω συνηθίσει να βλέπω όμορφες φωτογραφίες να "χαραμίζονται" μέσα σε ένα εικαστικό το οποίο είναι επιεικώς ερασιτεχνικό. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί η δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ απαιτεί γραφιστικές γνώσεις, τις οποίες ένας φωτογράφος συνήθως δεν διαθέτει και γι'αυτό το λόγο η δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ συνήθως "ρίχνει" αντί να ανεβάσει μία φωτογραφία. Κάπου εκεί σκέφτηκα την συγκεκριμένη δημιουργία ενός πακέτου δημιουργίας ψηφιακών άλμπουμ.

Ταχύτητα, αμεσότητα, ευκολία

Εκτός από το πρόβλημα του εικαστικού, πολλοί φωτογράφοι έχουν πρόβλημα και ως προς την διάρκεια ολοκλήρωσης ενός ψηφιακού άλμπουμ. Ένα πρόβλημα το οποίο γίνεται αβάσταχτο όταν υπάρχει πολλή δουλειά και πρέπει τα πράγματα να "τρέχουν" όχι απλά γρήγορα, αλλά αστραπιαία!

Από την εμπειρία που έχω με φωτογράφους, συνήθως η δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα σκέψης, προετοιμασίας και δημιουργίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση την οποία έχετε 4 γάμους ή βαπτίσεις σε έναν μήνα, η δημιουργία των 4 ψηφιακών άλμπουμ θα σας καταναλώσει και τις 30 ημέρες του μήνα..

Φυσικά θα έχετε και άλλα πράγματα να κάνετε συγχρόνως, οπότε ήδη έχετε ξεφύγει κατά πολύ από το πρόγραμμα σας μόλις με 4 γάμους η βαπτίσεις, φανταστείτε να είχατε 10 ή και 20 κάθε μήνα.

Επίσης η δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ συνήθως απαιτεί να έχετε ιδιαίτερες και πολλές γνώσεις στο Adobe Photoshop ή ενδεχομένως να πρέπει να αποκτήσετε γνώσεις άλλων προγραμμάτων που εξειδικεύονται στην δημιουργία των ψηφιακών άλμπουμ και τα οποία κοστίζουν αρκετά και δεν σας δίνουν την ευελιξία που θα επιθυμούσατε...

Έτσι η μη γνώση γραφιστικής, η πίεση του χρόνου & δυσκολία στην δημιουργία, κάνουν την διαδικασία δημιουργίας ψηφιακού άλμπουμ, μία τρομακτική διαδικασία η οποία συνήθως ολοκληρώνεται με μία προχειρότητα & ερασιτεχνισμό. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει κανένα από τις 2 πλευρές (φωτογράφος & πελάτης), κάνει τους φωτογράφους να αδικούν τον εαυτό τους και τους πελάτες να μην νιώθουν ολοκληρωμένοι απο ένα άλμπουμ το οποίο έχει αποτυπώσει μοναδικές στιγμές της ζωής τους.

Αυτό ήρθα να αλλάξω με το συγκεκριμένο πακέτο δημιουργίας ψηφιακού άλμπουμ.

Πακέτο για Δημιουργία Ψηφιακού Άλμπουμ

Το τελευταίο διάστημα κάθισα σκέφτηκα τι θα ήταν τέλειο για έναν φωτογράφο όσον αφορά την δημιουργία ενός ψηφιακού άλμπουμ. Καθώς είμαι Φωτογράφος, Γραφίστας αλλά & Adobe Photoshop Certified Expert, μπήκα στην θέση των φωτογράφων και σκέφτηκα ποιος θα ήταν ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος δημιουργίας ενός άλμπουμ. Για τον λόγο αυτό έψαξα, παρατήρησα και κράτησα τις καλύτερες σχεδιαστικά τεχνικές από κορυφαία ψηφιακά άλμπουμ που έχουν σχεδιαστεί από κορυφαίους φωτογράφους ανά τον κόσμο. Ανέλυσα τις δημιουργικές τους σκέψεις και βρήκα την χρυσή τομή ανάμεσα σε πολλά πράγματα!

Έτσι σχεδίασα το πρώτο πακέτο αποκλειστικά για την δημιουργία ψηφιακού άλμπουμ με στόχο: α) την ταχύτατη δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ, β) το επαγγελματικό ύφος τους και γ) τον εύκολο τρόπο στην δημιουργία και χρήση.

Τρία στοιχεία τα οποία φαντάζουν δύσκολα στον συνδυασμό τους, αλλά πιστεύω ότι τα κατάφερα!

Θέμα πρώτο - Ταχύτητα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και εκείνο στο οποίο έδωσα την μεγαλύτερη σημασία είναι η ταχύτητα στην δημιουργία. Φυσικά και χρησιμοποίησα το Adobe Photoshop για να βρω την καλύτερη λύση και μέσα από τις τεράστιες δυνατότητες του προγράμματος σχεδίασα δεκάδες εικαστικά σελίδας, τα οποία συνδέονται με "έξυπνα αντικείμενα" (Smart Objects) για άμεση τοποθέτηση των φωτογραφιών σας απευθείας στο εικαστικό χωρίς να χρειαστεί να πειράξετε καθόλου τον σχεδιασμό του!

Πρακτικά αυτό που χρειάζεται να κάνει ο χειριστής, είναι να κάνει "drag & drop" την φωτογραφία που επιθυμεί στο αντίστοιχο "Smart Object" και αυτό είναι όλο!

Μέσα από τα δεκάδες εικαστικά σελίδων, μπορείτε να συνδυάσετε τις σελίδες που σας αρέσουν και να πετύχετε εκατοντάδες διαφορετικά στυλ σελίδων τα οποία θα ολοκληρώσετε με πολύ μεγάλη ταχύτητα!

Θέμα δεύτερο - Επαγγελματικό Ύφος

Θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό αυτή τη στιγμή σχετικά με τα ψηφιακά άλμπουμ:

Ο σχεδιασμός ενός ψηφιακού άλμπουμ πρέπει να γίνεται πάντα με συνοχή και "μίνιμαλ" σκέψη.

Έτσι δεν χρειάζεται να δημιουργείτε "τρελά" κολάζ και πολλαπλές μάσκες και στοιχεία επάνω σε μία σελίδα. Δεν θέλουμε με τίποτα (με τίποτα όμως) να "μπουκώσει" η σελίδα από ένα εικαστικό το οποίο είναι βαρύ, χωρίς οργάνωση και με πολλά στοιχεία που αποσπούν την προσοχή από τις φωτογραφίες.

Και επίσης δεν θέλουμε το εικαστικό να αλλάζει από σελίδα σε σελίδα. Έτσι η οργάνωση, η επιλογή ενός συγκεκριμένου στυλ και οι λιτές γραμμές στην δημιουργία είναι τα στοιχεία που θα σας κάνουν να πετύχετε και έτσι να μην κουράσετε με το άλμπουμ σας και συγχρόνως να αναδείξετε τις φωτογραφίες σας!

Μέσα από τα δεκάδες εικαστικά που θα λάβετε, θα παρατηρήσετε τις λυτές γραμμές στην δημιουργία τους, έτσι εκτός απο την ταχύτητα στην δημιουργία θα μπορέσετε να κρατήσετε τις απλές και μίνιμαλ γραμμές, οι οποίες θα κάνουν τους πελάτες σας να συγκεντρωθούν στον πραγματικό σκοπό ενός άλμπουμ, στις φωτογραφίες!

Εκτός απο τα δεκάδες εικαστικά, τα οποία θα σας δώσουν πολλές λύσεις, έχω δημιουργήσει για εσάς και πολλές άλλες επιλογές καλλιτεχνικού χαρακτήρα για να δώσετε μία τεράστια ώθηση στις φωτογραφίες αλλά και στο γενικότερο στυλ του άλμπουμ σας.

Μέσα απο εκατοντάδες Actions & Styles (τα οποία θα λάβετε μαζί με το πακέτο δημιουργίας ψηφιακού άλμπουμ), με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορέσετε να δώσετε ξεχωριστά φωτογραφικά εφέ στις φωτογραφίες σας, να δώσετε ιδιαίτερα στυλ & περιγράμματα αλλά και επίσης θα μπορέσετε να δώσετε μία "ταυτότητα" στις σελίδες σας. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά θα γίνουν απλά "με το πάτημα ενός κουμπιού"!

Θέμα Τρίτο - Ευκολία

Όλοι μας γνωρίζουμε, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ περισσότερο, το Adobe Photoshop. Για την σωστή χρήση του "Πακέτου δημιουργίας ψηφιακού άλμπουμ" θα χρειαστείτε απλές και βασικές γνώσεις του Adobe Photoshop. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με πολύπλοκα πράγματα και αυτό γιατί τα έχω αναλάβει εγώ για εσάς! Ενώ ακόμη και τα εφέ φωτογραφίας και τα στυλ έχουν ενσωματωθεί και οργανωθεί κατάλληλα για να τα επιλέγετε απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εκτός απο την αμεσότητα των Actions και των Styles, θα λάβετε και ένα πολύ μεγάλο σετ έτοιμων εικαστικών σελίδας με χρήση των Layer Comps. Μίας υπηρεσίας η οποία θα σας δώσει άμεσα εικαστικά χωρίς καν να σκεφτείτε εσείς!

Έτσι πρακτικά, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς, είναι να συγκεντρωθείτε στο αγαπημένο σας αντικείμενο, στις φωτογραφίες σας! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η απλή & βασική γνώση του Adobe Photoshop και κανένα άλλο εξειδικευμένο πρόγραμμα ή εργαλείο...

Όλα τα υπόλοιπα τα έχω αναλάβει εγώ για εσάς!

Βοήθεια συνεχώς

Και επειδή γνωρίζω ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη, θα κάνω την μετάβαση σας στο πακέτο δημιουργίας ψηφιακών άλμπουμ μία ακόμη πιο εύκολη διαδικασία μέσα από διαφορετικά video μαθήματα φυσικά στα Ελληνικά! Έτσι θα σας αναλύσω κάθε πτυχή του πακέτου, από τον σχεδιασμό του κατάλληλου περιβάλλοντος εργασίας στο Photoshop, τον τρόπο εισαγωγής και χρήσης των Actions, Styles & Layer Comps, ακόμη και την διαδικασία δημιουργίας εξώφυλλων, οπισθόφυλλων & εσωτερικών σελίδας.

Δεν θα είστε ποτέ μόνοι σας σε αυτή τη διαδικασία και όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια, θα σας βοηθήσω σε κάθε βήμα με απλά video μαθήματα τα οποία θα λάβετε μαζί με το πακέτο δημιουργίας ψηφιακού άλμπουμ!

Μεγάλη Προσφορά

Λόγω της αγάπης που έχετε δείξει και δείχνετε καθημερινά στο teachme.gr, κατά την εναρξη της πώλησης του συγκεκριμένου πακέτου απο το eshop του teachme.gr, θα σας δώσω την δυνατότητα για μία εβδομάδα να το αποκτήσετε σε μία εντελώς "τρελή" τιμή των 99,99 ευρώ! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα κλείσετε μία για πάντα το θέμα της δημιουργίας των ψηφιακών άλμπουμ στο 1/5 της πραγματικής του τιμής!!! Μία προσφορά την οποία αν δεν την εκμεταλευτούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι, τότε δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο... Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις πληροφορίες σχετικά με το πακέτο για την δημιουργία ψηφιακού άλμπουμ.