Υπέροχα Νέα απο την Adobe!

Προσφορά Adobe Photoshop

Η Adobe με την έκδοση CC (Creative Cloud) ξεκίνησε μία νέα εποχή διακίνησης του λειτουργικού της, έτσι είπε αντίο στην διάθεση των προγραμμάτων της με εφάπαξ αγορά, καθώς τα προϊόντα της έγιναν καθαρά “ψηφιακά“, δηλαδή είναι διαθέσιμα μόνο online και δεν είναι διαθέσιμα σε κάποιο κατάστημα.

Αυτό φυσικά δίνει μόνο οφέλη για εμάς τους καταναλωτές-χρήστες-τρελαμένους με τα προγράμματα της Adobe και θα εξηγήσω παρακάτω.

Τέλος στα ακριβά προγράμματα

Όσοι έχουμε αγοράσει γνήσια τα προγράμματα της Adobe γνωρίζουμε ότι το κόστος του Adobe Photoshop ή ακόμη χειρότερα, της Creative Suite, αποτελεί μία ακριβή κίνηση η οποία ενδεχομένως να μην άξιζε, καθώς πέρα απο το πολύ μεγάλο κόστος (1000 ευρώ για το Photoshop και περίπου 3,500 ευρώ για την Creative Suite) η ταχύτητα στην δημιουργία νέων εκδόσεων, μας έκανε το ακριβό και πολύτιμο προϊόν μας, να χάνει πολύ γρήγορα την αξία του…

Έτσι με κάποια θα έλεγα μελαγχολία, βλέπω την έκδοση της Creative Suite 5.5 Master Collection που είχα αγοράσει με 3.500€ πριν απο 1.5 χρόνο να κάθεται και να απαξιώνεται μέσα σε ένα κουτί στο γραφείο μου, καθώς στο teachme.gr θέλω να σας δείχνω τα προγράμματα αιχμής και δεν θα μπορούσα να μείνω σε μία παλαιά σουίτα.

Το φρέσκο γίνεται άμεσα παλιό…

Προσφορά Adobe Photoshop

Εννοείται πως όταν αγόρασα την Adobe CS5.5 Master Collection ήταν η τελευταία έκδοση της Σουίτας, αλλά απο τότε έχουν βγεί 2 (δύο) εκδόσεις νέων CS προγραμμάτων (CS6 & CC). Έτσι, ειδικά για τους κατόχους της CS6, η Adobe δεν περίμενε ούτε χρόνο για να βγάλει νέο πακέτο προγραμμάτων…

Φυσικά αυτό πέρα απο τεράστιο άδικο για τους ανθρώπους που μέσα στην Κρίση επιλέγουν να πουν όχι στην Πειρατεία, ήταν και ένα κόστος το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθει και με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει μία κορυφαία φωτογραφική μηχανή ή έναν καινούριο Η/Υ.

Αυτό η Adobe και γενικότερα πολλές άλλες εταιρείες (βλέπε Microsoft) το κατάλαβαν και πλέον σέβονται τα λεφτά του “Κοσμάκη“, ειδικά σε μία εποχή στην οποία, το κατέβασμα ενός “πειρατικού” software είναι μία διαδικασία δευτερολέπτων. Έτσι, σοφά θα έλεγα, αποφάσισε να κάνει μία πολύ έξυπνη κίνηση, η οποία θα δώσει ένα οριστικό τέλος στα Ακριβά προγράμματα και επίσης θα μας κάνει να απολαμβάνουμε μοναδικές και συνεχώς ανανεωμένες υπηρεσίες!

Η εμπειρία πάει “Σύννεφο”!

Προσφορά Adobe Photoshop

Δειλά δειλά απο την έκδοση CS6 είχαμε καταλάβει που θα πάει το πράγμα και πως η Adobe περνά σε μία άλλη εποχή, την ψηφιακή εποχή του “συννέφου“. Έτσι απο την έκδοση CS6 ο χρήστης είχε την Δυνατότητα να αποκτήσει την Creative Suite όχι με εφάπαξ αγορά 3.500 ευρώ, αλλά με ένα μηνιαίο πλάνο του ύψους 40-50 ευρώ…

Φυσικά το μηνιαίο πλάνο δεν είναι αυτό που λέμε “αγορά με δόσεις” καθώς με το να πληρώνει κάποιος με τον μήνα, δεν αποκτά στο τέλος το πρόγραμμα αλλά το δικαίωμα χρήσης του κάθε μήνα.

Πλέον έχει έρθει η Εποχή της Συνδρομής σε ένα πρόγραμμα και όχι της απόκτησης, έτσι η μηνιαία πληρωμή των 40-50 ευρώ για όλα τα προγράμματα ήταν ουσιαστικά μία ενεργή συνδρομή η οποία μας επέτρεπε να έχουμε δικαίωμα στην χρήση των προγραμμάτων με ένα ελάχιστο μηνιαίο κόστος.

Η καλύτερη κίνηση μετά το “Τσάμπα”

Φυσικά θα εμφανιστούν καταναλωτές οι οποίοι θα πουν “Εγώ θέλω να πληρώνω και να έχω το πρόγραμμα δικό μου”, “δεν θέλω συνδρομή και μετά να μην το έχω το πρόγραμμα”, “Δεν θέλω να δίνω 50 ευρώ το μήνα για την Creative Suite” και πολλά άλλα… Δεν χρειάζεται να πω ότι όσοι το λένε αυτό είναι κατά 90% κάτοχοι πειρατικών εκδόσεων των προγραμμάτων ή αν δεν είναι απλά δεν σκέφτονται καθαρά και σωστά.

Θα προσπαθήσω να εξηγήσω παρακάτω παρακάτω το γιατί:

1ον. Δεν υπάρχει λογική στο να τσαντίζεται κάποιος με την μηνιαία συνδρομή ενός προγράμματος, εκτός αν του αρέσει να δίνει 3.500 ευρώ έτσι για πλάκα και μετά απο 1 Χρόνο, μόλις βγει η νέα έκδοση να είναι “πεταμμένα λεφτά”

2ον. Με την μηνιαία συνδρομή ενός προγράμματος δεν θα “κλαίμε” τα λεφτά μας σε περίπτωση νέας έκδοσης, απλά θα αναβαθμιστούμε αυτόματα χωρίς να έχουμε πληρώσει μία περιουσία πιό πριν.

3ον. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος ξεκινήσει την Συνδρομή με 50 ευρώ τον μήνα για όλα τα προγράμματα, για να φτάσει το συνολικό ποσό των 3.500 ευρώ που κόστιζε το πακέτο της CS6 για εφάπαξ αγορά στην Ελλάδα, θα έπρεπε να περάσουν 70 μήνες συνδρομής (70×50=3500)..Δηλαδή θα έπρεπε να περάσουν κάτι λιγότερο απο 6 χρόνια… Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η Adobe πριν έξι χρόνια εγκαινίαζε την έκδοση CS3, η οποία σήμερα μοιάζει “παιδική χαρά” μπροστά στην CC… Έτσι με τα ίδια χρήματα (3500 ευρώ) θα έχετε την πιό ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος (και πολλά καλά ακόμη) για 6 χρόνια, ενώ με την αντίστοιχη παλαιού τύπου πολιτική διάθεσης προγραμμάτων θα είχατε αγοράσει την CS3, CS4, CS5, CS5.5 και την CS6. Δηλαδή θα είχατε δώσει 3.500×5=17.500 για προγράμματα τα οποία θα ήταν πλέον ξεπερασμένα…

Οπότε δεν υπάρχει λογική στους καταναλωτές οι οποίοι έχουν εκνευριστεί με την κίνηση των Συνδρομών της Adobe, εκτός απο τους “πειρατές” οι οποίοι πλέον δεν έχουν ούτε εκείνοι καμία δικαιολογία καθώς η τιμή είναι πραγματικά “σκότωμα” για τόσο σημαντικά προγράμματα και πάντα όταν μιλάμε για σοβαρούς επαγγελματίες!

Και κάπου εκεί βγήκε η CC έκδοση

Προσφορά Adobe Photoshop

Όπως έγραψα παραπάνω, η λειτουργία των συνδρομών ξεκίνησε πιλοτικά στην έκδοση CS6, αυτό με έκανε αμέσως να γυρίσω στο συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής καθώς δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ποτέ ξανά 3.500 ευρώ για μία Σουίτα ή οποία μετά απο ένα Χρόνο θα μου ήταν “άχρηστη”.

Έτσι δίνω την συνδρομή μου κάθε μήνα, έχω και επιπλέον πράγματα και υπηρεσίες και αν ποτέ αλλάξει η έκδοση της CC σε κάτι νεότερο (συνεχίζει να αναβαθμίζεται διαρκώς online χωρίς επιπλέον χρέωση) πολύ απλά θα έχω δώσει σε ένα χρόνο 500-600 ευρώ όχι μία “περιουσία”… Μιλάμε για μία προσφορά η οποία πέρα απο το ψυχολογικό θέμα του να έχει  κάποιος ένα κουτί με ένα dvd στο γραφείο του (παλαιού τύπου εκδόσεις προγραμμάτων) κάνει την επιλογή της συνδρομής έναν “ευτυχισμένο μονόδρομο“, έναν μονόδρομο τον οποίο η Adobe τον κάνει ακόμη καλύτερο στην έκδοση CC!

Adobe Photoshop CC & Lightroom 5 μόνο με 12.99 τον μήνα!

Το σημερινό άρθρο το έγραψα μετά την τελευταία αναγγελία της Adobe με μία πραγματικά τέλεια προσφορά για όλους τους Φωτογράφους!

Για περιορισμένο χρόνο η Adobe προσφέρει το πακέτο Adobe Photoshop CC και Lightroom 5, δηλαδή τα 2 κορυφαία εργαλεία για όλους μας, μόλις με 12,99 ευρώ τον μήνα! Δηλαδή βάλτε στην μία πλευρά τα 12,99 και βάλτε στην άλλη τα 1000 και πλέον ευρώ για εφάπαξ αγορά που ίσχυε μέχρι την έκδοση CS6… Εντάξει δεν το συνεχίζω άλλο γιατί θα γίνω “γραφικός”

Αν ξεπεράσω το ξενέρωμα που τρώω κάθε φορά με τις διαφορετικές τιμές σε αμερική και ευρώπη για ένα καθαρά ψηφιακό προϊον (9,99 δολλάρια στην αμερική, 12,99 ευρώ στην Ελλάδα) θα πω ότι αυτή η προσφορά είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κάποιος για 2 τεράστια προγράμματα! Ουσιαστικά μιλάμε για την απόλυτη επαγγελματική επένδυση με το χαμηλότερο κόστος που θα μπορούσε να ζητήσει ποτέ κάποιος!

Μην χάσετε την ευκαιρία γιατί πραγματικά αξίζει

Απο την Adobe ποτέ δεν πήρα κάτι για να την διαφημίσω, η πολιτική της είναι για γέλια, αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαι πορωμένος με τα προγράμματα της! Έτσι το σημερινό άθρο, τα μαθήματα και γενικά ότι κάνω γύρω απο την Adobe δεν είχε ποτέ χαρακτήρα “πληρωμένης διαφήμισης“, το κάνω γιατί εμπιστεύομαι καθημερινά τα προϊόντα της και με την ελάχιστη συνδρομή μου, πρακτικά α) υποστηρίζω την εταιρεία χωρίς να δίνω 3.500 ευρώ κάθε φορά και β) ίσως να δώσω στην Adobe να καταλάβει ότι υπάρχουν και Έλληνες που χρησιμοποιούν τα προϊοντα της και ενδεχομένως στο μέλλον να ξεκινήσουν και να τα μεταφράζουν στα Ελληνικά…

Οπότε σας προτείνω να προλάβετε την Συγκεκριμένη προσφορά γιατί μόνο όφελος μπορεί να σας προσφέρει! Η προσφορά της Adobe θα ισχύει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, οπότε προλάβετε και κάντε ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σας και την επιχειρησή σας!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την προσφορά στο επίσημο site της Adobe αλλά και τις λεπτομέρειες της συνδρομής.

Άντε και καλή αρχή! :)