Και πριν και μετά την καραντίνα, είμαστε εδώ!

Γεια χάρα φίλες και φίλοι του teachme.gr! Ελεύθεροι όλοι άλλα με προσοχή ξεπεράσαμε την "καραντίνα" και εύχομαι σιγά σιγά να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς! Εμείς φυσικά πιστοί στο ραντεβού μας, για ακόμη μια Τετάρτη τα είπαμε ζωντανά μέσω της 93ης έκπομπής των PhotoBros! Live!

Έρχεται σεμινάριο φωτογραφίας

Σε αυτό το επεισόδιο ο Πάνος Βλασόπουλος μας μίλησε για το επερχόμενο σεμινάριο φωτογραφίας καλλιτεχνικού γυμνού, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του. Μας μίλησε για το πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας σε μια φωτογραφία και μοιράστηκε μαζί μας μια νέα ιδέα "ντυσίματος" εν΄ός σώματος. Για περισσότερα θα αναφερθούμε σε επόμενα PhotoBros! Live, όσο πλησιάζει η μέρα του σεμιναρίου.

Ανακαλύπτοντας θρυλικούς φακούς!

Και σε αυτό το επεισόδιο επανήλθα με συγκριτικό φακών μιας άλλης εποχής με στόχο να δούμε την αποδοσή τους στο σήμερα. Χρησιμοποίησα 4 φακούς σε μια φωτογράφιση στο ίδιο λιβάδι που σας είχα δείκει πριν μερικά επεισόδια και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό! Οι φακοί που χρησιμοποίησα ήταν ο εξαιρετικός σύγχρονος φακός Sigma ART 50mm f/1.4, ο σούπερ συλλεκτικός Tamron SP 70-150mm f/2.8 ADAPTALL 2 (του 1977), ο Nikkor AF 180mm f/2.8 ED (του 1993) και ο Nikkor AF 300mm f/4 (1987). Όλοι οι φακοί μου έδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα από την Nikon D800 και αναλόγως των αναγκών της σκηνής καταλαβαίνω πλέον ποιον πρέπει να χρησιμοποιήσω!

Παρατήρησα πως ο Sigma ART 50mm f/1.4 είναι ο πιο "κοφτερός" φακός απ'όλους (το περίμενα έτσι και αλλιώς) και ένας φακός κατάλληλος για πορτραίτα με προβολή και του χώρου που περιβάλλει τους ανθρώπους. Ο Tamron SP 70-150mm f/2.8 ADAPTALL 2 αν και με δυσκόλεψε (χειροκίνητος φακός), ωστόσο μου έδωσε διαφορετικό χρώμα στην εικόνα μου, ο Nikkor AF 180mm f/2.8 ED μου έδωσε πιστεύω την καλύτερη λήψη "head shot", ενώ τέλος ο Nikkor AF 300mm f/4 μου έδωσε απίθανη συμπίεση και το ύφος λήψης σαφάρι (τυπικό για τηλεφακό στα 300mm)

Συντονιστείτε μαζί μας κάθε Τετάρτη στις 19:00

Η εκπομπή του teachme.gr με τίτλο PhotoBros! Live έχει γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια κάθε Τετάρτη στις 19:00. Αν θέλετε να μας "απολαμβάνετε" σε ζωντανή σύνδεση, συντονιστείτε μαζί μας είτε στην επίσημη σελίδα μας στο facebook, είτε στο κανάλι μας στο youtube!