Αισίως 94 Τετάρτες "γεμάτες" με την παρέα σας!

Το ότι έχουμε περάσει μαζί 94 Τετάρτες είναι πραγματικά εκπληκτικό! Εύχομαστε πραγματικά από καρδιάς να είστε μαζί μας και όταν θα τις χιλιάσουμε (γιατί θα γίνει και αυτό!)! Το θέμα όμως δεν είναι απλώς να κάνουμε παρέα, αλλά να μαθαίνουμε πολλά και χρίσιμα πράγματα, τα οποία ίσως θα τα ακούσετε για πρώτη φορά στο ελληνικό ίντερνετ! Γι'αυτό και μόνο αξίζει να συνεχίζουμε την αγαπημένη σας συνήθεια!

Ερωτήσεις, απαντήσεις και παρουσίαση φωτ. εξοπλισμού!

Σε αυτό το Photobros! Live κυρίαρχη παρουσία έχετε εσείς και με χαρά απαντήσαμε σε ερωτήσεις σας για φωτογραφικά θέματα αλλά και θέματα εξοπλισμού! Το "κερασάκι" στην τούρτα όμως ήταν η παρουσίαση ενός εξαιρετικού φακού "Tilt Shift" για σωστή διόρθωση της παραμόρφωσης της προοπτικής σε αντικείμενα και κυρίως σε κτίρια.

Walimex pro 3,5/24 Tilt Shift

Walimex pro 3,5/24 Tilt Shift

Ένας φακός που κυκλοφορεί με πολλά ονόματα αλλά με το ίδιο πρόσωπο και κυρίως με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η Samyang, για λόγους που δεν γνωρίζω, δημιούργησε τον παραπάνω φακό του τίτλου και στην αμερική τον κυκλοφορεί ως "Rokinon" και στην Ευρώπη (Γερμανία,Αυστρία, Ελβετία κυρίως) ως "Walimex". Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο φακό απλά με άλλη ονομασία. Ένας φακός ο οποίος με εντυπωσίασε ευχάριστα!

Χρήση του tilt shift φακού για δημιουργία πανοράματος 3 φωτογραφιών

Η δουλειά των Tilt Shift φακών είναι να διορθώνουν την παραμόρφωση των κτιρίων και αντικειμένων γενικότερα, τα οποία τα βλέπουμε από χαμηλά και αναγκαστικά σηκώνουμε την μηχανή μας για να τα καλύψουμε στο κάδρο. Πρόκειται για αρκετά "τεχνικο΄ύς" φακούς, οι οποίοι έχουν λειτουργίες και επιλογές που δεν έχουμε συνηθίσει, με στόχο να εξαφανίσουν αυτή την παραμόρφωση χωρίς την χρήση προγράμματος επεξεργασίας. Με τον τρόπο αυτό κρατάμε αυτούσια και απείραχτα τα πίξελ χωρίς παραμόρφωση, που θα έκανε το Photoshop κατά την διόρθωση.

Ένας φακός, ο οποίος αν και full manual (σε εστίαση και ρύθμιση διαφράγματος), δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα φωτογράφου τοπίων ή αρχιτεκτονικού. Και αυτό γιατί μπορεί να κάνει τα βασικά (δι΄όρθωση παραμόρφωσης), τα πιο προχωρημένα (άμεσο πανόραμα με χωρίς απώλειες με 3 φωτογραφίες) και τα πολύ εντυπωσιακά εφέ (αλλάγή τοποθέτησης του βάθους πεδίου). Φυσικά υπάρχουν και οι εκδόσεις Tilt Shift φακών για Nikon-Canon, ωστόσο οι τιμές είναι αρκετά "τσιμπημένες", εδώ ο συγκεκριμένος κοστίζει από 800€ (περίπου στα 550-600€ μεταχειρισμένος).

Παρατηρήστε το βάθος πεδίου, έχει μετατεθεί διαγώνια

Δείτε την εκπομπή και όλα όσα είπαμε

Παρακολουθήστε παρακάτω το 94ο επεισόδιο των PhotoBros Live! και δείτε αναλυτικά όλα όσα δείξαμε σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο!