Ανασταίνοντας τον Apple MacBook Pro 2011

PhotoBros Live #115

Σε αυτό το επεισόδιο των PhotoBros Live! θα μιλήσουμε για πολλά και διάφορα θέματα όπως πάντα, όμως θα κάνω μια ειδική μνεία στον Apple MacBook Pro 2011 ’15 ιντσών που πρόσφατα ανέστησα από του νεκρούς! Αναφέρομαι φυσικά για την τεχνική που χρησιμοποίησα και έδειξα στο αντίστοιχο άρθρο (κλικ εδώ για προβολή) και σε αυτό το επεισόδιο θα μοιραστώ μαζί σας την χαρά, να χρησιμοποιώ αυτό το εξαιρετικό μηχάνημα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειδικά μετά την αναβάθμιση σε 8GB RAM, SSD δίσκο και λειτουργικό Mac OS Mojave, ο Η/Υ φυσάει! Μέσα από την επίσημη σελίδα μας (www.PhotoBros.gr) εκτός από τα καλύτερα μεταχειρισμένα φωτογραφικά θα βρείτε και τις καλύτερες λύσεις σε Η/Υ Apple. Επιλέξτε τώρα τον δικό σας! Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας και σας προτείνουμε καθημερινά να ρίχνετε μια ματιά!

PhotoBros Live #115
Ο νέος Apple MacBook Pro 2011 ’15 είναι και πάλι εδώ και σε εξαιρετική φόρμα!

Απαντηση σε πολλές ερωτήσεις

PhotoBros Live #115

Και αυτή τη φορά δώσαμε απάντηση σε πολλές σας ερωτήσεις, μερικές από αυτές ήταν πολύ σημαντικές και άλλες μέσα από καθημερινά άγχη κάθε φωτογράφου. Με χαρά θέλουμε να συζητάμε τα θέματα που σας απασχολούν, γι’αυτόν τον λόγο έχουμε δημιουργήσει αυτή την εκπομπή!

Σε αυτό το επεισόδιο συζητήσαμε για το ποιά αξία μπορεί να έχει ένας φωτογράφος όταν στηρίζεται κυρίως στον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Μην ξεχνάμε πως όσο εξελίσσεται η τεχνολογία αυτό είναι πάντα θετικό, το αρνητικό είναι πως τόσο περισσότερο στηριζόμαστε στον εξοπλισμό και τόσο λιγότερο στην δική μας εκπαίδευση, έμπνευση και ματιά. Και αυτό από μόνο του μας φέρνει πιο κοντά στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες που λόγω οικονομικής ευχέρειας μπορούν να επενδύσουν σε εξοπλισμό ίσως πιο εύκολα και από επαγγελματίες. Μήπως τελικά ο εξοπλισμός μας “ξεγυμνώνει” και μας εξισώνει με τους ερασιτέχνες, μήπως ο σύγχρονος εξοπλισμός απαιτεί από εμάς να εκπαιδευτούμε ακόμη περισσότερο για να ξεπεράσουμε σε δυνατότητες οποιονδήποτε θα μπορούσε αντίστοιχα να αγοράσει τον ίδιο εξοπλισμό; Ρητορικές ερωτήσεις σε ένα θέμα που καθημερινά θα το βλέπουμε μπροστά μας όλο και περισσότερο.

PhotoBros Live #115
Λατρεύουμε να διαβάζουμε τις ερωτήσεις σας, και ιδιαίτερα τα “σεντόνια” που μας στέλνετε! <3

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι που απαντήσαμε ήταν “αν θα αγοράζαμε φωτογραφική μηχανή DSLR από το ebay“, με την απάντηση να είναι πολύ απλή, φυσικά και θα αγοράζαμε μόνο όμως από Ε.Ε. και μόνο μέσω PayPal αγοράς για να έχουμε την κάλυψη των χρημάτων μας σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Και το επόμενο θέμα που τίθεται είναι για το τι θα αγοράζαμε από το ebay. Για παράδειγμα αν θα αγοράζαμε ένα σώμα ή μια μπαταρία από το ebay; Κατά τη γνώμη μας μια αγορά μπαταρίας από το Ebay πρακτικά δεν αξίζει και για τον χρόνο που θα ξοδέψετε μέχρι να παραλάβετε αλλά και για την ποιότητα της. Επίσης το κόστος μιας αυθεντικής ή μιας after market ποιοτικής δεν είναι και τόσο μεγάλο για να αξίζει το ρίσκο να βάλεις ένα “δυναμιτάκι” μέσα στα σωθικά της μηχανής σου.

Δείτε όλο το επεισόδιο των PhotoBros

Παρακολουθήστε παρακάτω την 115η εκπομπή και δείτε όλα όσα συζητήσαμε μαζί σας! Μην ξεχάσετε να κάνετε “Like” “Share” και “Εγγραφή (κλικ εδώ για μεταφορά)” στο επίσημο κανάλι μας στο youtube!