Καλημέρα φίλοι και φίλες του www.teachme.gr! Τρίτη 18/01/2011 σήμερα και απο σήμερα έχω και πάλι ίντερνετ στο σπίτι, οπότε ότι προβλήματα και καθυστερήσεις υπήρξαν θα λυθούν άμεσα!

Σήμερα στο μαθημά μας θα δούμε κάτι που είδα στην τηλεόραση και δεν μου άρεσε, έτσι είπα να δείξω τον τρόπο πως να γίνει καλύτερο. Πιο συγκεκριμένα είδα το Σάββατο στο Alter μια διαφήμιση του Love Radio στην οποία υπήρχε το λογότυπο του συγκεκριμένου ραδιοφωνικου σταθμού. Στην συγκεκριμένη διαφήμιση το λογότυπο έκανε περιστροφές γύρω απο τον εαυτό του αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά με το animation και φαινόταν σαν να ήταν κομμένο. Όποιος παρακολουθεί alter σίγουρα θα το παρατηρήσει την επόμεη φορά! Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως γίνεται σωστά η δουλειά! Και φυσικά επειδή δεν έχουμε το λογότυπο του Love Radio στο χέρι θα χρειαστουμε το Adobe Photoshop αλλά και το Adobe Illustrator για να το αναδημιουργήσουμε κατά ένα μέρος.

Το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ένα λογότυπο το οποίο εκτός του ότι θα περιστρέφεται σωστά και χωρίς κοψίματα, θα είναι και διάφανο γύρω γύρω, έτσι θα μπορούμε να το εισάγουμε σε ένα video ή οποιοδήποτε animation χωρίς φόντο! Οπότε σήμερα στο Maxon Cinema 4D θα δούμε πως δημιουργούμε ένα λογότυπο, πως το κάνουμε export με alpha και πως το εισάγουμε στο Adobe After Effects χωρίς φόντο!

Ένα μωσαϊκο προγραμμάτων στη διαθεσή μας για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Καλό μάθημα :Ρ

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα (Το μαύρο χρώμα στο φόντο είναι διάφανο)

http://vimeo.com/18923562