Το εφέ του "The Walk"!

Χθες παρακολούθησα στο cinema την ταινία "The Walk" και πραγματικά ξετρελάθηκα με το 3D της ταινίας! Το θέμα της ταινίας ήταν η ριψοκίνδυνη προσπάθεια του γάλλου ακροβάτη "Philippe Pettit" να περάσει με την βοήθεια ενός συρματόσχοινου από τον ένα δίδυμο πύργο στον άλλο. Κάτι που το κατάφερε στις 07/08/1974 μετά από μία μυστική οργάνωση (παρακάτω σας παραθέτω το trailer).

Δημιουργία 3D σχοινιού στο Cinema 4d

Η προσπάθεια του Pettit και της παρέας του ήταν επιτυχημένη, ωστόσο αποτελεί μία διαδικασία την οποία ούτε καν μπορώ να σκεφτώ (όχι να πράξω) και αυτό γιατί τα ύψη και ιδιαίτερα τα τόσο μεγάλα ύψη δεν είναι κάτι το οποίο αγαπώ (το αντίθετο θα έλεγα). Ωστόσο πέρα από το απολαυστικό 3D η ταινία ήταν γεμάτη ψηφιακά δημιουργήματα τα οποία μου έδωσαν ένα σωρό ιδέες για τα δικά μου  projects!

Δημιουργία 3D Σχοινιού στο Cinema 4D

Δημιουργία 3D Σχοινιού στο Cinema 4D

Το πιο ουσιαστικό ψηφιακό δημιούργημα φυσικά ήταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ή αλλιώς "Δίδυμοι Πύργοι", οι οποίοι δυστυχώς δεν υπάρχουν πιά. Βεβαίως δεν θα μπορούσα να φτιάξω τους δίδυμους πύργους σε ένα μάθημα (ίσως να το φτιάξω σε πακέτο όμως κάποια στιγμή), γι'αυτό τον λόγο αποφάσισα να σας δείξω πως θα φτιάξετε το δικό σας συρματόσχοινο και γενικότερα την δημιουργία 3d σχοινιού στο Cinema 4D.

1,2,3 έτοιμο σχοινάκι!

Η δημιουργία 3d σχοινιού στο cinema 4d είναι πραγματικά κάτι το εντεώς απλό και πανεύκολο με χρήση ενώς ΔΩΡΕΑΝ plug-in το οποίο παρέχεται για όλες τις εκδόσεις του Cinema 4D για άμεσα χρήση! Η εταιρεία η οποία το έχει φτιάξει και μας το δίνει δωρεάν είναι η γερμανική "code workers" και το όνομα του plugin είναι "Reeper".

Δημιουργία 3D Σχοινιού στο Cinema 4D

Δημιουργία 3D Σχοινιού στο Cinema 4D

Πρόκειται για πραγματικά ένα φανταστικό πρόσθετο για το Cinema 4D το οποίο θα σας επιτρέψει να κάνετε ταχύτατες δημιουργίες σχοινιού για τα επόμενα projects σας!

Δείτε το trailer του "The Walk"

Παρακάτω δείτε το trailer της ταινίας "The Walk" και προλάβετε να το δείτε σε 3D γιατί αξίζει πραγματικά!

Δείτε το μάθημα

Παρακολουθήστε το μάθημα και δημιουργήστε άμεσα τέτοιου είδους σκηνικά τα οποία όπως βλέπετε είναι μία σχετικά απλή διαδικασία όταν έχετε τις βασικές γνώσεις του προγράμματος (αποκτήστε τες από εδώ).

Κατεβάστε από εδώ το plugin για το συρματόσχοινο.

Στο μάθημα καταλάθος κατέβασα την προηγούμενη έκδοση του plugin. Κατεβάστε την σωστή εσείς σύμφωνα με το δικό σας Cinema 4D!