Καλημέρα σας, η βαρύτητα και η ψευδαίσθηση της είναι απο τα πιο δύσκολα πράγματα στην δημιουργία γραφικών κίνησης. Φυσικά όχι όμως όταν η μπάλα “πέφτει” στο γήπεδο του Adobe After Effects! Έτσι σήμερα θα μάθουμε να δίνουμε την αίσθηση της αληθινής βαρύτητας σε μια μπάλα ποδοσφαίρου που θα δημιουργήσουμε απο το μηδέν, έχοντας απλά την υφή της σε μια ορθογώνια φωτογραφία.
Έτσι με το συγκεκριμένο μάθημα θα αποχαιρετήσουμε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απο το Παγκόσμιο Κύπελλο που το πάλεψε αλλά ήταν τελικά μέχρι εκεί. Πάμε λοιπόν να παίξουμε με την βαρύτητα, μόνο στο teachme.gr!
Καλό μάθημα :Ρ
Τελικό αποτέλεσμα:
Το μάθημα:
http://vimeo.com/12779589[/private]
[private]
[wpdm_package id=222]
Πολυ καλο το μαθημα σου Βαγγελη, αλλα δεν νομιζω οτι μπορει να μας χρειαστει πουθενα..
Βασικα εγω προσωπικα δεν μπορω να σκεφτω που μπορω να χρησημοποιησω αυτη την τεχνικη.
Teleio mathima mprabo an kai spania i periptwsi pou mporei na to xrisimopoieisei kaneis
Καλημέρα παιδιά.
Δεν θέλω να το παίξω δικηγόρος αλλά θα το κάνω γιατί έχω δει ανάλογα σχόλια και σε άλλα μαθήματα.
Το μάθημα δεν γίνεται για να μάθουμε να ανεβοκατεβάζουμε μια μπάλα. Χρησιμοποιήθηκαν τόσες τεχνικές και κόλπα.
~Effect – cc sphere –> shading – specular
~Πως αντιγράφεις keyframes
~Graph editor – ταχύτητα pixel/sec – ισομοίρασμα του χρόνου ανάμεσα στα keyframes – καμπύλες Bezier
~κίνηση αργή σε γρήγορη
~motion blur με 2 κλικ σε όλο το πρότζεκτ
~συμπίεση του αντικειμένου όταν χτυπάει κάπου
~export video με φόντο ή χωρίς.
Αν για κάποιους αυτά είναι αυτονόητα για κάποιους άλλους δεν είναι.
Βαγγέλη σήμερα δεν μάθαμε μόνο να φτίαχνουμε μια κινούμενη μπάλα στο after effects (όπως λες στο τέλος).
Στην αρχή είπες το σωστό “η βαρύτητα και η ψευδαίσθηση της είναι απο τα πιο δύσκολα πράγματα στην δημιουργία γραφικών κίνησης” και “Πάμε λοιπόν να παίξουμε με την βαρύτητα”
Den eipame oti den ta mathame ola auta emeis milisame gia olo to project, oti den xrisimopoieitai pantou. Yparxoun periptwsis pou mporei na xrisimopoieithei apo kapoious.
Oi texnikes den einai mono gia auto to thema alla gia ola kai gi’auto prepei na tis mathenoume.
Sigoura to mahima den egine gia na “anebokatebasoume mia bala ” alla gia na mathoume kai tis texnikes alla kai na gnwrizoume pws ginete na “pai3oume” me tin barutita mesa apo ta programmata tis adobe kai oxi mono . (opws leei kai o baggelis stis arxes kathe mathimatos :D)
Kai pali mprabo baggeli gia to mathima
Μπραβο σου βαγγελη πολυ ωραιο το βιντεο,συνεχισε ετσι!!!
Τα πάντα γίνονται για να καταλαβαίνουμε την φιλοσοφία του προγράμματος, και να μαθαίνουμε νέες τεχνικές, σίγουρα αν κάποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάπου θα του χρειαστούν αυτά που μαθαίνει εδώ.
Μπράβο Βαγγέλη ακόμη ένα πολύ καλό μάθημα για να περνούμε ιδέες.
Γειά σας παιδιά. Σας ευχαριστώ για τα σχολιά σας! Θα χαιρόμουν αν ο καθένας που έβλεπε το μάθημα, μάθαινε απλά μια τεχνική απο όσες έδειξα. Και αυτό γιατι σκοπός είναι να μάθουμε οτι μπορούμε περισσότερο.
Όσο για τις εφαρμογές και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.. Εξαρτάται με τι project ασχολείται ο καθένας. Σίγουρα πάντως την ρύθμιση της βαρύτητας μέσω της ταχύτητας των pixel/δευτερόλεπτο θα χρειαστεί σε πολλά πράγματα, γιατί σήμερα είναι μια μπάλα που πέφτει και αύριο μια σφαίρα που βγαίνει απο ένα πιστόλι και προχωράει σιγά σιγά μπροστά απο την κάμερα για να χαθεί μετά απο λίγο με μεγάλη ταχύτητα. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε το πρόγραμμα και τι αυτό μπορεί να μας προσφέρει.
file vaggeli oti kai na po einai ligo.eisai pragmatika apisteytos.eidika s ayto to mathima opos eipan ki alloi mathame polla ksexorista pramata ki as min kanoume mia mpala na xoropidaei.synexise etsi vaggeli.eyxaristoume gioa ola.
Μπράβο Βαγγέλη πολύ καλό μάθημα!!! Θα συμφωνήσω με τον tolishawk και τον Giannis είναι μια αρκετά καλή τεχνική που σίγουρα κάπου θα μας χρησιμευσει.