Όταν δεν υπάρχει χρόνος για δοκιμές!

Επανέρχομαι σήμερα με μία φωτογραφική κουβέντα στην οποία θα σας δείξω τον φανταστικό μου φίλο και πως με βοήθησε να γλιτώσω χρόνο, κόπο και χρήμα από φωτογραφικές δοκιμές στο στούντιο.

Μην ψάχνετε για έτοιμες ρυθμίσεις

Έχω λάβει εκατοντάδες email με το ίδιο θέμα, δηλαδή τις σωστές ρυθμίσεις για φωτογράφιση πορτραίτου. Αν πιστεύετε ότι η φωτογραφία είναι σαν την σπανακόπιτα (λίγο αλεύρι, σπανάκι, τυρί και έτοιμο) τότε πρέπει να το ψάξετε λίγο παραπέρα. Οι ρυθμίσεις σε μία φωτογράφιση μπρούν να έχουν μερικά "στάνταρ" σημεία για να πιαστούμε, ωστόσο για να πετύχουμε ακριβώς το ύφος που θέλουμε σε ένα φωτογραφικό θέμα θα πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας  αλλά & το μυαλουδάκι μας να δουλέψει.

Φωτογραφική Κουβέντα #21 - Ο Φανταστικός μου Φίλος

Φωτογραφική Κουβέντα #21 - Ο Φανταστικός μου Φίλος

Βεβαίως αυτό που τρομάζει τον καθένα δεν είναι φυσικά η δοκιμή στις ρυθμίσεις και το όποιο "σπάσιμο" νεύρων (ειδικά αν δεν ξέρουμε τα βασικά) μέχρι να "δούμε φως". Αυτό που σας τρομάζει είναι να "ψάχνεστε" κατά την διάρκεια μιας φωτογράφισης όταν ο χρόνος είναι χρήμα και τα νεύρα των πελατών ευμετάβλητα!

Φωτογραφική Κουβέντα  #21 - Ο Φανταστικός μου Φίλος

Στο 21ο επεισόδιο της φωτογραφικής κουβέντας θα σας μιλήσω για την προετοιμασία αλλά και τις δοκιμές μίας φωτογράφισης η οποία μου επιτρέπει επιτρέπει εδώ και πολύ καιρό να πετυχαίνω σωστά φωτογραφικά αποτελέσματα χωρίς να ψάχνομαι και χωρίς να ταλαιπωρώ τους πελάτες μου κατά την διάρκεια μιάς φωτογράφισης!

Φυσικά αναφέρομαι στο ομοίωμα κεφαλιού που έχω στην κατοχή μου και το οποίο μου επιτρέπει να στήνω, ρυθμίζω, δοκιμάζω, νευριάζω και να βρίσκω την λύση την οποία στην συνέχεια κάνω πράξη στους πελάτες μου! Ο... Φρίξος βρίσκεται πάντα δίπλα μου όταν τον χρειάζομαι και άμεσα μου επιτρέπει να προετοιμάζω ένα φωτογραφικό σκηνικό χωρίς να ταλαιπωρώ τους πελάτες μου και παράλληλα να φαίνομαι και ερασιτέχνης.

Προσοχή μόνο μην τον δείτε στο σκοτάδι γιατί είναι λίγο τρομακτικός ο άτιμος!

Καλό μάθημα:Ρ