Ολοκληρώνοντας τα Panels στο Aurora HDR 2018

Στο τέταρτο μάθημα της βασικής εκμάθησης για το Aurora HDR 2018 θα ολοκληρώσουμε την ανάλυση των Panels του προγράμματος και ταυτόχρονα θα ολοκληρώσουμε την βασική επεξεργασία της εικόνας μας η οποία μοιάζει πλέον πολύ διαφορετική σε σχέση με εκείνη που εισάγαμε στο πρόγραμμα στο πρώτο επεισόδιο.

Βασική Εκμάθηση του Aurora HDR 2018

Έχουμε ανακαλύψει μέχρι στιγμής σχεδον όλα τα Panels του Aurora HDR 2018 και φυσικά τον τρόπο εισαγωγής, bracketing και γενικά το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος. Με λίγα λόγια νιώθουμε "σαν στο σπίτι μας" και αυτό είναι σημαντικό για τα επόμενα πιο προχωρημένα βήματα στο πρόγραμμα. Πριν προχωρήσουμε όμως στα επόμενα και προχωρημένα του Aurora HDR 2018 ας δούμε και τα τελευταία panels του προγράμματος τα οποία είναι εξίσου πάρα πολύ χρήσιμα και απαραίτητα για μια επιτυχημένη HDR δημιουργία!

Top & Bottom Tuning Panel

Το Panel "Top & Bottom Tuning" θα μας δώσει το εφέ του φίλτρου Graduated ND για να πετύχουμε πιο ισορροπημένο ορίζοντα στις φωτογραφίες μας. Το φίλτρο ND (ουδέτερης πυκνότητας στα ελληνικά) το χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι landscape και αρχιτεκτονικού για καλύτερη απόδοση στα χρώματα και διαχωρισμό του ουρανού. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στο Aurora HDR 2018 το οποίο σίγουρα θα χρειαστείτε στις περισσότερες HDR φωτογραφίες σας.

Tone Curve Panel

Αν έχετε λατρέψει ή μισήσει τις "καμπύλες" στο Photoshop, ετοιμαστείτε να τις συναντήσετε και εδώ! Όπως κάθε πρόγραμμα επεξεργασίας που "σέβεται" τον χρήστη που το λειτουργεί, έτσι και το Aurora HDR 2018 έχει εισάγει τις καμπύλες, ή αλλιώς "Tone Curves" οι οποίες θα μας επιτρέψουν να επεξεργαστούμε την τονικότητα και τα χρώματα σε μια φωτογραφία μέσω απλών ρυθμίσεων. Ένα πανίσχυρο εργαλείο που όλοι αγαπάμε (ή μισούμε) στο Adobe Photoshop, υπάρχει και εδώ και είναι εξίσουν πανίσχυρο!

HSL Panel

Το "HSL Panel" είναι ένα πολύ γνωστό μας πεδίο το οποίο φυσικά το έχουμε συναντήσει και σε άλλα προγράμματα και έχει στόχο την επιλεκτική επεξεργασία των χρωμάτων στους άξονες "Hue/Saturation/Luminance". Με λίγα λόγια μέσω του πολύ δυνατού αυτού Panel στο Aurora HDR 2018 μπορούμε να επεξεργαστούμε άμεσα και ελεγχόμενα τα βασικά χρώματα της φωτογραφίας μας χωρίς κόπο.

Color Toning Panel

Το Panel "Color & Toning" δεν είναι κανένα άλλο από το "Split Toning" που βρίσκουμε στο Adobe Photoshop Lightroom. Κάνει την ίδια δουλειά, να χωρίζει την φωτογραφία μας σε 2 μέρη αναλόγως της φωτεινότητας των pixel (σκιερά και φωτεινά) και να δίνει χρωματικές αποχρώσεις εκατέρωθεν. Ένα πολύ χρήσιμο Panel στο Aurora HDR 2018 το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να δημιοργούμε πολύ ιδιαίτερα χρωματικά προφίλ που θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες του είδους. Εσείς φυσικά θα το πετύχετε χωρίς καθόλου κόπο!

Dodge & Burn Panel

Το Panel "Dodge & Burn" ξυπνάει ημέρες δόξας στο teachme.gr, τότε που είχαμε κάθε Παρασκευή μάθημα προχωρημένης επεξεργασίας φωτογραφίας στο Photoshop. Φυσικά πρόκειται για 2 πολύ σημαντικά εργαλεία στο Photoshop τα οποία, καταστρεπτικά μεν, δυναμικά δε, μας δίνουν πολύ δυνατά και άμεσα αποτελέσματα όσον αφορά την φωτεινότητα των στοιχείων σε μία φωτογραφία. Με την ίδια λογική αλλά πολύ πιο απλά, στο Aurora HDR 2018 θα χρησιμοποιήσουμε την ίδια φιλοσοφία χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου!

Vignette Panel

Το "βινιετάρισμα" είναι κάτι που το ψάχνουμε οι περισσότεροι στις φωτογραφίες μας. Το συγκεκριμένο εφέ δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που ψάχνουμε για να κάνουμε την φωτογραφία μας ατμοσφαιρική. Αποτελεί ενδεχομένως την τελική πινελιά στην HDR φωτογραφία μας, γι'αυτό το λόγο το συγκεκριμένο panel στο Aurora HDR 2018 λαμβάνει την τελευταία θέση στην μεγάλη λίστα με panels και βασικές ρυθμίσεις! Ένα αγαπημένο εφέ, το οποίο πρέπει φυσικά να χρησιμοποιούμε κυρίως στην σκούρα του ρύθμιση.

Δείτε το τέταρτο video για το Aurora HDR 2018

Παρακολουθήστε παρακάτω το τέταρτο επεισόδιο της εκμάθησης του Aurora HDR 2018 και δείτε τις ρυθμίσεις των παραπάνω Panels. Όπωςθα δείτε από το πρώτες μας ρυθμίσεις θα ξεπεράσουμε το αυτοματοποιημένο preset και μπούμε σε πολύ σωστές βάσεις για την συνέχεια!

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του Aurora HDR 2018 και δοκιμάστε ή αγοράστε το πρόγραμμα!

Γράψτε τον κωδικό TEACHME στο πεδίο του κουπονιού και εξασφαλείστε 10 ευρώ έκπτωση!!!