Προχωρόντας την HDR δημιουργία

Aurora HDR 2018 Panels Polirizing Filter

Στο προηγούμενο (δεύτερο επεισόδιο) της βασικής εκμάθησης του Aurora HDR 2018 είδαμε πόσο εύκολη είναι η δημιουργία πανίσχυρων HDR δημιουργιών χωρίς απαραίτητα να “καταστρέφουμε” τις φωτογραφίες με τρελή χρήση των hdr ρυθμίσεων. Στο τρίτο επεισόδιο της βασικής εκμάθησης θα δούμε τα επόμενα panels τα οποία θα μας επιτρέψουν να καλυτερεύσουμε το ήδη όμορφο μας δημιούργημα και σιγά σιγά να ξεφύγουμε από το καλό και το συνηθισμένο!

Βασική Εκμάθηση του Aurora HDR 2018

Σε αυτό το μάθημα θα ανακαλύψουμε 5 ακόμη panels στο νέο και υπέροχο Aurora HDR 2018 μέσα από τα οποία θα πετύχουμε στοχευμένες ρυθμίσεις επεξεργασίας οι οποίες θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το project μας. Πάμε να δούμε τι θα παρακολουθήσετε και τι κάνουν σε γενικές γραμμές

“HDR Denoise Panel”

Το Panel “HDR Denoise” είναι εδώ για να “ομορφαίνει” τις ήδη άγριες hdr φωτογραφίες μας. Μέσω του συγκεκριμένου panel μπορούμε να “θολώσουμε” με έξυπνο τρόπο τις φωτογραφίες μας έτσι ώστε να “μαλακώσουμε” το άγριο εφέ του HDR, ταυτόχρονα όμως να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Έτσι μαλακώνουμε χωρίς να χάνουμε πληροφορίες από την φωτογραφία μας.

“Image Radiance Panel”

Το Panel “Image Radiance” μας παρέχει ένα μαλακό εφέ λάμψης προσθέτοντας ταυτόχρονα πιο ζωντανά χρώματα γενικά στην φωτογραφία. Με μία σωστή και ομαλή χρήση των ρυθμίσεων του panel, μπορούμε να πετύχουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά ονειρικά εφέ στις φωτογραφίες μας.

“Polirizing Filter Panel”

Το Panel “Polirizing Filter” προσπαθεί να πετύχει αυτό που επιτυγχάνουμε με την χρήση των πολωτικών φίλτρων, δηλαδή την άυξηση του βάθους χρώματος και την μείωση των γυαλάδων & της ομίχλης στην ατμόσφαιρα. Το συγκεκριμένο panel θα καταφέρει να δώσει πιο μπλε ουρανούς και πιο έντονη αντίθεση στα σύννεφα μέσα σε όλα τα άλλα. Φυσικά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με προσοχή για να πάρετε βελτιωμένες εικόνες.

“Image Radiance Panel”

Το όνομα του συγκεκριμένου “Panel” τα λέει όλα, υπάρχει για να τονίσει το εφέ του HDR. Θα πρέπει πρώτα απ’όλα να το δουλέψετε με προσοχή για να μην καταλήξει σε τραγωδία η επεξεργασία μας. Μας επιτρέπει να ελέγξουμε την λεπτομέρεια στην φωτογραφία μας, κάνοντας την πολύ πιο καθαρή και “κοφτερή” λόγω αύξησης της οξύτητας. Φυσικά μπορεί να πράξει και αντίθετα και να κάνει την φωτογραφία μας θολώ και μαλακή. Συνηθίζεται να χρησιμοποιούμε με αυξητικές τάσεις το “HDR Details Boost” όταν σκοπεύουμε να τυπώσουμε τις φωτογραφίες μας. Είναι ένα πολύ δυνατό Panel το οποίο πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα!

“Glow Panel”

Aurora HDR 2018 Panels Polirizing Filter

Το τελευταίο panel για το τρίτο επεισόδιο της βασικής εκμάθησης του Aurora HDR 2018 είναι το “Glow”. Μέσα από το “Glow Panel” θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ύφος της φωτογραφίας μας. Μέσα από τις ρυθμίσεις που θα κάνουμε θα καταφέρουμε να επηρεάσουμε τα πιο φωτεινά στοιχεία της φωτογραφίας μας και θα δημιουργήσουμε λάμψη. Χρησιμοποιούμε αυτό το εφέ για να δημιουργήσουμε ένα πιο λαμπερό ουρανό/ήλιο ή ακόμη για να δημιουργήσουμε ομίχλη. Επίσης το “Glow” μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε νυχτερινές λήψεις HDR καθώς θα τονίσει καλύτερα τα φώτα μέσα στην σκηνή μας. Όπως και τα περισσότερα Panel στο Aurora HDR 2018 πρέπει να το δουλεύουμε με προσοχή.

Δείτε το τρίτο video για το Aurora HDR 2018

Παρακολουθήστε παρακάτω το τρίτο επεισόδιο της εκμάθησης του Aurora HDR 2018 και δείτε τις ρυθμίσεις των παραπάνω Panels. Όπωςθα δείτε από το πρώτες μας ρυθμίσεις θα ξεπεράσουμε το αυτοματοποιημένο preset και μπούμε σε πολύ σωστές βάσεις για την συνέχεια!

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του Aurora HDR 2018 και δοκιμάστε ή αγοράστε το πρόγραμμα!

Γράψτε τον κωδικό TEACHME στο πεδίο του κουπονιού και εξασφαλείστε 10 ευρώ έκπτωση!!!