Μαγικές “HDR” δημιουργίες!

Από σήμερα ξεκινούν και επίσημα τα μαθήματα για τη νέα σεζόν του 2018 και όπως θα παρατηρήσετε έχουμε αλλάξει ύφος στα video μας! Στόχος μας είναι να σας δίνουμε διαρκώς καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες και το 2018 θα είναι χρονιά “σταθμός” για το teachme.gr (όπως ανακοινώσαμε και στο preview video της νέας χρονιάς). Σήμερα ταυτόχρονα εγκαινιάζω και την παρουσίαση ενός εκπληκτικού προγράμματος για HDR δημιουργίες το οποίο απλά θα σας μαγέψει με τις ευκολία του και τις πανίσχυρες δυνατότητες του!

Aurora HDR 2018

Πριν από 1 μήνα έλαβα ένα μήνυμα από την εταιρεία που έχει δημιουργήσει το “Aurora HDR 2018” η οποία μου ζητούσε να δοκιμάσω και να τους πω την αποψή μου για το “καλούδι” τους. Το δοκίμασα περιμένοντας να δω “ένα ακόμη HDR πρόγραμμα” το οποίο κάνει ότι και τα άλλα, δηλαδή περισσότερο “χαλάει” τις φωτογραφίες παρά τις αναδεικνύει. Ωστόσο πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το Aurora HDR 2018 από τις πρώτες στιγμές που μπήκα στο περιβάλλον εργασίας του και αυτό γιατί δεν θυμίζει σε τίποτα ένα απλό πρόγραμμα HDR δημιουργιών, αλλά μία πλατφόρμα μεταμόρφωσης φωτογραφιών προς το καλύτερο. Με μία άρτια και σωστά δομημένη σειρά από εργαλεία και Panels, πολλά από τα οποία τα έχουμε λατρέψει στο Lightroom & το Camera RAW ένιωσα οικεία από την πρώτη στιγμή.

Μετά από λίγη ώρα χρήσης του προγράμματος έγραψα στην Macphun, τους έδωσα τα συγχαρητήρια μου και υποσχέθηκα να δημιουργήσω (για ακόμη μια φορά) τον πρώτο οδηγό στα ελληνικά για το Aurora HDR 2018, έναν οδηγό ο οποίος φιλοδοξώ να σας δώσει όλα τα εφόδια για να δημιουργήσετε πανεύκολα απίθανες φωτογραφίες “δυναμικού εύρους”!

HDR δεν σημαίνει “ψεύτικη φωτογραφία”

Δεν θα αδικήσω κανέναν, ξέρω πως το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει κάποιον όταν καταπιάνεται με το HDR ως θέμα είναι αυτά τα άγρια αποτελέσματα που δημιουργούμε και τις απίστευτα πολλές λεπτομέρειες που “βγάζουν μάτι”. Ωστόσο επειδή τόσα χρόνια κουράστηκα με αυτό το είδος του HDR, ήρθε η ώρα να μάθουμε πως να δημιουργούμε HDR για να ανεβάζουμε τις φωτογραφίες μας και όχι να τις καταδικάζουμε ως “ψεύτικες φωτογραφίες”.

Στόχος του High Dynamic Range Photography δεν είναι να κάνει τον ουρανό “σαγρέ” και την θάλασσα “γιαούρτι 1% λιπαρά”, στόχος είναι να μας επιτρέψει να συνδυάσουμε όλες τις πληροφορίες ενός συνόλου φωτογραφιών (συνήθως 3 καρέ) σε μία ενιαία και να πάρουμε το 100% της στιγμής, όπως την στιγμή που την βλέπαμε με τα μάτια μας (και ακόμη παραπάνω).

Οπότε, HDR δεν σημαίνει “ψεύτικη φωτογραφία” με σουρεαλιστικές λεπτομέρειες αλλά μια ολοκληρωμένη φωτογραφία όπως θα έπρεπει να την βλέπει (και δεν την βλέπει ακόμη) η μηχανή μας.

Βήμα πρώτο – Λήψεις με Bracketing

Η μισή διαδρομή ενός επιτυχημένου HDR είναι η σωστή προετοιμασία μέσω των λήψεων. Όπως έγραψα παραπάνω το HDR δεν είναι τίποτα άλλο από ένας συνδυασμός 3 ή και περισσότερων φωτογραφιών της ίδιας σκηνής με διαφορετικές εκθέσεις. Οπότε, όλα ξεκινούν μέσα από την μηχανή σας. Δείτε το παρακάτω video από το μακρινό 2012 και μάθετε πως θα φωτογραφίσετε με το “Bracketing” για να μπορέσετε στην συνέχεια να περάσετε μέσα στο Aurora HDR 2018.

Βασική Εκμάθηση του Aurora HDR 2018

Κάπου εδώ ξεκινά το ταξίδι μας στο Aurora HDR 2018, για να μπορέσετε να με ακολουθήσετε θα πρέπει πρώτα απ’όλα να κατεβάσετε την εφαρμογή κάνοντας κλικ εδώ. Στην επίσημη σελίδα μπορείτε να κατεβάσετε το Aurora HDR 2018 ως δοκιμαστική έκδοση πλήρης λειτουργικότητας ή να το αγοράσετε για χρήση σε ακόμη και σε 2 υπολογιστές (αν έχετε Windows & Mac υπολογιστή). Μετά από συνεννόηση με την Macphun κατάφερα να σας εξασφαλίσω έκπτωση 10€ σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε (κάτι που συνιστώ) την εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γράψετε TEACHME στο πεδίο εισαγωγής κουπονιών στο e-shop του Aurora HDR 2018 και αυτομάτως θα λάβετε έκπτωση 10€ με όλη μου την αγάπη! :)

Πρώτη επαφή με το προγραμμα

Με το που ανοίξετε το πρόγραμμα νιώθετε τον επαγγελματικό σχεδιασμό ο οποίος έχει έναν και μόνο σκοπό, να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε από την πρώτη στιγμή. Τόσο πολύ μάλιστα θέλει το πρόγραμμα να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε που μας δίνει εκείνο δείγμα “Bracketed” εικόνων για να παίξουμε άμεσα (όπως θα δείτε και στο παρακάτω video). Σε όλη την σειρά των βασικών και μέχρι να περάσουμε σε στοχευμένα μαθήματα θα δουλεύουμε με το ίδιο σετ φωτογραφιών, για να βλέπουμε τα ίδια και να είμαστε αντικειμενικοί.

Εκκίνηση του Aurora HDR 2018 με τα δείγματα της εφαρμογής.

Εκκίνηση του Aurora HDR 2018 με τα δείγματα της εφαρμογής.

Με το που πατήσουμε το “Create HDR” και ξεκινήσει η διαδικασία ένωσης των τριών εικόνων σε μία μπαίνουμε σε ένα περιβάλλον που ενώ είναι καινούριο, μοιάζει απίστευτα γνώριμο. Ο σχεδιασμός του Aurora HDR 2018 είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δημιουργήθηκε πάνω στα επιτυχημένα πρότυπα των Lightroom & Camera RAW

Το περιβάλλον εργασίας του Aurora HDR 2018

Το περιβάλλον εργασίας του Aurora HDR 2018

Άμεσα αποτελέσματα μέσω “HDR Presets”

Το Aurora HDR 2018 όπως έγραψα θέλει άμεσα να μας βάλει στο “παιχνίδι της HDR δημιουργίας”, γι’αυτό το λόγο μας επιτρέπει μέσα από πάρα πολλά presets να πάρουμε άμεσα αποτελέσματα. Πολλά δεν είναι αυτό που εγώ νιώθω όταν σκέφτομαι το HDR, ωστόσο υπάρχουν αρκετά τα οποία μας βάζουν άμεσα στον σωστό δρόμο.

Δείτε το πρώτο video για το Aurora HDR 2018

Στο πρώτο επεισόδιο της εκμάθησης του Aurora HDR 2018 θα δούμε λίγο πολύ όλα όσα διαβάσατε παραπάνω, θα νιώσετε όμως κυρίως την ευκολία του προγράμματος και την αμεσότητα στην δημιουργία. Και πάλι να αναφέρω πως μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα την εφαρμογή είτε ως δοκιμαστική έκδοση είτε ως πλήρη έκδοση μετά από αγορά.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του Aurora HDR 2018 και δοκιμάστε ή αγοράστε το πρόγραμμα!

Γράψτε τον κωδικό TEACHME στο πεδίο του κουπονιού και εξασφαλείστε 10 ευρώ έκπτωση!!!