Μπαίνοντας στα ενδότερα του Aurora HDR 2018

Aurora HDR 2018 Panels

Στο πρώτο μάθημα της βασικής εκμάθησης του Aurora HDR 2018 είδαμε πως θα εισάγουμε τις φωτογραφίες μας και πως θα δημιουργήσουμε άμεσα HDR αποτελέσματα χωρίς καμία προηγούμενη γνώση με την βοήθεια των presets. Από το δεύτερο επεισόδιου του κύκλου θα περάσουμε στην πιο προσωπική δημιουργία μπαίνοντας στο εσωτερικές ρυθμίσεις του προγράμματος και ξεχνώντας μια και καλή τα “ετοιματζίδικα” presets των άλλων!

Βασική Εκμάθηση του Aurora HDR 2018

Στο δεύτερο σκέλος της εκμάθησης του Aurora HDR 2018 θα ξεκινήσουμε την ανάλυση και χρήση των “Panels” του προγράμματος για άμεση και πανίσχυρη δημιουργία προχωρημένων HDR αποτελεσμάτων! Στόχος μας είναι η απόλυτη και ρεαλιστική HDR δημιουργία, γι’αυτό το λόγο θα “ακυρώσουμε” τις ρυθμίσεις που κάναμε στο προηγούμενο βήμα με την χρήση του preset και θα περάσουμε στο “ζουμί” της υπόθεσης το οποίο θα μας βάλει για τα καλά στον κόσμο του Aurora HDR 2018.

HDR Basic Panel

Το πρώτο panel που θα συναντήσουμε στο Aurora HDR 2018 είναι το “HDR Basic” το οποίο ενδεχομένως για πολλούς να αποτελεί και “τερματικό σταθμό”, καθώς δίνει πάρα πολλά για πρώτο panel! Μέσω του συγκεκριμένου Panel θα έχουμε την επιλογή να ελέγξουμε την τονικότητα των “bracketed” φωτογραφιών που ήδη έχουμε εισάγει για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το δυναμικό εύρος που επιθυμούμε. Σε γενικές γραμμές είναι το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσουμε καθώς στην συνέχεια θα χτίζουμε πάνω σε αυτές τις βασικές ρυθμίσεις.

Μέσα από το “HDR Basic” Panel μπορούμε να ρυθμίσουμε το White Balance, την θερμοκρασία της φωτογραφίας, την απόχρωση, την γενική έκθεση, την αντίθεση (contrast), φυσικά τον γενικό ύφος του HDR μέσω του “HDR Enchance”, τις σκιές, τα highlights και γενικότερα πολλά βασικά αλλά άκρως απαραίτητα για την επιτυχία της HDR φωτογραφίας μας.

Color Panel

Επόμενο panel προς εξερεύνηση είναι το “Color Panel” το οποίο μας δίνει τον απόλυτο έλεγχο όσον αφορά το χρώμα στην φωτογραφία. Μέσα από εδώ θα καταφέρουμε να κάνουμε πιο έντονο ή πιο άγχρωμο το HDR δημιούργημα μας μέσω του “Saturation”, “Vibrance” & “Color Contrast”.

HDR Structure

Και επειδή το HDR το έχουμε αγαπήσει οι περισσότεροι (καλώς ή κακώς δεν θα το αναλύσουμε τώρα) λόγω του κλασσικού εφέ HDR που κάνει όλες τις φωτογραφίες να κάνουν μπαμ ότι έχουν πειραχθεί και φαίνονται ψέυτικες, θα δούμε το “HDR Structure Panel” το οποίο αν το ρυθμίσουμε σωστά μέσω των γενικών αλλά και μικρορυθμίσεων του θα καταφέρουμε να πάρουμε όσο HDR εφέ θέλουμε χωρίς να “καταδικάσουμε” την φωτογραφία μας.

Δείτε το δεύτερο video για το Aurora HDR 2018

Παρακολουθήστε παρακάτω το δεύτερο επεισόδιο της εκμάθησης του Aurora HDR 2018 και δείτε τις ρυθμίσεις των παραπάνω Panels. Όπωςθα δείτε από το πρώτες μας ρυθμίσεις θα ξεπεράσουμε το αυτοματοποιημένο preset και μπούμε σε πολύ σωστές βάσεις για την συνέχεια!

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα του Aurora HDR 2018 και δοκιμάστε ή αγοράστε το πρόγραμμα!

Γράψτε τον κωδικό TEACHME στο πεδίο του κουπονιού και εξασφαλείστε 10 ευρώ έκπτωση!!!