Πολλές φορές σε ταινίες εποχής συνήθως, έχουμα θαυμάσει τους πελώριους στρατούς που πλυμμυρίζουν την οθόνη και λέμε "τους κερατάδες πως το κατάφεραν να μαζέψουν τόσους πολλούς κομπάρσους;". Φυσικά η αλήθεια είναι πως οι κομπάρσοι στις συγκεκριμένες ταινίες αντί για χιλιάδες, είναι μόλις λίγες δεκάδες και με την βοήθεια των υπολογιστών αλλά και προγραμμάτων όπως το Adobe After Effects καταφέρνουν να δημιουργούν χιλιάδες κλόνους απλά με λίγα κλικ!

Αυτή την τεχνική θα μάθουμε λοιπόν σήμερα! Με την βοήθεια του Trapcode Particular Plug-In, θα δημιουργήσουμε έναν στρατό απο....κοπέλες που τρέχουν με τις τσάντες γεμάτες πράγματα.. :) Φυσικά ο στρατός δεν πρέπει πάντα να έχει "φέτες" κοιλιακούς αλλά μπορεί σε κάθε περίσταση να είναι διαφορετικός. Έτσι λοιπόν και σήμερα θα πάρουμε ένα δείγμα video απο κάποιο stock site, θα το "καθαρίσουμε" στο Adobe After Effects και θα το πολλαπλασιάσουμε!

Για να πετύχετε το συγκεκριμένο εφέ θα πρέπει να κατεβάσετε το Trapcode Particular απο το επίσημο site της εταιρείας Red Giant κάνοντας κλικ εδώ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Plug-In που θα δώσουμε σύντομα, εντελώς δωρεάν σε κάποιον τυχερό εδώ στο www.teachme.gr!

Καλό μάθημα :Ρ

Το τελικό αποτέλεσμα:

[private]

κατεβάστε απο εδώ τα αρχεία του μαθήματος

[wpdm_package id=331]

http://vimeo.com/16092375[/private]