20η Κριτική Φωτογραφίας. Θέμα η συμμετρία!

Η συμμετρία ήταν το θέμα της 20ης κριτικής φωτογραφίας που μεταδόθηκε ζωντανά στο teachme.gr! Η ''live streaming'' κριτική πραγματοποιήθηκε όπως πάντα μέσα από την επίσημη σελίδα μας στο facebook και ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά χορταστικό και υπέροχο το συναίσθημα να κάνουμε παρέα μαζί σας! Αν και η ώρα που πραγματοποιείται η κριτική είναι δύσκολη (εκτάκτως στις 2 το μεσημέρι), ωστόσο μας παρακολούθησαν ζωντανά και πάλι πάρα πολλοί φίλοι, κάτι το οποίο βεβαίως μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι της κριτικής φωτογραφιών θα ήθελα εγώ και Πάνος Βλασόπουλος (photo-gfx.gr) να σας ευχαριστήσουμε για τις συμμετοχές που λάβαμε!

Τριάντα τρείς Φωτογραφικές Συμμετοχές

Μετά από 19 συνολικά κριτικές φωτογραφίας είδαμε ένα ξεχωριστό και πιο προχωρημένο φωτογραφικό θέμα, αυτό της συμμετρίας. Ένα θέμα το οποίο είναι γενικό και επιτρέπει την φαντασία του εκάστοτε φωτογράφου να δημιουργήσει χωρίς στενά πλαίσια.

Πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε πράγματα και να προσέχουμε στοιχεία τα οποία ούτε καν τα σκεφτόμασταν προηγουμένως. Δίνουμε βάση σε στοιχεία πέρα των απλών βασικών όπως για παράδειγμα το μήνυμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός (πολύ σημαντικό για θεματικές φωτογραφίσεις). Με τον τρόπο αυτό θα σας βοηθήσουμε να δείτε λίγο παραπέρα από τα προφανή. Έχουμε δουλειά ακόμη, ωστόσο η υπομονή θα φέρει καρπούς!

Ο τρόπος κριτικής μας

Στόχος μας δεν είναι να κριτικάρουμε αρνητικά ή θετικά τις φωτογραφίες σας αλλά μέσα από τις παρατηρήσεις να σας δείξουμε ίσως μία άλλη οπτική γωνία την οποία να μην είχατε παρατηρήσει. Δεν είχαμε δει τις φωτογραφίες πριν από την ημέρα της κριτικής (εγώ μόνο τις αποθήκευσα σε έναν φάκελο και ο Πάνος δεν τις είχε δει καθόλου), έτσι ήμασταν εντελώς ανυποψίαστοι και χωρίς να γνωρίζουμε τους φωτογράφους.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθήσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικοί & πιστεύω το έχουμε καταφέρει.

Η βαθμολογία στηρίζεται με βάση το 1 εως το 10. Έτσι οι 2 ξεχωριστοί ψήφοι μας ισοδυναμούν με 10+10=20. Εκτός από την κριτική, προσπαθήσαμε σε κάθε φωτογραφία να δώσουμε συμβουλές για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Live Κριτική Μαζί μας εσάς

Η 20η κριτική φωτογραφίας μεταδόθηκε για ακόμη μία φορά ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook! Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη τα αιτήματα σας για πιο "οικογενειακές" κριτικές στις οποίες όχι μόνο διαβάζουμε τις δικές σας απόψεις αλλά σε πολλές των περιπτώσεων ουσιαστικά εσείς βγάζετε τον νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας! Το live μας επιτρέπει να είμαστε μία παρέα όλοι μαζί και να κριτικάρουμε, ενώ παράλληλα να βλέπουμε τις αντιδράσεις-σχόλια σας. Αν θέλετε να λάβετε μέρος στην επόμενη κριτική, μην ξεχάσετε να δείτε την δημοσίευση που θα κάνουμε στην επίσημη σελίδα του teachme.gr στο facebook (κλικ εδώ για να μεταφερθειτε στην σελίδα μας). Η κριτική στην συνέχεια "ανεβαίνει" και ως βιντεο στο teachme.gr για όσους δεν μπόρεσαν να είναι μαζί μας κατά την διάρκεια της "live" εκπομπής!

Τρία Βραβεία πλέον σε κάθε κριτική!

Από την 12η Κριτική Φωτογραφίας υπάρχει χορηγός που στηρίζει την προσπάθεια μας και φυσικά επιβραβεύει τις συμμετοχές σας! Η αγαπημένη μας εταιρεία εκτυπώσεων, η iconNet, θα βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε Κριτική Φωτογραφίας για να δίνει βραβεία στους 3 πρώτους! Έτσι, γι'αυτή την κριτική φωτογραφίας, οι τρείς πρώτοι (παρακάτω φωτογραφίες) θα τυπώσουν εντελώς δωρεάν τις συμμετοχές τους σε "KapaFix" διαστάσεων 50x75! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην iconNet που μας δίνει την ευκαιρία να επιβραβεύσουμε την συμμετοχή και όχι αποκλειστικά τον νικητή!

Οι συμμετοχές της Εικοστής Κριτικής Φωτογραφιας

Σε αυτή την κριτική φωτογραφίας, είχαμε συνολικά 30 ξεχωριστές φωτογραφίες που πέρασαν στον τελικό, εδώ θα δημοσιευθούν μόνο όσες πήραν παραπάνω βαθμό από τις υπόλοιπες και οι τρείς πρώτες φυσικά που κέρδισαν το βραβείο της IconNet. Στο video που ακολουθεί θα δείτε όλες τις συμμετοχές (ακόμη και τις κομμένες) για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη

Οι συμμετοχές στην 6η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 6η θέση και με συνολική βαθμολογία το 9.

Οι συμμετοχές στην 5η θέση!

Παρακάτω θα δείτε τις φωτογραφίες που τερμάτησαν στην 5η θέση και με συνολική βαθμολογία το 10.

Η συμμετοχή στην 4η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 4η θέση, με συνολική βαθμολογία το 11.

Μάνος Γκίκας

Η συμμετοχή στην 3η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 3η θέση, με συνολική βαθμολογία το 12.

Χρήστος Παπαδάκης

Η συμμετοχή στην 2η θέση!

Παρακάτω θα δείτε την φωτογραφία που τερμάτησε στην 2η θέση, με συνολική βαθμολογία το 13.

Αντώνιος Χαμαλέτσος

Ο νικητής της 20ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr!

Η συμμετοχή του Νίκου Πασχάλη ήταν η νικήτρια της 20ης κριτικής φωτογραφίας του teachme.gr! Η απολύτως συμμετρική προσέγγιση της δημιουργίας του Νίκου, του χάρισε δικαίως μία ακόμη πρώτη θέση στον θεσμό που έχει αποκτήσει πλέον παράδοση!

Νικητής της 20ης Κριτικής Φωτογραφίας του teachme.gr με θέμα την "Συμμετρία",
ο Νίκος Πασχάλης

Η συνολική βαθμολόγηση της συμμετοχής του Νίκου Πασχάλη ήταν 15 (Βαγγέλης 8 - Πάνος 7) και έφτασε στην κορυφή του διαγωνισμού για τον μήνα Δεκέμβριο!

Μπορείτε να βρείτε τον Νίκο Πασχάλη στο facebook  ή να τον ακολουθήσετε στο instagram

Αλλαγή στην τελική τριάδα

Η πολύ όμορφη συμμετοχή του Αντώνιου Χαμαλέτσου κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση μας και να σκαρφαλώσει με την πρώτη του κιόλας συμμετοχή στην 2η θέση, ωστόσο λόγω επεξεργασίας στο φόντο και ουσιαστικά δημιουργίας ενός φώτο κολάζ δεν θα μπορούσε να προκριθεί στην τελική 3άδα των νικητών.

Σας προτείνουμε κάθε φορά που θέλετε να στείλετε την συμμετοχή σας, να διαβάζετε τους όρους που υπάρχουν σε κάθε κριτική, να βλέπετε σε βίντεο τις παλαιότερες κριτικές και φυσικά αν το θέλετε, να επικοινωνείτε απ'ευθείας μαζί μας.

Οπότε, η τελική τριάδα της 20ης κριτικής φωτογραφίας με θέμα την συμμετρία είναι: 3η θέση ο Μάνος Γκίκας, 2η θέση ο Χρήστος Παπαδάκης και 1η θέση ο Νίκος Πασχάλης

Τον Ιανουάριο έρχεται νέα Κριτική Φωτογραφίας!

Οι κριτικές φωτογραφίας έχουν γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια στο teachme.gr! Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούμε να σταματήσουμε να σας βγάζουμε έξω να φωτογραφίζετε! Τον Ιανουάριο έρχεται η 21η Κριτική Φωτογραφίας!!! Θα υπάρξει ενημέρωση για το θέμα όπως πάντα την πρώτη Πέμπτη του μήνα μέσα από το teachme.gr και τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες για την τιμή που μας έκαναν!

Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr αλλά και στο επίσημο group μας για φωτογραφικά ανεβάσματα στο facebook με τίτλο "We Love Photography - Greece".

Δείτε σε βίντεο την 20η κριτική φωτογραφίας

Για όσους δεν πρόλαβαν το live, μπορείτε να δείτε παρακάτω την 20η κριτική φωτογραφίας! Μην ξεχάσετε να κάνετε "like" στην σελίδα μας στο facebook και έτσι να μην χάνετε κανένα νέο μας! Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στην σελίδα μας στο fb!