Η καινούρια γραφίδα σχεδίασης της εταιρείας Wacom με κωδικό όνομα Intuos4 είναι πλέον γεγονός!

Αν και προσωπικά είμαι κάτοχος της Intuos3 και μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την αποδοσής της ωστόσο μετά την γνωριμία με την Intuos4 μπορώ να πω πως η Wacom δημιούργησε ακόμη ένα διαμάντι πού μοιάζει να είναι και το πιο λαμπερό!!

Η Wacom ερεύνησε αρκετά πριν την σχεδίαση της 4ης σειράς των πετυχημένων γραφίδων, μελέτησε τα καλά και τα σχετικά προβλήματα της 3ης και προηγούμενης έκδοσης και ουσιαστικά έβγαλε αυτά που δεν ήταν αναγκαία ενώ πρόσθεσε ακόμη περισσότερη ουσία στην καθημερινή μας δημιουργία , με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο γραφίδας που σχεδόν αγγίζει την τελειότητα!

Εκτός απο το μαύρο και "ψαρωτικό" νέο της φινίρισμα η Wacom Intuos4 γραφίδα έχει σχεδιαστεί απο την αρχή εσώτερικά αλλά και εξωτερικά. Με καινούριας τεχνολογίας αισθητήρα στη μύτη της πένας, η γραφίδα καταλαβαίνει την παραμικρή πίεση ακόμη και διαφοράς λίγων γραμμαρίων. Επίσης ο αισθητήρας στην επιφάνεια της γραφίδας έχει αντικατασταθεί με έναν καινούριο και πολύ πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα να έχει διπλασιαστεί η ευαισθησία στην πίεση απο 1.024 που ήταν στην προηγούμενη έκδοση της Wacom Intuos3, σε 2.048 στην έκδοση Wacom Intuos4. Πλεον η αίσθηση της ζωγραφικής πάνω σε μια γραφίδα είναι πραγματικότητα!

Η Wacom μετέφερε όλα τα κουμπιά που βρίσκονται επάνω στην γραφίδα στην αριστερή πλευρά και έτσι πλεον δεν έχουμε και στις δύο πλευρές πλήκτρα, πράγμα που σημαίνει ότι πλεον έχουμε μεγαλύτερο "γήπεδο" για να δημιουργήσουμε γιατί τα χέρια μας είναι πιο ελεύθερα, και δεν "πατούν" κατα λάθος πλήκτρα στην προσπάθεια μας να βρούμε την κατάλληλη θέση. Φυσικά το ότι τα πλήκτρα είναι στην αριστερή πλερά δεν την κάνει απαγορευτική στους αριστερόχειρες. Το κάθε άλλο θα έλεγα γιατί πολύ απλά η γραφίδα μπορεί να περιστραφεί κατα 180 μοίρες και έτσι να είναι το ίδιο λειτουργική!
Έτσι με την συγκεκριμένη ευκολία έχουμε πάντα, είτε δεξιόχειρες είτε αριστερόχειρες την ευκολία του να έχουμε το ένα χέρι να χειρίζεται τα πλήκτρα και με το "καλό " μας χέρι να ζωγραφίζουμε πάνω στον ηλεκτρονικό μας και υπερευαίσθητο καμβά!

Wacom Intuos4

Η καινούρια Intuos4 έχει έναν αριθμό πλήκτρων ο οποίος διαφέρει ανα μέγεθος της γραφίδας απο 6 σε 8 τα οποία λέγονται "ExpressKeys". Σε απλά ελληνικά είναι τα κουμπιά έκφρασης και ρυθμίσεων. Τα συγκεκριμένα πλήκτρα τα χωρίζει στη μέση το "Δακτυλίδι Αφής" το οποίο περιστρέφεται και μας παρέχει άλλες 4 "εκφράσεις-ρυθμίσεις". Τα πλήκτρα ρυθμίσεων έχουν τα δικά τους ονόματα και φυσικά  φωτίζονται με ένα πανέμορφο μπλε χρωματισμό για να εργαζόμαστε ακόμη και με πολύ χαμηλό φωτισμό!

Το να εγκαταστήσει κάποιος την Wacom Intuos4 είναι πράγματι παιχνιδάκι! Μόλις περάσουμε τους drivers απο το cd που μας παρέχεται μαζί με την γραφίδα δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για να λειτουργήσει πλήρως σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. Για τους πιο προχωρημένους υπάρχει και ο πίνακας ελέγχου της Wacom Intuos4 όπου μας επιτρέπει να αλλάξουμε, ρυθμίσεις, πλήκτρα, συντομευσεις, ευαισθησίας μύτης κ.ο.κ.

Φυσικά το πενάκι της γραφίδας εκτός απο την μύτη έχει και γόμα όπως τα συμβατικά μολύβια, μόνο που στη συγκεκριμένη γόμα μπορούμε να της ορίσουμε τι να κάνει και πως να αντιδρά. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται η γόμα να σβύνει αλλά μπορεί να κάνει ότι της ορίσουμε εμείς. Αυτό θα πει Ελευθερία! :)

Οι γραφίδες της σειράς Intuos4 υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και μεγέθη. Οι τιμές είναι ανάλογες του μεγέθους της γραφίδας αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρήματα που θα δώσετε για να την αποκτήσετε θα είναι κάτι παραπάνω απο μια επένδυση. Θα είναι ένα καλλιτεχνικό άγγιγμα...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε το επίσημο site της Wacom κάνοντας κλικ εδώ ή βλέποντας το παρακάτω video:

[social-video-locker id="19b4642ffbc979eed" video_url="http://www.youtube.com/watch?v=v2cOAhtQiKg" width="600" height="350" fb_on="true" like_url="CURRENT" scheme="default" plus_on="true" plus_url="CURRENT" tweet_on="true" follow_on="true" tweet_url="CURRENT" tweet="This is from the settings panel!" linkedin_on="true" linkedin_url="CURRENT"]