Γιατί ο σωστός τρόπος θα σας “σώσει”!

Μετά το μάθημα γραφιστικής της Δευτέρας “χτυπάω” για μία ακόμη φορά την καθημερινότητα σας με ένα φωτογραφικό μάθημα το οποίο σίγουρα θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε την μηχανή σας από εξωτερικούς παράγοντες και επίσης θα σας επιτρέπει να την έχετε άμεσα διαθέσιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή! Έτσι είτε θεωρητικά, είτε πρακτικά το σημερινό μάθημα θα σας επιτρέψει να σώσετε τις πολύτιμες στιγμές σας!

Τo Σωστό Κράτημα της Φωτογραφικής Μηχανής

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές “έρχονται” με ένα λουράκι το οποίο μας επιτρέπει να τις βάζουμε στον ώμο μας. Αυτό μας ξεκουράζει (ειδικά εαν έχουμε σώματα και φακούς με αρκετό βάρος) και μας επιτέπει να ελιχθούμε μέσα στον κόσμο χωρίς να φοβόμαστε μην χτυπήσουμε την μηχανή μας. Αυτό φυσικά όμως δεν συμβαίνει όταν έχουμε τοποθετήσει λάθος την μηχανή μας. Σε αυτό το μάθημα φωτογραφίας θα σας πω ποιό είναι Τo Σωστό Κράτημα της Φωτογραφικής Μηχανής και πως θα μας επιτρέψει αυτό το κράτημα να αποφύγουμε 3 πολύ σοβαρά προβλήματα.

Αποφυγή Προβλήματος Νο1 – Χτύπημα στην μηχανή.

Με το να τοποθετούμε σωστά την μηχανή μας στον ώμο, αυτομάτως προστατεύουμε τα πιό σημαντικά στοιχεία της με το σώμα μας. Τέλος πλεόν στους φακούς που είναι εκτεθιμένοι πλάγια από το σώμα μας. Το να χτυπήσουμε τον φακό σε έναν τοίχο, ένα φανάρι ή ένα “stop” στον δρόμο αλλά και ακόμη πάνω σε κάποιον άλλο πεζό ή αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ πιθανό όταν η μηχανή μας είναι λάθος τοποθετημένη στο σώμα μας. Μαθαίνοντας Τo Σωστό Κράτημα της Φωτογραφικής Μηχανής αυτομάτως αποφεύγουμε μία τρομακτική εμπειρία σπασίματος ενός φακού ή της ένωσης της μηχανής με τον φακό.

Αποφυγή Προβλήματος Νο2 – Δυσκολία στο πιάσιμο της μηχανής.

Όταν τοποθετούμε την μηχανή με λάθος τρόπο στο σώμα μας δεν είναι καθόλου εύκολο να την πιάσουμε άμεσα και να καταγράψουμε μία γρήγορη στιγμή. Όπως θα σας δείξω στο μάθημα παρακάτω, όταν η μηχανή είναι σε λάθος σημείο, χρειαζόμαστε συνήθως 2 χέρια για να την φέρουμε στο σημείο της άμεσης ριπής! Με Τo Σωστό Κράτημα της Φωτογραφικής Μηχανής όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, η μηχανή μας είναι στο σωστό σημείο και το χέρι μας είναι απευθείας έτοιμο να πατήσει το κουμπί του κλείστρου!

Αποφυγή Προβλήματος Νο3 – Κλοπή εξοπλισμού.

Όταν η μηχανή μας είναι τοποθετημένη με λάθος τρόπο είναι πολύ εύκολο να “τραυματιστεί” αλλά και να κλαπεί από κάποιον κλέφτη που καραδοκεί για την στιγμή που θα του επιτρέψουμε να μας αρπάξει τον εξοπλισμό. Έχοντας την μηχανή σε λάθος σημείο τοποθετημένη, όχι μόνο την έχουμε πιο εύκολα προσβάσιμη στον απατεώνα που μας την έχει βάλει στο μάτι, αλλά τον “σκανδαλίζουμε” κουνόντας την μηχανή αριστερά και δεξιά. Σε πόλεις όπως η Αθήνα στις οποίες η εγκληματικότητα και οι καθημερινές κλοπές έχουν εκτοξευτεί, θέλουμε να περνάμε όσο το δυνατόν πιό απαρατήρητοι.

Γνωρίζοντας το Τo Σωστό Κράτημα της Φωτογραφικής Μηχανής και εφαρμόζοντας το στην πράξη, ουσιαστικά πετυχαίνουμε να “κρύβουμε” την μηχανή μας από τα κακοποιά στοιχεία.

Έρχονται δεκάδες μαθήματα φωτογραφίας!

Η αρχή στα μαθήματα φωτογραφίας έχει γίνει και συνεχώς σκεφτόμαστε νέους θεωρητικούς και πρακτικούς τρόπους εκμάθησης. Μείνετε συντονισμένοι στο teachme.gr και στο κανάλι μας στο youtube για να παρακολουθείτε τα premium αλλά και τα δωρεάν μαθήματα την στιγμή που δημοσιεύονται!

Κάντε κλικ εδώ για εγγραφή στο επίσημο κανάλι μας στο youtube

Καλό μάθημα :Ρ