"Με τι ασχολείσαι;" "Είμαι άνεργος.."

Online Εργασία

Η συγκεκριμένη ερώτηση-απάντηση αποτελεί έναν απο τους πιο κοινούς μικρό διαλόγους της εποχής μας, πραγματικά όμως δεν μπορώ να βάλω στο μυαλό μου την συγκεκριμένη λογική του ότι όταν κάποιος είναι άνεργος απλά δεν ασχολείται με τίποτα. Φυσικά η συγκεκριμένη ερώτηση έχει να κάνει κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι και γι'αυτο η απάντηση "είμαι άνεργος ή άνεργη" αποτελεί μια απάντηση συνήθως "Ματ", μετά απο την οποία σταματά η οποιαδήποτε συνέχεια στον συγκεκριμένο διάλογο. Όχι όμως σήμερα, καθώς θα συνεχίσω τον συγκεκριμένο διάλογο και θα προσπαθήσω να σας δώσω λύσεις για Online καριέρα μέσα απο το internet!

Δουλειά απο το internet? Παραμύθια της Χαλιμάς ή μήπως όχι;

Online Εργασία

Κατά καιρούς λαμβάνω email απο διάφορα παιδιά εδώ στο teachme.gr που με ρωτούν τι πρέπει να κάνουν για να βρουν πελάτες ή για το πως θα πωλήσουν τις δημιουργίες τους μέσω internet. Κατ'αρχας να σας ενημερώσω ότι θα δημιουργήσω έναν τομέα στην Δημιουργική Κοινότητα του teachme.gr όπου θα μπορείτε να γράφετε ότι σας απασχολεί σχετικά με το θέμα "εργασία online".

Η εργασία online - όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα - είναι ακόμη σε νηπιακό επίπεδο, την στιγμή που σε όλο τον κόσμο τα πάντα κινούνται online και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο βγάζουν "το ψωμί" τους μέσω internet, αλλά κερδίζουν εκατομμύρια δολλάρια κάνοντας απλά το χόμπυ τους πραγματικότητα! Οπότε θα πρέπει πολύ απλά να σηκώσετε το βλέμμα σας και να δείτε τις προοπτικές του internet.

Αυτό που αγαπάς η δική σου εργασία μέσω internet!

Η Κρίση φαίνεται να έχει "κατασκηνώσει" στην Ελλάδα και πρέπει να κάνουμε υπομονή και να έχουμε επιμονή... Φυσικά όμως δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα ανοίξει μια νέα αγγελία εργασίας απο την οποία θα λαμβάνει κάποιος πτυχιούχος και γνώστης 2-3 προγραμμάτων (photoshop, illustrator κλπ) ελάχιστα χρήματα μόνο για να επιζήσει.

Online Εργασία

Αυτό δεν είναι "Ευ Ζην", αλλά μια εργασία μαρτύριο που νιώθεις απελευθερωμένος μόνο κάθε Παρασκευή απόγευμα και χάλια κάθε Κυριακή βράδυ... Αυτο είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει, γιατί για πολλά παιδιά με γνώσεις και προσόντα, απλά τα 500 ευρώ τον μήνα δεν είναι διέξοδος, είναι μια κατάσταση απο την οποία μπορούν να ξεφύγουν!

Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων αλλά κυρίως θέμα προσωπικής χαράς και ευχαρίστησης. Έτσι μέσα απο το ίντερνετ, με την κατάλληλη εκπαίδευση, και "δικτύωση", μπορείτε να βγάλετε χρήματα και πάνω απο όλα να εργάζεστε με χαρά και ευτυχία!

Παράδεισος για Γραφίστες, Φωτογράφους, Videoγράφους και άλλους!

Το internet είναι "γεμάτο" με sites τα οποία ζητούν καθημερινά απο όλο τον κόσμο δημιουργούς, γραφίστες, φωτογράφους αλλά και προγραμματιστές, web designers κλπ. Η ζήτηση είναι τεράστια και φυσικά δεν υπάρχει κανένα σύνορο, κανένα ωράριο, κανένας διευθυντής ή προίστάμενος!

Online Εργασία

Παρακάτω θα σας γράψω μερικές σελίδες μέσα απο τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε και να βγάλετε άμεσο κέρδος, αλλά ας δούμε τις επιλογές:

Stock Sites

Τα έχετε ακούσει σίγουρα τα Stock Sites, διάφορα sites τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τους online "αντζέντηδες" τα οποία μεταπωλούν τις φωτογραφίες, τα video, τα flash animations, τα after effects projects και οτιδήποτε άλλο έχετε σε πολύ χαμηλές τιμές!

Όλοι μας έχουμε "ξινήσει" στο να πληρώσουμε 30$ για ένα video αλλά όλοι μας και πάλι δεν θέλουμε να πωλήσουμε το καλό μας animation για 10$. Και εκεί κάνουμε το λάθος μέσα απο την κλασσική Ελληνική νοοτροπία... Με το να δώσει κάποιος το καλό του animation για 10$ δεν χάνει χρήματα αλλά το αντίθετο, ανοίγει την πόρτα σε μια αγορά εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι λατρέυουν να αγοράζουν stock αρχεία σε χαμηλές τιμές (ναι δεν τα κατεβάζουν παρανόμως οι περισσότεροι όπως γίνεται στην Ελλάδα).

Έτσι με την λογική του ότι "δεν το πουλάω εκεί γιατί το δίνουν τσάμπα" δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μέσα απο τα 5 ευρώ που ενδεχομένως να έχει κέρδος απο μια πώληση, έχει πολλαπλά οφέλη, υλικά και πνευματικά. Πρώτο και κύριο κέρδος είναι ότι υπάρχετε στο διαδύκτιο και γίνεστε γνωστός μέσα απο τις πωλήσεις σας . Επίσης με πολύ απλά μαθηματικά φανταστείτε αν καταφέρετε να έχετε διαθέσιμα 200 αρχεία (φωτογραφίες, video ή άλλα), και το κέρδος σας να είναι 5 ευρώ για κάθε αγορά. Αν μέσα σε ένα μήνα καταφέρετε και πωλήσετε μόνο μια φορά κάθε ένα απο τα αρχεία σας, πολύ απλά έχετε βγάλει 1000 (χίλια) ευρώ χωρίς να κάνετε τίποτα περισσότερο!!! Και το τέλειο; Ότι τα χρήματα αυτά θα έρθουν και τον άλλο μήνα, μπορεί και περισσότερα!

Ακόμη, μέσα απο πωλήσεις σε Stock Sites έχουν ξεκινήσει πολύ σημαντικές συνεργασίες με ανθρώπους και εταιρείες απο όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν είναι όλος ο Κόσμος και όταν δείτε πως μέσα απο συνεργασίες και γνωριμίες θα εξασφαλίζετε νέα project με τιμές φυσικά όχι χαμηλές όπως στα stock sites τότε πραγματικά θα απελευθερωθείτε! Δεν υπάρχει όριο απο εκεί και πέρα ούτε κανένα σύνορο, εργάζεστε με παγκόσμια πελατεία και ορίζετε τις τιμές σας "εκτός Κρίσης"!!!

Είναι εύκολο;

Τίποτα δεν είναι εύκολο αν δεν το πάρει κάποιος σοβαρά, το ιντερνετ είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλει κάποιος χρήματα αν είναι επαγγελματίας με την ολοκληρωμένη έννοια της λέξης και φυσικά επενδύει συνεχώς κυρίως σε γνώσεις αλλά και σε εξοπλισμό. Είναι όμως μια τεράστια ευκαιρία να ξεφύγετε απο την "νεκρη" αγορά εργασίας και να εργαστείτε απο τον δικό σας χώρο, χωρίς ωράρια και χωρίς περιορισμούς!

Το να πωλήσετε τις δικές σας δημιουργίες σε κάποιο stock site, προϋποθέτει την έγκριση του Stock Site, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε κάποια τεστ για να μπορέσετε τελικά να γίνετε μέρος των δημιουργών. Άλλα stock sites είναι δύσκολα και άλλα είναι πιο εύκολα στο να γίνετε μέλος τους.

Γίνε Φωτογράφος, Videoγράφος και Γραφίστας μαζι!

Δεν υπάρχει περιορισμός για τις πωλήσεις σας στο internet, μπορείτε να ανεβάσετε τα πάντα και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας. Όταν δείτε ποιος τομέας σας "κάθεται" καλύτερα, τότε συνεχίζετε εκεί ή απλά συνεχίζετε παντού με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος!

Ποιο Stock Site να διαλέξω;

Φωτογραφία, Vector και Video

Υπάρχουν πολλά stock sites και σίγουρα η επιλογή είναι πραγματικά δική σας. Θα μπορούσατε να διαλέξετε το stock site που σας δίνει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους απο τις πωλήσεις σας ή απλά να διαλέξετε εκείνο που θα σε δεχτεί ποιο εύκολα. Τα Stock Sites είναι πάρα πολλά και επιλογή είναι δικό σας θέμα. Θα σας αναφέρω μερικά πάντως τα οποία είναι και τα καλύτερα αυτή τη στιγμή: Shutterstock, Fotolia και iStockphoto. Τα συγκεκριμένα 3  Stock Sites αποτελούν τα κορυφαία αυτή την στιγμή και το istockphoto είναι το πιο δύσκολο στο να γίνει κάποιο ενεργό μέλος και να μεταπωλεί τα αρχεία του. Μπορείτε να πωλήσετε Φωτογραφίες, Vector και Video και μπορείτε να χρησιμοποιείτε και τα 3 ή μόνο το ένα. Αν γίνετε αποκλειστικό μέλος σε ένα και μόνο Stock Site, τότε έχετε μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους απο τις πωλήσεις, αλλά είναι καλύτερα να έχετε μοιρασμένες τις δουλειές σας παντού!

Envato Network, για Πολυπλευρους Επαγγελματίες

Μέσα απο το Envato μπορείτε να βρείτε πολλά και διάφορα micro stock sites, στα οποία μπορείτε να πωλήσετε και πάλι απο Φωτογραφίες, Vector και Video, μέχρι After Effects Templates, Flash Animations, 3D Projects, μουσική, ήχητικά εφέ και φυσικά Web Design και Web Development δημιουργίες! Τα micro stock sites είναι themeforest, codecanyon, graphicriver, videohive, photo-dune, activeden, 3docean, audiojungle.

Εναλλακτικές λύσεις για κέρδος

Εννοείται πως πέρα απο τα stock sites υπάρχουν και άλλες επιλογές για κέρδος! Μέσα απο συγκεκριμένα sites, μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να κάνει ποστ μια εργασία που θέλει να του ετοιμάσει κάποιος άλλος στο internet, και μέσα απο μια δημοπρασία μεταξύ των δημιουργών, μπορείτε να κερδίσετε εσείς το project και φυσικά τον πελάτη! Τέτοια sites με την Freelance φιλοσοφία να κυλάει στο αίμα τους είναι το freelancer.com αλλά και το freelance.com

Μην ξεχνάτε την μόδα της εποχής, την εργασία για 5 δολλάρια

Δεν μιλάμε για "σκλαβιά" εδώ, αλλά για μια ευκαιρία να μπείτε στο "μάτι" εκατομμυρίων πελατών! Αυτό σκέφτηκαν οι δημιουργοί του fiverr και μέσα απο την σελίδα τους δίνουν την δυνατότητα σε οποιον θέλει (πραγματικά όποιον θέλει), να πωλήσει ή να προσφέρει τις υπηρεσίες του για 5 δολλάρια. Ίσως να μην σας αρέσει η προοπτική των 5 δολλαρίων αλλά είναι μια πανέξυπνη κίνηση για να κάνετε αυτό που σας αρέσει και να κερδίζετε συνεχώς δολλάρια!

Και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το ελληνικό αντίστοιχο fiverr μπορείτε να κάνετε κλικ στο my-job.gr , ένα site το οποίο δημιουργησα εγώ και μπορείτε να "ποστάρετε" την εργασία σας με 5 ή και παραπάνω ευρώ!

Μην περιμένετε το τρένο της ανάπτυξης! Είναι ήδη εδώ!

Ξεκίνήστε σήμερα και βγάλτε χρήματα μέσα απο το ίντερνετ, είναι η πιο σίγουρη και διασκεδαστική διέξοδος απο την Κρίση και ποιος ξέρει ίσως να γίνετε και εσείς κάποιο λαμπρό παράδειγμα που όχι μόνο βγάζει το ενοίκιο του μήνα, αλλά κερδίζει εκατομμύρια μέσα απο αυτό που αγαπά! Εννοείται πως Ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς συνεχή εκπαίδευση, οπότε το teachme.gr είναι εδώ για να σας εκπαιδεύσει κατάλληλα σε όλους τους δημιουργικούς τομείς! Γίνετε σήμερα Premium Μέλος και μόλις με 9,99 ευρώ τον μήνα μάθετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα και κερδίστε άμεσα μέσα απο τις απεριόριστες λύσεις του διαδικύου!

Καλή αρχή! :)