Η Nikon ανακοινώνει τη τιμη και η διαθεσιμότητα του MC-N10 Remote Grip για τις κάμερες της σειράς Z

Τον Απρίλιο, η Nikon ανακοίνωσε ότι ανεπτυξε το MC-N10 Remote Grip, ένα τηλεχειριστήριο για συστήματα κάμερας χωρίς καθρέφτη με βάση τη βάση Z της Nikon. Τώρα, η λαβή είναι εδώ και έτοιμη για prime time.

Λοιπόν όπως σημειώθηκε στην αρχική ανακοίνωση ανάπτυξης το MC_N10. Διαθέτει βάση ροζέτα συμβατή με ARRI για σύνδεση σε κοινές ρυθμίσεις εγκατάστασης εξέδρας βίντεο. Συνδέεται με κάμερες Nikon Z-mount μέσω της σύνδεσης USB-C. Επίσης διαθέτει μια σειρά από διακόπτες, επιλογείς και κουμπιά για τον έλεγχο της κάμερας επομένως δεν θα χρειάζεται να αγγίξετε την ίδια κάμερα αλλά ένα μέρος της.

Αναλυτικότερα, τα κουμπιά περιλαμβάνουν έναρξη/διακοπή εγγραφής, αυτόματη εστίαση, ISO, έλεγχος έκθεσης, ταχύτητα AF. Επιπλέον κα δύο κουμπιά λειτουργίας (Fn1 και Fn2) για την προσαρμογή της κάμερας στα δικά σας μέτρα. Όπως και στη νέα έκδοση 3.0 της Z9 πού επιτρέπει απρόσκοπα ψηφιακό ζούμ 2x έτσι και αυτά τα δύο κουμπιά λειτουργούν με τη νέα λειτουργία Zoom υψηλής ανάλυσης.

MC-N10 Remote Grip
MC-N10 Remote Grip

Η λαβή λειτουργεί έως και 12 ώρες με δύο μπαταρίες AA. Επιπροσθέτως η Nikon λέει ότι ειναι παρόμοια με αυτή του Z9 η στεγανοποίηση και θα λειτουργήσει μέχρι τους -10°C (14°F).

Το Nikon MC-N10 Remote Grip είναι διαθέσιμο απο τα «τέλη Νοεμβρίου 2022» στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 429,95 $.

Έγινε μετάφραση και διόρθωση του παραπάνω άρθρου το οποιο ελήφθει απο το dpreview.com.