Επιστροφή στα μαθήματα φωτογραφίας

Φωτογράφιση Flash υπό γωνία

Γειά χαρά φίλες και φίλοι, επιστρέφουμε στα μαθήματα φωτογραφίας με την βοήθεια του Πάνου Βλασόπουλου! Με αυτό το βίντεο εγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα φωτογραφικών μαθημάτων τα οποία έρχονται και θα συνεχίζουν να έρχονται συνδιαστικά από τους PhotoBros.GR στην Ελλάδα & Αυστρία με στόχο να εμπλουτίσουμε τις φωτογραφικές σας γνώσεις και να σας λύσουμε κάθε απορία!

Βασικό μάθημα χρήσης Flash

Η χρήση των Flash αποτελεί ένα θέμα συζήτησης για όλους τους φωτογράφους, πολλοί δεν το χρησιμοποιούν όχι λόγω γούστου αλλά λόγω άγνοιας χρήσης του. Ο λόγος απλός, μόλις κάποιος φωτογραφίσει με το ενσωματωμένο flash ή με εξωτερικό flash επάνω στη μηχανή, το αποτέλεσμα είναι πολύ φωτεινό, αντιαισθητικό κατά κάποιον τρόπο. Αυτό φοβίζει τους περισσότερους φωτογράφους να χρησιμοποιήσουν μια στιγμιαία πηγή φωτός, την οποία δεν βλέπουν διαρκώς (όπως οι λάμπες σταθερού φωτισμού) και χρειάζονται πολύ χρόνο μέχρι να στήσουν μια σκηνή ή να φωτογραφήσουν ικανοποιητικά.

Δείτε όλη την σειρά Basics of Photography & Flash Masterclass

Μέσα από τα σεμινάρια του teachme.gr έχουμε ασχοληθεί ενδελεχώς με το θέμα των Flash φωτισμών. Στους κύκλους βασικής εκμάθησης της φωτογραφίας και ιδιαίτερα στον τέταρτο κύκλο των Basics of Photography έχουμε αναλύσει πλήρως τα flash, σε βαθμό που θα τα μάθετε απόλυτα, ενώ μέσα από τους κύκλους προχωρημένων σεμιναρίων Flash MasterClasses έχουμε δουλέψει μόνο με Flash και Studio Flash για να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα! Ρίξτε μια ματιά και στις 2 αυτές ενότητες και θα δείτε την φωτογράφιση με Flash σίγουρα με άλλο μάτι!

Σημασία παίζει η τοποθέτηση

Φωτογράφιση Flash υπό γωνία

Δεν παίζει καμία ιδιαίτερη σημασία η φωτογραφική μηχανή ή το flash, αυτό που παίζει τον σημαντικό ρόλο είναι η τοποθέτηση της φωτιστικής πηγής σε σχέση με το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε. Παίζει τεράστιο ρόλο στην τελική φώτιση αν θα φωτίσουμε απευθείας από μπροστά, αν θα γυρίσουμε σε γωνιακή ανάκλαση, σε ανάκλαση ταβανιού ή οπίσθια. Κάθε τεχνική έχει τα δικά της οφέλη και μειονεκτήματα. Σε αυτό το βίντεο ο Πάνος θα σας εκφράσει όπως πάντα την προσωπική του άποψη και θα σας παρουσιάσει τα 4 patterns φωτισμού αναλόγως της τοποθέτησης του Flash.

Όπως παρατηρείτε με την ίδια μηχανή και flash (Nikon D3500 και Nissin Di700A) όταν φωτογραφίζουμε με την φωτιστική πηγή υπό άλλη γωνία, αλλάζει και το στυλ της φωτογράφισης. Πολύ πιο έντονες σκιές και highlights όταν το flash “κοιτάζει” εμπρός και πλαγίως και πιο μαλακό φως με μεγαλύτερη ανάγλυφο όταν το φως κοιτάζει επάνω και πλαγίως. Γι’αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως συμπεριφέρεται ο Flash φωτισμός, γιατί μπορούμε με μια και μόνο κίνηση να ρυθμίσουμε την κεφαλή για άλλο εφέ.

Βρείτε Flash και πολλά άλλα στο PhotoBros.GR

Μέσα από την επίσημη σελίδα μας (www.PhotoBros.gr) εκτός από τις καλύτερες μεταχειρισμένες φωτογραφικές μηχαν΄ές και φακούς θα βρείτε και λύσεις σε περιφερειακά φωτογραφίας και φωτιστικές πηγές, όπως τα Flash. Επιλέξτε τώρα το δικό σας και λάβετέ το αύριο στην πόρτα σας! Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας και σας προτείνουμε καθημερινά να ρίχνετε μια ματιά!

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο του Πάνου και γράψτε αν θέλετε τις ερωτήσεις σας στο youtube! Μην ξεχάσετε να κάνετε “Like” “Share” και “Εγγραφή (κλικ εδώ για μεταφορά)” στο επίσημο κανάλι μας στο youtube!

Καλό μάθημα :Ρ