Καλημέρα σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Κυριακή σήμερα, ημέρα ανάπαυσης και φυσικά ημέρα τραγικών Adobe Photoshop παραδειγμάτων!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το Adobe Photoshop μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά λιγότεροι γνωρίζουν πως το Adobe Photoshop, μπορεί να φέρει την καταστροφή μέσα από κάποιο πραγματικά πολύ κακό αποτέλεσμα! Όλα αυτά βεβαίως θα είχαν προβλεφθεί αν ο άνθρωπος που χειρίζεται το Adobe Photoshop δεν είχε μπει στο συγκεκριμένο πόστο με μέσον, ή φυσικά είχε τις βασικές γνώσεις του κορυφαίου προγράμματος της Adobe...

Πάμε λοιπόν να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά, μοναδικά στο είδος τους "μαργαριτάρια"!


Εντάξει λέγεσαι Bruce Wayne, είσαι ο "πρώτος μάγκας" στην ταινία The Dark Knight, αλλά ρε φίλε δεν μπορούσες να θαυμάσεις την θέα κάνοντας ένα βήμα πιο αριστερά ή δεξιά; Επάνω στην κολώνα βρήκες να κάτσεις; Μου θυμίζεις κάτι παλιά στιγμιότυπα απο το γήπεδο της Τούμπας, όπου μια κολώνα και πάλι είχε τοποθετηθεί μπροστά στην κάμερα.. (όσοι το θυμούνται θα με καταλάβουν)!


Η Beyonce Knowls, είναι πασίγνωστη τραγουδίστριας στα Αμερικάς και αυτό της έχει δώσει το ελεύθερο να φωτογραφίζεται γυμνή με διάφορα αρώματα χωρίς να την απασχολεί η δυσμορφία του σώματος της.. Εκτός και αν έχει 3 χέρια οπότε και πάλι "όπου φύγει φύγει" που λέμε! Κοιτάξτε με τι χάρη κρατάει το άρωμα, πραγματικά πανέμορφα. Τώρα κοιτάξτε και τον δεξί της ώμο, ο οποίος προφανώς μας δίνει να καταλάβουμε ότι το δεξί της χέρι πάει προς τα πίσω... Πρέπει να είναι καλό το άρωμα, τους μέθυσε όλους τελικά...


Καλά το συγκεκριμένο παράδειγμα το αναφέρω σε αμέτρητα μαθήματα στο teachme.gr. Παιδιά, όταν κάνουμε επεξεργασία σε πορτραίτα, σκοπός είναι να αναδείξουμε το πρόσωπο, ενδεχομένως βγάζοντας κάποιες ατέλειες του στυλ, σπυράκια, ελίτσες κλπ. Αλλά πάντα προσέχουμε να μην φαίνεται το αποτέλεσμα εξωγήινο.. Όπως στο παράδειγμα μας παραπάνω όπου ο κύριος "40 φεύγα" (τουλάχιστον), μοιάζει μετά την επεξεργασία σαν να γύρισε χθες απο την Πενταήμερη! Δηλαδή ΕΛΕΟΣ! Για να μην αναφέρω και στην τραγική απομόνωση του φόντου στα μαλλιά. Μπράβο ρε παλικάρια, γράψατε και πάλι!


Τρανό παράδειγμα ότι το θαλάσσιο σκι, εκτός απο τροπικό μαύρισμα, θα σας δώσει σώμα Σιλβέστερ Σταλόνε και κεφάλι καρφίτσα. Δεν εξηγείται αλλιώς ο σωματότυπος "Σκαθαροζούμη", όπου στην τελευταία σκηνή της ομώνυμης ταινίας το κεφάλι του χαρακτήρα έγινε μικροσκοπικό. Και εντάξει εκεί ήταν ταινία, εδώ τι ακριβώς συμβαίνει; Καλύτερα λοιπόν για ρακέτες, ακόμη και αν είναι σπαστικό το "τάκα τούκα" συνεχώς πάνω απο κεφάλι μας!


Ελευθερώστε τον Willy, είναι αμαρτία το παλικάρι από φοβερή και τρομερή φάλαινα δολοφόνος, έχει "μαζέψει" και έχει καταντήσει να έχει το μέγεθος "μαρίδας". Ακόμη και το κοριτσάκι του ρίχνει 3 κεφάλια (δεν θα σχολιάσω το χέρι της το οποίο αγγίζει και καλά το θηλαστικό χωρίς ούτε μια σκιά). Αφήστε το κακόμοιρο το φαλαινάκι να φύγει γιατί γρήγορα θα έρθει 25 Μαρτίου και εκεί δεν το βλέπω να γλιτώνει και να γίνεται "Μπακαλιάρος Σκορδαλιά". Τα αγόρια στο βάθος που τα τοποθέτησαν όπως όπως, απλά είναι το "κερασάκι στην τούρτα"!


test Έτσι ρε φίλε, βαρέθηκα τις ίδιες και τις ίδιες αντανακλάσεις, γιατί δηλαδή να καθρεπτίζεται το είδωλο μου στο πάτωμα, εγώ θέλω κάτι διαφορετικό. Σεβαστή η άποψη του δημιουργού, αλλά μάλλον θα απολύθηκε μετά απο αυτό! Πραγματικά δεν παίζει να πέρασε αυτό το τραγικότατο αποτέλεσμα!


Ξαφνικά απέκτησαν χαρακτήρα θρίλερ και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά και δεν μιλάω για την διαδικασία "θρίλερ" των πέναλτι, αλλά για τα  "ορφανά" χέρια που αράζουν στις πλάτες των ποδοσφαιριστών. Μπράβο ρε Γαλλία, θα έχετε σίγουρα μια χείρα βοηθείας!


Τα χέρια είναι απο τα δυσκολότερα σημεία επεξεργασίας στο Adobe Photoshop, αλλά αν είσαι επαγγελματίας τίποτα δεν σε σταματά! Όπως ο παραπάνω φίλος μας όπου έδωσε στην κοπέλα δάχτυλα πραγματικά μοναδικής αισθητικής και ελαστικότητας θα έλεγα. Πονάω μόνο και που το βλέπω...


Κάνοντας Παγκόσμιο Ρεκόρ στο μήκος με ένα βήμα! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας "Longchamp", μάλλον καλύτερα να το έκανε "Longjump".


Εντάξει παιδιά γι'αυτο βγήκαν οι ταμπλέτες, για μεγαλύτερη ευκολία και απόδοτικότητα! Να μπορούμε να τα κάνουμε όλα με ένα δάχτυλο, άντε με 2. Εμείς για να δείτε πόσο καλά παιδιά είμαστε σας βάλαμε όχι 1, ούτε 2, αλλά 3 (τρία) δάχτυλα για να μπορείτε να παίζετε άνετα! Τα άλλα 2 τα κρατήσαμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τηλέφωνο, ή ενδεχομένως για να τρώτε ηλιόσπορους!


Αυτά ήταν τα δείγματα για αυτη την εβδομάδα, προσέξτε τα δικά σας δείγμα και βεβαίως για την απόλυτη κάλυψη των βασικών, τα ιδιαίτερα μαθήματα του teachme.gr θα σας προετοιμάσουν για κάθε "δύσκολη εργασία"!

Τα δείγματα τα πήρα απο την κορυφαία ιστοσελίδα με τέτοιου είδους Adobe Photoshop λάθη, την Adobe Photoshop Disasters