Γειά σας φίλες και φίλοι του teachme.gr! Επιστέφω σήμερα με ένα νέο σετ 10 τρανών αποδείξεων ότι το Adobe Photoshop αν και πολλοί λένε πως το "γνωρίζουν απ'εξω και με κλειστά μάτια", στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα διαφέρουν λίγο εώς ΠΑΡΑ πολύ!

Θα δούμε και σήμερα λοιπόν στο 2ο πακέτο καταστροφικών "επαγγελματικών" δειγμάτων μέσα απο το Adobe Photoshop, πως το κορυφαίο πρόγραμμα της Adobe, ενώ ουσιστικά έχει εφευρεθεί και αναπτύσσεται χρόνια τώρα για να ομορφαίνει τις φωτογραφίες μας, τελικά μπορεί να φέρει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα!

Καλή σας διασκέδαση και μην ξεχνάτε, η γνώση των βασικών ενός προγράμματος, μπορεί να είναι συνήθως μια "βαρετή" διαδικασία, αλλά τα εφόδια που θα σας δώσει θα σας ακολουθούν για πάντα!Επικό παράδειγμα το λάθος στην αφίσα των "300" όπου ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Λεωνίδα, ο Gerald Butler, ενώ δείχνει πολύ δυνατός και πειστικός για Σπαρτιάτης, έχει ξεχάσει να πάρει το σπαθί του... και έτσι με την συγκεκριμένη "πόζα" μια τοποθετηση σπαθιού, έστω και "χάλια" σαν διαδικασία, ήταν κάτι παραπάνω απο αναγκαία!Δευτερο παράδειγμα άλλη μια ταινία με τίτλο Street Kings. Εδώ ο διάσημος πρωταγωνιστής Keanu Reeves με την εμπειρία του MATRIX, θα περίμενε κανείς πως θα γνωρίζει πως να κρατάει ένα πιστόλι... Αλλά και πάλι μην ανησυχείς φίλε Keanu, εδώ είναι οι μάστορες του Adobe Photoshop στο Hollywood, όπου με μαεστρία έκαναν το όπλο να "ρίχνει" αλλά ξεχασαν να βάλουν το δάχτυλο στην σκανδάλη...Δεν θα σχολιάσω ποιος Φωστήρας πραγματικά σκέφτηκε το όνομα "Άδης", για να δημιουργήσει ένα κατα τα άλλα "light" χυμό ή κάτι αντίστοιχο.. Ως γνωστόν ο Άδης ήταν ο θεός του Κάτω Κόσμου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να διαφημιζουμε για καλό και υγειινό κάτι με το ονομά του γραμμένο. Είναι σαν να λέμε "Θεϊκες γέυσεις "Satan""!!!

Ίσως γι'αυτό η κοπέλα έχει μια μικρή φιγούρα και ένα τεράστιο χέρι, για να κρατάει τον χυμό του Θεού (του Κάτω Κόσμου μην ξεχνιόμαστε), ίσως τελικά η λήψη αυτή να είναι όντως απο τον Κάτω Κόσμο, δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο σωματότυπος!Πολύ καλή πρακτική για τα Ελληνικά γήπεδα που δεν πατάει άνθρωπος πιά, τι μας ενδιαφέρει πόσοι θα έρθουν; Εμείς έχουμε το Adobe Photoshop και έτσι πολύ απλά θα πολλαπλασιάσουμε τον ελάχιστο κόσμο, και έτσι απο 10-20 άτομα θα γίνουμε χιλιάδες!Τα δημητριακά κάνουν καλό, πολλοί το λένε αυτό και μάλλον... κάτι θα ξέρουν! Φυσικά όμως σε αυτή τη φωτογραφία (ευτυχώς πρόκειτα για Δείγμα όπως γράφει), μπορεί να χαίρεται η κοπέλα που τα τρώει, ωστόσο  κάτι δεν πάει καλά, μάλλον βρήκε το μυστικό του Michael Jackson... Μαύρα χεράκια, μάυρα πατουσάκια, μαύρο προσωπάκι και.... άσπρη κοιλίτσα! Ε όχι ρε παιδιά!Όλοι είμαστε ευαίσθητοι όταν θέλουμε να προστατεύσουμε παιδιά και ιδιαίτερα μωρά, έτσι κρύβουμε σωστά το πρόσωπο είτε με κάποιο "μωσαϊκό", είτε με κρύβοντας τα μάτια.. Βέβαια στην Ιρλανδία μάλλον έχουν άλλο τρόπο για να κρύβουν πρόσωπα, κρύβοντας την ΜΥΤΗ! Αυτά είναι!Όταν μπαίνει η Angelina Jolie στο περιοδικό θα πρέπει να φαίνονται πάντα τα μάτια της. Τι είχε κλειστά τα μάτια της; Γρήγορα στο Adobe Photoshop!Εντάξει είστε πολύ μεγάλο περιοδικό, παρουσιάζεται το Apple iPhone αλλά μάλλον λείπουν κάποιες βασικές γνώσεις, όταν γυρίζουμε το iPhone ανάποδα για να κάνουμε το Mirror Effect, εκτός απο Flip Vertical, πρέπει να κάνουμε και Flip Horizontal. Έλεος ρε παιδιά!Snakes on a Plane, μια ταινία που ποτέ δεν έχω δεί αλλά με τέτοια φίδια "κοτσίδες" ίσως να την δώ, προφανώς κοτσίδες είναι και οι γνώσεις Adobe Photoshop που έχουν οι δημιουργοί της αφίσας, δεν εξηγείται αλλιώς το συγκεκριμένο δίπλωμα των φιδιών.Η ταιία Spirit ήταν μια σχετικά αδιάφορη ταινία αλλά οι αφίσες τους ήταν φοβερές και σίγουρα πρέπει να πόνεσαν πολύ! Κοιτάξτε την μονόποδη Εύα Μέντεζ. Την ηρωίδα που μπορεί πολύ απλά να σπάσει το αριστερό της χέρι και να το γυρίσει απο την άλλη! Μαγεία μιλάμε!"Μαμά έπιασα δουλειά στο Time, φτιάχνω στο Adobe Photoshop τα πρωτοσέλιδα!" Εντάξει μιλάμε για το Time, ένα απο το πιο γνωστά περιοδικά στον ΚΟΣΜΟ! Δεν μπορείτε κύριοι να κάνετε τέτοιο πρωτοσέλιδο! Οι σημαίες απλά δεν μπορεί να είναι στο σημείο της αντανάκλασσης, δηλαδή δεν διαβάζουν το περιοδικό μπαμπουίνοι. Τι κάνετε πραγματικά;!

Αυτά ήταν τα δείγματα για αυτη την εβδομάδα, προσέξτε τα δικά σας δείγμα και βεβαίως για την απόλυτη κάλυψη των βασικών, τα ιδιαίτερα μαθήματα του teachme.gr θα σας προετοιμάσουν για κάθε "δύσκολη εργασία"!

Τα δείγματα τα πήρα απο την κορυφαία ιστοσελίδα με τέτοιου είδους Adobe Photoshop λάθη, με όνομα Adobe Photoshop Disasters